Reklama

Reklama

Fantastický mazel

  • Hongkong Chang jiang qi hao (více)
Trailer

Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného “plyšáka“ a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý „mazel“ oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Fr 

všechny recenze uživatele

Když je člověk poctivý, je na překážku, že je chudý…. Předem podotýkám, že je to velice zvláštní film, který ocení nejen příznivci ,,ujetýho“ humoru S.Chowa, ale také ti se smyslem pro škodolibost. Pokud myslíte, že spadáte do této kategorie (a ideální je, jste li takový doma všichni) máte o zábavu postaráno. Upozorňuji, že ,,drsnost“ některých scén je ve filmu pro děti možná snad jen v této části světa (a stále se přitvrzuje). Překvapivý je fakt, že přes všechny ,,zvláštnosti“ se děti chovají normálně a moralizování nevyznívá hloupě. Snímek prostřídá snad všechny možné žánry a když jej srovnám třeba s Mimzy nemám za sebe (a děti) co řešit. Tak jestli s oblibou u večeře zabíjíte šváby a nebojíte se, že vaše děti začnou prolézat smetiště, aby našli CJ7 (a setkali se s těmi mými), upalujte do půjčovny! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Chudý ušmudlaný chlapec a jeho vesmírný supermanský pes. Na Chowa i přes pár ulítlých zábavných scének a okatě roztomilé CGI efekty poměrně krotká podívaná pro celou rodinu. Bránice jsou natrhávány výhradně na školní půdě zásluhou dvou pitoreskních učitelských individuí, slizkého šprta a zamindrákované obryně (žena nebo chlap?). Mimo školu se snímek zvrhává v moralitní historku, kterak otloukaný chuďas dělá vše pro svého syna. Nepopírám, že jsem se bavil, ale chyběly mi tu tradičně chowovsky šílené okamžiky, které nutí k nevěřícnému výrazu a záchvatům smíchu. Ne že by se o to CJ7 nesnažil, ale přenesení těžiště příběhu na malého chlapce a infantilního mimozemšťánka mi sedlo o poznání méně. ()

Reklama

Karmin 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně není nic moc..začátek typicky Chowosky natažený, konec natažený, není to tak třeskutě vtipné, jak jsme u Chowa zvyklí, kung-fu tam sice je, ale asi na 2 a půl minuty. Sám od sebe bych na to kina určitě nešel. Divák vlastně vůbec neví, co čekat..... Jenže ten malý kluk je prostě boží, Tomáš Holý se šikmýma očima. A Chow taky umí dobře hrát. A jsou tam vychytané záběry. A ten ufo-pejsek je nechutně roztomilý. A slečna učitelka je moc hezká. A jsou tam skvělé odkazy na předchozí Chowovy filmy. Prostě to má jiskru. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako som sa docital v predchadzajucich komentaroch, je to zmiesanina FLUBBERA (1997) alebo E.T.-ho (1982), chvilkami humorne, chvilkami zvlastne, lebo som mal pocit, ze je to natocene len pre deti, ale dostala ma posledna polhodinka filmu, kde to bolo na konci dojimave, smutne, posilnene krasnou smutnou melodiou, takze konecne hodnotenie je u mna 60%. Ako decko by som si tento film vychutnaval omnoho viac. ________ Stephen Chow - (Ti) +++ Jiao Xu - (Dicky) +++ Lei Huang - (Johnny) +++ Kitty Zhang Yuqi - (Slečna Yuen) +++ Chi Chung Lam - (Boss) +++ Produkcia: Stephen Chow +++ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +výborná a příjemná hudba, roztomilá potvůrka, rodinný příběh, několik úžastných scén -ta potvůrka toho zas tolik nenadělá, chybý tomu romantika (mohla tu klidně být), je to dolcea kraťoučké/// Ze všeho nejvíc se tento filmík podobá americké fantasy The Last Mimzy, který je náhodou velice povedený. Fantastický mazel trošku ztrácí na tom, že je o mnoho jednodušší. Přesto že koncept je stejný. Jedná se o rodinný fantasy filmík určený především dětem. Jen s tím rozdílem, že tento je azijský a nabízí tedy trošku odlišnou podívanou, navíc šmrncnutou o vychytávky Stephena Chowa. Prostě ten Shaolin fotbal nebo Kung fu melu v něm najdete. Takže trošku škoda, že to není víc rozvedený a tvůrci nám toho neukážou víc. Takhle se jedná je o slabé 4*, ale o to nejde. Film je to pěkný a ve scénách kdy hraje melodická hudba dokonce úžasný./// Celkem 71%/// ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Tiova syna Dickyho ve skutečnosti hraje dívka Jiao Xu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama