Reklama

Reklama

Fantastický mazel

  • Hongkong Chang jiang qi hao (více)
Trailer

Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného “plyšáka“ a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý „mazel“ oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na dětské filmy je Chowa škoda. Mazel je film bez nápadů a jeho tradičních šíleností a ulítlostí, které dělají Chowa Chowem. Místo toho je tu pomalu utíkající film, plný moralitek a s hodně nesympatickým dětským hrdinou. Na druhou stranu to na děti asi fungovat bude, protože mazlík je opravdu roztomilej a aspoň on za zkouknutí docela stojí. Jinak jsem ale dosti zklamán a od Chowa jsem čekal něco mnohem lepšího. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Chow se odvážně vydal tam, kam noha asijského filmového kosmonauta ještě nevkročila. Se západním soundtrackem, spoustou moralit a tradičně švihlými gagy. Výsledná míchačka neurazí, ale neudělá díru ani do světa, natož do vesmíru. Jako ukojení rodinných pudů (každý filmař je má) to ještě beru, ale teď už prosím druhou Melu nebo Shaolinský hokej. ;) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Nevěděl jsem, co od tohoto filmu čekat, ale už od prvních minut filmu jsem tušil, že tenhle film se mi bude líbit, což se také velice brzy potvrdilo. S nadšením jsem tento film sledoval od začátku do konce a i kdyby nevkročil na scénu velice kouzelný a neodolatelný vesmírný pejsek CJ7, tak si troufám tvrdit, že by to byl zajímavý film, protože už záběry ze školy i z bydliště hlavního hrdiny byly velice zajímavé a film tak získal z mého pohledu na kvalitě mnohem dříve, než se příběh začal točit kolem roztomilého psíka. Nedokážu přesně říci, čím si mě tento film získal, možná to bylo tou svou citlivostí, těmi zajímavými postavami, možná jsem se do tohoto příběhu zamiloval v okamžiku, kdy hlavní hrdina ve škole říká "až vyrostu, chci být chudý". Tenhle film nabízí z mého pohledu mnoho důvodů, proč ho milovat a proč si ho oblíbit, a opravdu říkám, že to není jen díky tomu pejskovi z vesmíru, ten je tam sice velice roztomilý, ale kdyby byl hlavním hrdinou on, tak by asi film nedopadl tak skvěle. Rozhodně to byl s tímto filmem příjemně strávený čas, a co se týče hereckých výkonů, tak ty byly naprosto parádní, a když se setkali dva "obří" studenti, to pro mě asi zůstane nadlouho nezapomenutelnou vzpomínkou. V rámci žánru to je rozhodně nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoro z kazdeho zaberu je citit ze Stephen Chow je talentovany reziser a filmar. Koniec koncov, po tom, co uz ma tento pan za sebou sa uz ani neda pochybovat. Tazko preto povedat, ze ci tento film bola len momentalna kriza, nedostatok napadov (doslovne odkazovanie na Kung fu melu a Shaolin futbal je az prehnane), alebo len snaha skusit nieco trochu ine (film pre detske publikum). Fakt je, ze ku kvalite Chovovych starsich kuskov ma CJ7 dosti daleko. Prizmurim vsak ocko, pretoze je to stale stary dobry Stevo Chow. (7/10) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

K tomuhle snad můžu říci jenom tohle: „Stephen Chow je nemocný člověk a vy všichni, co jste udělili tři a více hvězd, také.“ Tohle jako měl být snímek pro celou rodinu, potažmo pro děti? Že šlo tématem o jeden velký kyblík klišé….. dobrá, na to jsme už tak nějak zvyklí. Ale to samotné znázornění. Jedna dcera se mi v průběhu několikrát rozbrečela, druhá musí navštěvovat ob týden psychiatra a já v noci křičím ze spaní „vyndej mu tu hlavu ze záchodu“. Ano, asijský kontinent je ve vztahu k dospívajícímu publiku mnohem drsnější než našinec a hongkongský rodák Chow si žije na své vlastní planetě….tak jo, ale děkuji, nechci. U nás Fantastický mazel zafungoval pouze jako strašák…..nebudeš poslouchat, večer se budeme dívat znovu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Tiova syna Dickyho ve skutečnosti hraje dívka Jiao Xu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama