Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh z takového okraje L.A., až mi to připadalo jako peklo na Zemi. Vše bylo špinavé, záměrně nehezké, kamera chaotická. Příběh bez naděje, i když tam byla snaha nějakou násilně naroubovat. A už vůbec nesouhlasím s tím, že psychicky nemocní by se měli nechat bez léčení, protože jim stejně nepomůže. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $31,720,158Tržby Celosvetovo $38,454,152Tržby za predaj DVD v USA $10,901,725 //počet predaných kusov 646,883║ len planá hra na umenie, film bez patričného náboju, dosť chladné k divákovi, ten slušný rozpočet na daný film je tak troška záhadou /40%/ ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Asi byste od tohodle filmu čekali, že Vás dojme, to jste ale bohužel na velkém omylu. Jamie Foxx přehrává jak může a opravdu se snaží, ale nemá to cenu. Jeho role mi spíš přišla směšná, než dojemná. Často jsem se smál i tam, kde bych asi neměl. Od začátku mi film přišel strašně zmatený (možná i kvůli dabingu) a do postav jsem se vciťoval strašně dlouho. Začátek filmu je moc hrr. Seznámení Nathaniela se Stevenem bylo hodně odbyté. Ve filmu není ani jediná emotivní scéna, která by Vás nějak chytla za srdce. Šlo až moc vidět, jak se tvůrci snaží zaútočit na city diváka. Robert Downey je vynikající herec a svou roli zahrál opravdu dobře, ale vůbec jsem nepociťoval to velké přátelství, které by mezi Nathanielem a Stevenem mělo být. Přišlo mi to celé prostě až moc "zahrané". Jako bych se díval na film o filmu - Jak se točil Sólista. Musím ale pochválit kameru, která bycha skvělá. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem... neprišlo mi to síce obzvlášť úžasne, ale nemôžem povedať, že by ma tento príbeh nudil... Sólista je priemerná výpoveď akých je možnosť vidieť mnoho, len v inom novšom podaní, kde herecké obsadenie stojí za zmienku a svojími výkonmi pritlačí na pílu. Vážna hudba mi imponuje, potešila, ale myslím, že na Wrighta v tomto prípade slabé 6/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jedno nepochopím - veď toto je látka, za ktorú by iný režiséri položili život a k nohám by im za to padali Oscary. Lenže miesto toho natočil Wright tak trochu mdlý, nie priemerný, ale obyčajný film o jednom bezdomovcovi, v ktorom sa skrýva obrovský talent, ale musí ho vydolovať na povrch, a novinárovi, ktorý ten talent už dávno vydoloval, ale čaká na jeho správne využitie. Takto je všetko len "v norme" a ani herecké výkony nevyčnievajú z rady. Škoda, mohol to byť skutočný diamant, a takto je to len zapadnutý polodrahokam. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jamie Foxx (Nathaniel Ayers) nehrál muzikanta poprvé. Ztvárnil již jazzového génia Raye Charlese ve filmu Ray (2004). (Aknah)
  • Väčšina bezdomovcov vo filme sú aj v skutočnosti bezdomovci. (Skleni)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama