Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o ne moc ukazované válce mezi bělogvardějci a bolševiky a také o tom jak ,,mírumilovně,, proběhla revoluce (hajzlové rudý!). U filmu sem se nenudil a docela se mi i líbil, válečné a námořní scény nebo řádění rudých, ale ta milostná aférka mě tam moc nebavila. Co mě potěšilo a překvapilo, že byli ve filmu zmíněni naši legionáři, kteří se hrdinně probojovávali skrz Sibiř domů i dlouho po 1. světové válce, i když v tomto filmu byli vykreslení jako zloději anebo dokonce zrádci. 3,5* Pořád mám, ale dilema zda dát 3 nebo 4* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po červenej glorifikácii červeno - bielogvardejských bojov tu máme pohľad z druhej strany. Kolčak je cárskym admirálom a bojuje proti rozmáhajúcemu sa socializmu v Rusku. Všetkým je jasné ako tento nerovný súboj môže dopadnúť, napriek tomu má film dobre postavenú štruktúru, veľkolepé realistické boje a dôraz kladie aj na vznikajúci vzťah hlavných hrdinov. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Doporučuji každému, kdo se zajímá o ruskou revoluční historii. A jak se podařilo převést osud admirála Kolčaka na filmové plátno? To nechť posoudí každý sám. Toto je můj názor. Celý příběh má velké časové rozpětí a málo času na vysvětlení historických souvislostí. Což způsobuje občas znejasnění celé stavby děje, anebo si to vyžaduje alespoň nutnost znát revoluční dějiny Ruska. Samotný herec Konstantin Chabenskij v postavě admirála odvedl skvělou práci. Myslím si však, že má-li být filmový příběh dostatečně věrohodný, pak je nutno dbát na objektivitu celé pravdy. Také se domnívám, že nedosahuje lepších ruských filmů, jako byl svého času třeba Tichý Don, který byl sice komunisticky tendenční, ale filmově o poznání lepší. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška všech válečných filmů mě film oslovil, i když místy byla nouze o akci a dramatičnost. Přes všechny nedostatky bitev, jak lodních tak polních, z nichž bylo nejvíce nesmyslné, jak jednotka zaútočila jen s bodci bez nábojů proti opěvnenému vrcholu s těžkým kulometem a ještě k tomu šli do útoku jako na procházce, stejně dávám za ty bitvy 4 hvězdy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní lodní bitva byla povedená, ale docela krátká. Velice zvláštní byl záběr na tříštící se skleničku ze šampáněm. Film je hodně prošpikován láskou, Ruskou historií a zabíjením. Čas válek a revolucí 1915 - 1920...nasadit bodáky a hudba na můj povel !!! Alexander Vasiljevič Kolčak to neměl lehké, žil v těžké době. Koukatelný snímek, který vás provede dějinami Ruska. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)

Reklama

Reklama