Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Každý z Ice Age-ov priniesol niečo nové, ale celkovo vždy poľavil oproti jednotke. Tento diel nie je výnimkou. Ak sa na to pozerám ako detský divák, tak vidím krásnu rozprávku plnú hravých animácii a podnetov na smiech, avšak z môjho ozajstného pohľadu je veľká časť deja príliš obyčajná (čo sa o jednotke povedať nedá), dokonca aj veverica-e (a žaluď ) už nemá v sebe to čo mala predtým. Naštastie sa všetko vylepšuje ku koncu druhej polovice (bohovský Buck) a záver (flight-fight) je dostatočne rýchly, funny a akčný na to, aby dobre pobavil. Napriek dinosaurom, novým motívom a hrdinom je tento diel opäť o čosi slabší (jednoduchší, prostejší),... ale (práve preto) tí najmladši sa však budú určite baviť vynikajúco (a to som nevidel v 3D), možno ešte lepšie ako v predchádzajúcich častiach... Moje hodnotenie sa preto odvíja od toho, čo som videl (a ako som sa bavil) s Ice Age 1. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach, aby trojka nedopadla špatně a ona špatně skutečně nedopadla. Všichni se vrátili, dokonce přibyl Simon Pegg v roli zabijácké lasice a jako animák mě to kolikrát opravdu příjemně pobavilo. Na třetí pokračování je to skutečně úspěch. Jen se obávám, že pokračování se už nedočkám, pokovaď nebudou chtít tvůrci vařit z vody, jelikož jak je v životě vrchol vztah, který je součástí i tohoto příběhu...tak pak přichází už jen pokles, smrt. :D Nechci být depresivní, ale pokud bych z Doby ledové chtěl ještě nějaké příběhy, tak snad už jen s veverkou. Tedy určitě, protože veverka je to nejlepší, co z těhlech animáků kdy vzešlo a tvůrci to moc dobře vědí. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem po dvojce takovou srandu. Nápad resuscitovat do ledového světa dinosaury se ukázal jako chytrý tah. Sice se mi pořád nejvíc líbí jednička, ale trojka jí šlape na paty. Vedle toho, že se tam "pořád něco děje" tentokrát se to navíc děje i dost vtipně, jako například povedená scénka v propasti s heliem či čím. Všechny ty peripetie našich známých (klasika - přátelství, rodičovství, Diegovo vyměknutí) neruší a vzhledem k všudypřítomné akci na ně naštěstí ani není moc času. Zrovna akční scénky se mimořádně vyvedly, ať už jde o "ještě lepší" Sidův sjezd na kůře nebo skvělou nahánečku na hodném pterodaktylu v závěsu s hejnem zlých pterodaktylů. Nenudila jsem se ani jednou. Rozhodně lepší, než většina posledních animáků. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

naprostá bomba! pojem třetí pokračování už sám o sobě dává tušit pořádnýmu průseru, což jsem po slabší dvojce i trochu očekával, ale opak byl pravdou - bravurní akční sekvence, (samozřejmě) perfektní animace, příjemný děj a stále nové a nové gagy s roztomilým, ale někdy i dost černým humorem, prostě k prasknutí nabitá hodinka a půl dokonalosti... uff, došly mi superlativy, naštěstí ještě umím do sta - 100% p.s.: tohle si prostě musím dát ještě (minimálně) jednou ve 3D :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +pořád je to děsně zábavné, 3D grafika je parádní, postavičky si opět oblíbíte, po akční stránce je to bezvadná podívaná, k tomu všemu neokoukané prostředí -opět oproti jedničce prostší díl co se děje a příběhu týče, mám pocit, že to bude stačit vidět jednou, nenasmál jsem se tolik jako u dvojky, navíc ani hudba mi nepřišla zrovna výrazná/// Asi spokojenost. V rámci součastných možností nám tvůrci nemohli naservírovat nic lepšího a někdy je potřeba si vážit toho, že to nemá sestupnou tendenci (jako například Shrek). A i když vidíte skoro to stejné potřetí. Opět tvůrci přišli s několika novými věcmi, za které nemohu jít pod 4*. Předně nové a neokoukané prostředí, několik nových postav, víc akce (letecká scéna) a konečně 3D. A tohle je podle mě víc než dost./// Celkem 82%/// ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama