Reklama

Reklama

Fantastický mazel

  • Hongkong Chang jiang qi hao (více)
Trailer

Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného “plyšáka“ a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý „mazel“ oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

honajz 

všechny recenze uživatele

Režisér Steven Chow je známý hlavně svými filmy Kung fu mela nebo Shaolin fotbal. Tentokrát natočil cosi jako čínskou verzi E.T. Příběh vypráví o chudém dělníkovi, který by rád udělaln radost synovi vytouženým plyšákem, v té době všude populárním. Všichni ve třídě už ho mají. Znáte to asi také, pokud máte dítě školou povinné, i když v Česku jde spíše o mobily než plyšáky. Kluk je ve škole samozřejmě šikanován, to by ani jinak nešlo. No a jednoho dne taťka, který se živí něco jako popelář, najde na smetišti sice poněkud jiného, ale plyšáka. Tenhle plyšák sice neříká veledůležitě "Phone home", ale jinak je to ufoun jak poleno. Samozřejmě se schopností konat různé zajímavé kousky, skoro až zázraky. A tak pomůže nakonec tatínkovi, i synkovi ve škole a všichni se mají rádi a nakonec se koná invaze... :-) Jen si to představte, invaze plyšáků... Film zcela vykrádá všechna klišé dětských, rodinných i dětských a rodinných sci-fi filmů. Protože u pana režiséra jsme zvyklí na neobvyklý humor, mírně překvapí, že ve Fantastickém mazlovi ho až tolik nenajdeme, i když některé kousky, zvláště na škole, jsou vydařené. Ale když celý ten film je tak... tak hrozně moc milý, růžovoučký, teletubbiesový... Snímek je na DVD v anamorfním širokoúhlém formátu 2,35:1, se zvukem originálním i českým dabingem v DD 5.1 a samozřejmě s titulky. Bonusy nabízejí komentář herců a štábu, film o filmu (13:42, rozhovory, záběry z natáčení), trailer (2:06) - to vše s GB titulky. Také je zde hra pro děti, kompletně v angličtině, CJ7: MIssion Control, kde musíte nastavit spotřebu paliva, úhel startu rakety a další náležitosti, aby plyšák CJ7 mohl odstartovat správným oknem do vesmíru. A pak už jen ve zkratce představení dětských i dospělých postav filmu (6:59) a trailery na 6 jiných filmů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá rodinná sci-fi komédia od Stephena Chowa. Má pomerne dobrý príbeh o chlapcovi, ktorý so svojim otcom žije veľmi chudobným životom, ale aj tak ho má otec nadovšetko rád, učí ho dobrému správaniu a aj napriek podradnej práci pomocného stavebného robotníka mu platí školné na súkromnej škole, aby aspoň syn dopadol lepšie, než on sám. Ale aj chlapec túži po tom, čo ostatné deti, hlavne nových hračkách a rešpekte, keďže spolužiakom a niektorým učiteľom je len nasmiech, no jeho život sa výrazne zmení, keď jedného dňa nájde na smetisku zvláštny predmet a čoskoro zisťuje, že je to vlastne malý mimozemšťan. A pomocou neho chce už konečne zmeniť svoj život. So spracovaním som dosť spokojný, síce komédie s malými deťmi v hlavných úlohách moc nevyhľadávam a hlavne kvôli tomu nevyhnutnému dôrazu na rodinné hodnoty, čo sa síce týka aj tohto filmu, ale tentoraz to dopadlo až prekvapivo dobre. Dej síce až na jednu, dve výnimky vôbec ničím neprekvapí, takmer všetko ide tak, ako sa aj od filmu s týmto príbehom očakáva, ale našťastie všetko funguje presne tak, ako aj má. Takže film si väčšinu času udržuje vysokú úroveň zábavnosti, výborne funguje aj tá rodinná, prípadne dramatická rovina, sympatické hlavné postavy, k tomu výborne zvládnutá postava mimozemšťana, ktorý je v každej svojej scéne perfektný a ešte viacero vydarených doplnkov, ako dvojica nadrozmerných spolužiakov alebo príjemná učiteľka. Výnimkou je jedine tá desaťminútovka v strednej fáze s týraním mimozemšťana, toto sa mi vôbec nepáčilo, ale našťastie to opäť zachraňuje zvyšok filmu. Veľmi spokojný som aj po stránke humoru, pri rodinných komédiách väčšinou moc nefunguje, ale tentoraz sa tu nájde množstvo skvelých vtipných momentov, hlavne vybuchujúce okuliare, klobúk v tvare mimozemskej lode, takmer všetky scény s obrou spolužiačkou, smial som sa často. S hereckým obsadením som spokojný, výborný Stephen Chow, až na tú krutú desaťminútovku mi ideálne sedela aj postava chlapca a veľmi dobré všetky výraznejšie vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dosť dobre, slušná vizuálna stránka a to aj všetky efekty, k tomu výborne fungujú všetky emócie, tu nemám či vytknúť. Takže kvôli typu komédie som práve od tohto filmu až tak moc nečakal, ale nakoniec som veľmi spokojný, až na tú desaťminútovku tu v rámci žánru nemôžem nič vytknúť. 77% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoro z kazdeho zaberu je citit ze Stephen Chow je talentovany reziser a filmar. Koniec koncov, po tom, co uz ma tento pan za sebou sa uz ani neda pochybovat. Tazko preto povedat, ze ci tento film bola len momentalna kriza, nedostatok napadov (doslovne odkazovanie na Kung fu melu a Shaolin futbal je az prehnane), alebo len snaha skusit nieco trochu ine (film pre detske publikum). Fakt je, ze ku kvalite Chovovych starsich kuskov ma CJ7 dosti daleko. Prizmurim vsak ocko, pretoze je to stale stary dobry Stevo Chow. (7/10) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

CJ7 rozhodně není pro fanoušky Stephena Chowa (a těch několik parafrází s tím nemůže nic udělat, protože humor je zde odlišný ve svém vyznění a z částí i v podání), přestože zrovna jim věnuje několik nejzábavnějších scén filmu, které jsou ale pouze klukovskou fantazií či snem (KUNG-FU HUSTLE: souboj CJ7 se zlým psem, SHAOLIN SOCCER: tělocvik). Chow neztratil nic ze své perfektní znalosti žánru a pravidel, nejlepši je ve scénách dosahující kvalit hrané grotesky a je moc chytrý filmař na to, aby jeho snímek nebyl vymazlený do posledního záběru a neobsahoval i nějakou tu sociálně kritickou notu._____ Pokud si ve svých předchozích filmech vzal na mušku fenomén kuchařství, tajných agentů, sportu či kung-fu, tentokráte si bere na paškál děské filmy řešící otázku otcovství z 80. let v čele se Spielbergovým E.T. Parodické vsuvky jsou do vyprávění zakomponovány velice chytře a nijak z něj nevytrhávají (M:I: - vybuchující brýle), schopnost pointovat gagy a upozadit klišé (románek s učitelkou) je Chowovi vlastní a i díky krátké stopáži (pouhých 88 minut i s titulky) film nenudí. _____ CJ7 je sice plný roztomilých stvoření jakoby vyskočivších z FLUBBERA či E.T. - MIMOZEMŠŤANA, ale zároveň je i podvratný: to když sklouzne do strávitelného fekálního humoru anebo když vykresluje život sociálně slabší vrstvy a dělníků na stavbě - s až tragickými následky. Na Stephena Chowa po geniálních peckách za lepši 3*, na dětský, resp. rodinný film slabší 5*. Takže to dáme za 4* a budeme doufat, že se do hračkářství dostane ta ústřední potvora, protože ji chci. :-) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako som sa docital v predchadzajucich komentaroch, je to zmiesanina FLUBBERA (1997) alebo E.T.-ho (1982), chvilkami humorne, chvilkami zvlastne, lebo som mal pocit, ze je to natocene len pre deti, ale dostala ma posledna polhodinka filmu, kde to bolo na konci dojimave, smutne, posilnene krasnou smutnou melodiou, takze konecne hodnotenie je u mna 60%. Ako decko by som si tento film vychutnaval omnoho viac. ________ Stephen Chow - (Ti) +++ Jiao Xu - (Dicky) +++ Lei Huang - (Johnny) +++ Kitty Zhang Yuqi - (Slečna Yuen) +++ Chi Chung Lam - (Boss) +++ Produkcia: Stephen Chow +++ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Tiova syna Dickyho ve skutečnosti hraje dívka Jiao Xu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama