Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek o historii studia Pixar. (formelin)

Recenze (64)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"When I was in high school, it dawned on me: People make cartoons for a living. They actually get paid to make cartoons. That's what I wanna do!"     Zaujímavý príbeh štúdia, ktoré spôsobilo vo svete animovaného filmu doslova revolúciu. Predovšetkým v štúdiu Disney urobilo poriadny prievan a vyvetralo tam ten zatuchnutý, hádam desaťročia nevetraný vzduch. Prsty v tomto malom zázraku mali hlavne vizionár John Lasseter, Steve Jobs (príp. Geroge Lucas), bez ktorého prachov by to nebolo možné uskutočniť a potom najmä nastupujúca generácia mimoriadne talentovaných tvorcov - Pete Docter, Andrew Stanton a Lee Unkrich.     "These people think differently than normal people. They're strange - in the best way." ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný pohled do "kuchyně" pánů vizionářů z Pixaru. Všichni se usmívají a chválí práci svých kolegů... a proč by ne? Mají být na co hrdí. Vděčíme jim nejen za Buzze s Woodym, ale také za Sullyho s Mikem, za Nema, za Remyho. Jejich díla už přes dvacet let hřejí u srdce generace diváků. No a když ve filmu vidíte, jak jsou pixarovské tvůrčí týmy plné sympaťáků milujících svoji práci, nemůžete tohle kouzelné studio nezbožňovat. P. S. Lasseter je génius a blázen zároveň. Divím se, že se s ním manželka nerozvedla :-). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Bohato spracovaná história o založení animačného štúdia Pixar, dozvieme sa tu všetko od samotných animačných začiatkov až po súčasnosť do roku 2007. V dokumente bude hovoriť o svojom prínose pre toto štúdio celá plejáda známych a významných osobností v oblasti kinematografie. /95%/ __Tento dokument "The Pixar Story / Príbeh Pixaru" sa dá vzhliadnúť na bonusovom DVD disku k rozprávke WALL-e. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S tímto dokumentem mám jediný, ale velmi velký problém. Je hrozně chaotický a má na dokument přepálené tempo. Nebylo v mých silách vnímat úplně všechno. Hrozně se v něm skáče od čertu k ďáblu. Naopak velmi potěší, že k nám promluví mnoho těch nejzasvěcenějších. Dále musím poukázat na to, že na mě dokument působí spíše jako materiál k naverbování nových sil. Tak nějak nám tvůrci ukazují život a pohodlí pracujících dlouho před deadline ukončení prací na filmu, nebo chvíli po jeho úspěšném vydání. Takovou tu otravnou, nudnou a strašně zdlouhavou práci na filmu samotném jaksi pouze slovně zmíní. Mnohem raději bych v dokumentu uvítal více ukázek animování místo neustálého se vychloubání. Nicméně i nad formou tohoto dokumentu se animátoři vyřádili a je i bravurně ozvučen. Nakonec musím konstatovat, že forma zvítězila nad obsahem, což je u dokumentu věc nevídaná. Nicméně jsem si naprosto jistý, že nějakou dobu budu animacím ve filmech věnovat zvýšenou pozornost. Hodnocení vidím na takové velmi pěkné 2*. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama