Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl teda strašnej film. Původně jsem si myslela, že by to mohlo být aspoň zajímavé, neokoukaný námět, ale byla to teda hrůza jen co je pravda. Přetažená délka a slušná nuda už od půlky a ten konec, neboli morální ponaučení už byla jen třešnička na zkaženém dortě. Koho při debatě mezi prezidenty zajímá jak se tam nějáký chlapík vykecává ze svého života? Některé happyendy jsou opravdu strašné a tenhle patřil mezi ty nejhorší co jsem kdy viděla. A nakonec celý film čekáte na to, koho teda zvolí a ono to tam ani neni ukázané. No tohle teda byla opravdu ztráta času. 2* A to možná ještě trochu víc nadhodnotím. Btw. Ta jeho dcera Molly byla jedno z nejotravnějších filmových dětí co jsem kdy viděla, pořád se tvářila děsně tragicky a navíc to byla hrozná vševědka co do všeho kecá. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jít k volbám je občanská povinnost.... Moc se mi ten film nechce komentovat, je takový nemastný - neslaný. Je to velká nuda. Snaha o politický snímek je utopená v nesmyslném ději, který je podpořen naivním chováním Kevina Costnera alias Buda. Je na místě, že jsem si hned vzpomněl na film Vrtěti psem, ale toto se mu ani zdaleka nevyrovná. A naivita filmu taky spočívá v tom, že je divákovi servírována myšlenka, že už nebudeme mít dvě zaměstnání abychom mohli zaplatit složenky...Správná volba nás toho prý zbaví ?... a ten konec stejně na nic neodpoví, nebo jo ? Jediné co snímek přinesl je zviditelnění Budovi dcery Molly, kterou hraje Madeline Carroll - hvězda seriálů a hvězdička filmu Resident evil - Zánik. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který jsem zatím s Kostnerem viděl. Takový slušný průměr, celkem zajímavý, ale trochu nedotažený příběh. Vidím to tak na necelý 3*. Zpětně jsem si prošel filmy s Kevinem Kostnerem, a u mě dopadl dost bledě. Jenom dva filmy jsem viděl na 4*, zbytek byl většinou za 3, ale poměrně dost i za dvě nebo i hůř. Asi nejsem typický americký divák. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $16,289,867Tržby Celosvetovo $17,633,229Tržby za predaj DVD v USA $6,942,799 //počet predaných kusov 340,607║ Celkom príjemný film na to o čo sa v ňom jedná, hlavne tam sadla nejaká ta uvoľnenosť scén spojená s takou jemnou dramatickou osnovou, fajn oddychovka. /65%/ ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Originální námět, s velkým komediálním potenciálem - hlas jednoho člověka ovlivní prezidentské volby - mohl nakonec skončit několika různými finálními produkty. 1) Lars von Trier natočí superintelektuální satiru, která bude opravdu divná, ale zato alegorická a přínosná pro výzkum lidské rasy 21. století. 2) Seth Rogen nebo Sacha Baron Cohen budou řádit v přisprostlé teen řachandě, na kterou si nikdo za dva měsíce nevzpomene. 3) Kevin Costner (nebo třeba Adam Sandler... dosaďte libovolného tajtrdlíka) odhalí v kompromisní rodinné komedii životní hodnoty a tajemství na sblížení se svou odcizenou dcerou. Ano, uhádli jste správně - Touchstone Pictures se vydali cestou číslo tři. A má to přes dvě hodiny! 50 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)
  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)

Reklama

Reklama