Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (614)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych asi napsal, že nepatřím mezi vášnivé fanoušky seriálu ale i tak jsem většinu epizod sledoval s chutí. Na film jsem se nějak výrazně netěšil ale byl jsem docela zvědaví jestli tvůrci dokážou zaujmout více jak dvou hodinovým filmem když si doteď vystačili s 30 minutami. Film se více než seriál zaměřuje na hlavní hrdinky a mužské osazenstvo je úplně odsunuto na vedlejší kolej. Víceméně je zde vše co mají fanoušci seriálu rádi ale ta délka je opravdu moc a humoru docela málo. Určitě ale potěší to, že ženské hrdinky se chovají a dělají to samé jako v seriálu. Pokud patříte mezi opravdu vášnivé fanoušky seriálu klidně si hvězdu připište. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že jsem viděl čtveřici manhattanských kamarádek zase pohromadě. To bych rád na úvod připomněl. S filmem to mohlo dopadnout jakkoliv (známe řadu příkladů z minulosti), takže výsledek, který se opět vrhnul na společenskou smetánku, předčil mnohá očekávání. Veškeré dění se točí kolem Carrie, pana Božského (konečně se dozvíme i jeho celé jméno) a jejich svatebních zvonů. Tahle k životu přivedená značka už sice není taková jízda jako kdysi, kdy seriál překvapoval otevřeností, nadhledem, dokonale vypointovanými situacemi nebo inteligentním humorem a neustále píchal do toho nevděčného stvoření (muže). Každá z tria zbývajících kamarádek tu přijde se svým „velkým“ problémem, ale víceméně jen ten Mirandin má nějaký vývoj. Samantha jakoby (ne)uvízla ve sbírání jedněch trenýrek za druhými, no a Charlotta je stejně infantilně pološílená v projevu i chování. Ono natáhnout epizodickou strukturu na dvě a půl hodiny hutným dějem není tak úplně lehkým úkolem. Postavy vyžadují hlubší charakterizaci i vývoj, mnohdy ale nabízí jen scénáristickou bezmoc. O tom svědčí i neustálé omílání slabosti pro značkové šatstvo, což už je v několika případech jen samoúčelné. Ale jasně, o tom Sex ve městě je a byl a brát mu to by asi nebylo tak úplně košér. Jen by divák čekal, že hrdinky stárnou a dospívají a mělo by se to někde projevit. Spíš kritizuju, než chválím, ale s výsledkem jsem určitě spokojený. Filmovým omylem bych navíc tohle dílko rozhodně nenazýval!! Já se bavil, dojímal.. vzpomínal.. Nadhodnocené čtyři*, ale tři prostě nedám.. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Hladkých 70%. Filmový Sex sice rychle šumí z hlavy a snad ani nekamufluje, že je v podstatě jen slepencem pěti dílů (předěly jsou evidentní), ale i po dvouapůlhodinách dokázala ta stárnoucí čtverka udržet moji pozornost. Celovečerní Sex je doslovným ekvivalentem svého seriálu - filmová výstavba nikde, samá scénka, sled bonmotů, humorných glos a spousta povzbudivých momentů, které by při standardním dávkování vystačily na dva celovečeráky. Zatímco filmy mají jeden dva vrcholy, tady je jich tolik, že se mění v beztvarou, ale snadno poživatelnou hmotu, která lehce protéká očima i srdcem (třikrát jsem byl regulérně dojat, z toho jednou jsem se lekl, že zrovna TOHLE bude první film v mým životě, u kterýho uroním slzu), ale neusadí se v paměti. Moudrá slípka zkrátka spojila pět dílů dohromady a snesla díky tomu lesknoucí se vejce, které potěší, pochopitelně hlavně fandy seriálu. Moc lepších středoproudých romantik v posledních týdnech nebylo, proto tohle rozloučení se stárnoucími babiznami vítám s radostí. I když je tu sex už jen samoúčelně nastrčen, i když hrdinkám ani botox nepomáhá (ale motiv stárnutí funguje!), i když na další díl už nebudou síly... je to rozhodně jeden z těch lepších filmů letošního léta, který od pohledu dostál svým (nijak přemrštěným) předsevzetím. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ani při monstrózní stopáži to není bůhvíjak natahované a i když to dojíždí na mělčinu přesně tam kde seriál (v samotném závěru), jedná se o ztroskotání ve velkém stylu a s lahodným drinkem v ruce. Nové fanoušky celovečerní adaptace na Manhattan, tak jak ho vidí Carrie a její kamarádky, rozhodně nepřitáhne, ale ty stávající zvládne ujistit o tom, že dobří holubi se vracejí, aniž by jim kdokoliv přistřihnul křidélka. Větší, delší a lepší než v televizi... místy zbytečné, místy dojemné a místy tak zábavné, že chcete ještě jednu rundu. Síla není v zápletce, je v postavách a kapce nostalgie, která funguje jako nejsilnější přísada celého koktejlu. O tom, jak dlouho po vypití ji budete cítit rozhodujete jen vy sami. A dolít sklenici můžete kdykoliv... celovečerák je jako tuplák, epizoda jako štamprle... hřejivé pocity vyvolává obojí. Pokud tedy nejste abstinent. (70%) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc nemám rád seriál, se mi tento filmový kousek překvapivě líbil. A přitom se toho zase tolik nezměnilo. Hlavní hrdinky jsou pro mě místy pořád nesympatické, Sarah Jessica Parker je pořád ošklivá a ty módní výstřelky co nosí mě pořád neberou. Ale celé je to tentokrát zabaleno ve velmi svižném hávu, zápletka je romanticky příjemná a humorné situace a dialogy tady na mě (narozdíl od seriálu) většinou fungují. A ani nevím čím to je, ale prostě jsem se nechal tou náladou trochu unést. A uteče to velmi rychle, i přes svou docela dlouhou stopáž. 70% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • V scéne v kúpelni, keď sa pán Božský (Chris Noth) a Carrie (Sarah Jessica Parker) dohadujú o svadbe, ju po rozhovore pritiahne k sebe. Pri pohľade kamery zozadu si je možné všimnúť, že mu dáva hlavu na jeho pravé rameno, ale v ďalšom zábere pri pohľade spredu má hlavu položenú na jeho ľavom ramene. (Johnny.ARN)
  • Rozšířená verze filmu obsahuje delší scénu v bytě Carrie (Sarah Jessica Parker), kde si šaty při stěhování zkouší každá z žen, a dále scénu z halloweenského koledování Charlottiny (Kristin Davis) rodiny s Carrie. (Patw)

Reklama

Reklama