Reklama

Reklama

VOD (1)

Život novináře Stevea Lopeze se ocitl ve slepé uličce. Novinový průmysl je vzhůru nohama a jeho manželství je v troskách. Nedokáže si vybavit, co že to vlastně miloval na své práci. Jednoho dne se prochází po losangeleských ulicích, když vtom spatří muže, který podmanivě hraje na housle. Muž se jmenuje Nathaniel Ayers a je evidentní, že trpí psychickou poruchou. Během rozhovoru se Lopez od něj dozvídá, že studoval na slavné hudební škole Juilliard. Stevea zajímá, proč student prestižní školy skončil na ulici. Zjistí, že Ayers po dvou letech studia zanechal, protože u něj v raném věku propukla schizofrenie a sen o velkých koncertních síních se brzy rozplynul. Další den Steve Ayerse vyhledá a znovu mu řekne, že by o něm chtěl napsat sérii článků. Rozhodne se, že se pokusí změnit hudebníkův život, a vydává se do boje s větrnými mlýny. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (250)

teutates 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem... neprišlo mi to síce obzvlášť úžasne, ale nemôžem povedať, že by ma tento príbeh nudil... Sólista je priemerná výpoveď akých je možnosť vidieť mnoho, len v inom novšom podaní, kde herecké obsadenie stojí za zmienku a svojími výkonmi pritlačí na pílu. Vážna hudba mi imponuje, potešila, ale myslím, že na Wrighta v tomto prípade slabé 6/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je jasny, ze podobny tema bude hrat desne na city a uplne to krici dejte mi oskara, coz se sice potvrdilo, ale zase je to delany docela nenasilnou formou. Nejvetsi problem tu je v Foxxovi, on podava naprosto fantastickej vykon, on to nehraje, on je Nathaniel, problem je, ze ze zacatku to je jeste docela zajimavy, lehce silenej bezdomovec s paradnim hudebnim talentem, kterej kazdou chvily udela nejakou scenu. Kdyz ale s pribejvajicim casem to furt jede ve stejnejch kolejich, zacne to uz list na nervy, az sem si rikal, dejte proboha nekdo tomu kretenovi po hube. Downey hraje taky perfektne, u nej je ale zase problem motivace jeho postavy, zadny velky kamosi to nejsou, clanek si uz napsal, hudbu nijak zvlast nemiluje, tak proc se okolo vaguse furt mota. Navic delka dve hodiny je fakt prehnana, takze ke konci uz to proste nema co vypravet a zaverecna pointa ve stylu chudaci bezdomovci je uz trochu mimo a degraduje film na nejakou agitku za zivotni situaci americanu. Nicmene Wright to proste skvele zreziroval a hlavni herecka dvojka je perfektni, ze pod 4* nepudu. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na skutočnú osobu. Je to tak trocha kritika spoločnosti, ktorá hovorí zo začiatku o tom, ako sú ľudia nevnímavý, zaujímajú ich hlúposti, ale nie to ako sa zarába na vojne. Neskôr ukazujú ako sa ubližuje bezdomovcom, hovorí, že v Los Angeles žije okolo 90 000 bezdomovcov, no keďže to bolo natočené ešte pred hlavným úderom krízy, dnes je ich zrejme viac. To je zrejme ten americký sen. Ukazuje ako bývajú niekedy géniovia čudácky, že dar niekedy dostane aj človek, ktorého spoločnosť odvrhuje. Film je dlhý a je to skôr dej na ulici, no bojím sa, že aj udalosťou, ktorá stojí za povšimnutie, to nie je film z ktorého by ste šaleli radosťou a radi si ho púšťali. Niektoré silné veci skrátka nie sú na sfilmovanie, lebo z nich nemôže byť kvalitný film alebo žeby niekde urobili chybu tvorcovia, že mám taký pocit, no asi skôr to. Je to slušné, je to priemer, ale proste nič viac. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

souhlasím, že je to dost okatě hnané na city .. ale já jsem někdy (nebo spíše teď už pořád) pěkná měkota, takže jsem tomu lehce a vcelku rád podlehl .. popravdě, hodně však k tomu napomohla i nepřeslechnutelná přítomnost geniálního Ludwiga van Beethovena a potom také ty zajímavé kouzelné záběry z výšky na město, na jeho dopravní tepnu .. tohle podkreslené tou úžasnou hudbou = jedna velká poetická filmová báseň … ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Buďto citově na Joe Wrighta nestačím, nebo on skutečně natočil svůj první slabý film. Šablonovitě vyprávěné dílko, které mě emočně úplně minulo, s občasným kýčem (holubi) a dvěma vynikajícími herci. Krásné kamerové vychytávky, tak typické pro režisérovy předchozí dílka, si tady bohužel daly dovolenou. Od Joe Wrighta čekám podstatně víc! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se hlavně v Los Angeles a v Clevelandu. (SONY_)
  • Jamie Foxx (Nathaniel Ayers) si nechal vytrhať vlastné zuby kvôli úlohe Ayersa, tvrdil: „Moje zuby sú príliš veľké a biele, bezdomovec by také nikdy nemal.“ (Zaara)
  • Jamie Foxx (Nathaniel Ayers) nehrál muzikanta poprvé. Ztvárnil již jazzového génia Raye Charlese ve filmu Ray (2004). (Aknah)

Související novinky

Režisér Pokání a indická móda

Režisér Pokání a indická móda

15.03.2009

Indie je v kurzu. Kdo by se tomu po diváckém i oscarovém úspěchu Milionáře z chatrče divil, že? V šlépějích Dannyho Boylea se vydá Joe Wright, který se po „současněji laděném“ Sólistovi vrátí ke svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno