Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

Ant 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo ani výrazně nezklamalo. Příběh je příliš přímočarý a jednoduchý, aby byl zajímavý po celé dvě hodiny filmu. Marně jsem čekala, kdy scénář dodá postavám nějakou větší hloubku. Herecké výkony jsou samozřejmě vynikající, nic jiného se od Downeyho a Foxxe čekat nedá. Po konci filmu ale stejně zůstane pocit, že Wright má na víc. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Joe Wright = úchvatná "Pýcha a přesudek" + famózní a mému srdci nesmírně blízké "Pokání". Co jiného jsem tedy mohl očekávat nežli další nezapomenutelný filmový zážitek? Inu... Nestalo se. Vývoj snímku jsem průběžně sledoval již od oznámení jeho vzniku a samotná zápletka mně dávala tušit, že tentokráte to nemusí dopadnout dobře. Poté se ovšem objevil skvělý a mnohé slibující trailer, který mě patřičně namlsal... Dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, avšak díky skvělému Downeymu Jr. a z úcty k Joeovi Wrightovi jsem zamhouřil obě oči. Jeho režisérské práce si velmi vážím, vždyť i zde by se našlo pár scén hodných zapamatování (sekvence, kdy Nathaniel hraje své první violoncellové sólo) a problém snímku tak spíše vidím ve zvoleném námětu, který Joeovi neumožnil popusit uzdu jeho filmové poetice, díky které mě tak oslnil v jeho předchozích snímcích, a také ve slabším scénaři. Ale příště, Joe, čekám mnohem více :-) ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Zatim bez debat nejslabsi film Joe Wrighta, ktery ma ale stale pomerne dost co nabidnout. Primarne hledani hudebniho genia v labyrintu schizofrenni mysli a v prostredi LA ghetta. Herecky me to nevzalo, protoze Downeyho i Foxxe nezeru, co ale rozhodne zeru je Ludwig Van v podani Daria Marianelliho, na ktereho se muzete kdykoliv spolehnout, coz Joe Wright moc dobre vi, zatim kvality kazdeho Wrightova filmu tvorila z vice, nez 50% hudba a doufam, ze to bude pokracovat. 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je jasny, ze podobny tema bude hrat desne na city a uplne to krici dejte mi oskara, coz se sice potvrdilo, ale zase je to delany docela nenasilnou formou. Nejvetsi problem tu je v Foxxovi, on podava naprosto fantastickej vykon, on to nehraje, on je Nathaniel, problem je, ze ze zacatku to je jeste docela zajimavy, lehce silenej bezdomovec s paradnim hudebnim talentem, kterej kazdou chvily udela nejakou scenu. Kdyz ale s pribejvajicim casem to furt jede ve stejnejch kolejich, zacne to uz list na nervy, az sem si rikal, dejte proboha nekdo tomu kretenovi po hube. Downey hraje taky perfektne, u nej je ale zase problem motivace jeho postavy, zadny velky kamosi to nejsou, clanek si uz napsal, hudbu nijak zvlast nemiluje, tak proc se okolo vaguse furt mota. Navic delka dve hodiny je fakt prehnana, takze ke konci uz to proste nema co vypravet a zaverecna pointa ve stylu chudaci bezdomovci je uz trochu mimo a degraduje film na nejakou agitku za zivotni situaci americanu. Nicmene Wright to proste skvele zreziroval a hlavni herecka dvojka je perfektni, ze pod 4* nepudu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh z takového okraje L.A., až mi to připadalo jako peklo na Zemi. Vše bylo špinavé, záměrně nehezké, kamera chaotická. Příběh bez naděje, i když tam byla snaha nějakou násilně naroubovat. A už vůbec nesouhlasím s tím, že psychicky nemocní by se měli nechat bez léčení, protože jim stejně nepomůže. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno