Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne někde na Zemi v daleké budoucnosti se probudí dvě existence, které trpí ztrátou paměti. Lidské tělo, které má místo hlavy retro televizi, a sexy žena, která má kolem pravého oka podezřelou skvrnu. Proto se navzájem pojmenují Retro a Pandy a jelikož jsou úplně nazí, rozhodnou se jít získat oblečení. To se jim povede, ale jen díky malému překročení zákona. Při útěku před spravedlností je nakonec chytí a posílají do věznice na polorozpadlém Měsíci, kde celý příběh teprve začíná... (Baťka)

(více)

Recenze (33)

tereza_p 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009: Pro mě asi první setkání s japonským animovaným čímsi (pokud nepočítám Pokemon a seriál mého dětství Candy Candy) a bohužel musím říct, že bych byla možná raději, kdybych se s tím nesetkala. Neříkám, že to celé bylo špatné, světlé chvilky by se našly, ale bylo jich tam pro mě až moc málo na to, aby mě to pořádně zaujalo. ()

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Tento fantasmagorický snímek je zkrátka založen na jedné velké nadsázce. Dead Leaves je natolik propojen s mangou, že obsahuje i vizuálně ztvárněné zvukové efekty a obraz rozděluje na panely se souběžně probíhajícím dějem. Se zvrácenostmi režisér opravdu nešetřil a krom ztřeštěného děje a ještě individuálnějších postav se postaral o pořádnou dávku hysterie, karikatury, fantazie, sexuality a destrukce. Na tolik bláznivý snímek jsem ještě nikdy nenarazila a kdybych to měla shrnout, tak té nadsázky na mě bylo zkrátka příliš. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kinetika vyprávění vyhnaná ad absurdum v hyperakčním stylu, který svou vizuální zběsilostí a agresivitou vymačká divákovy oči jako citron a do mozku mu vypálí díru zvící kráteru středně velké sopky. Ve standartním filmu by stejný příběh zabral nejméně dvojnásobnou stopáž a pak by měl i nějakou logiku. Ve standartním filmu by se obraz tak často nesléval v sytě barevné geometrické útvary prudce se převalující přes sebe. Ve standartním filmu by se nevystřílelo více munice než v celé korejské válce. A... ve standartním filmu by patrně také nesouložil cyborg s mutantkou skrz svěrací kazajky. Onen standartní film by ovšem byl neporovnatelně méně zábavný než je Dead Leaves. 8/10 ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Retro a Pandy jsou opravdový hovada se slovníkem českého dlaždiče. Opravdu se budete smát té přihlouplé abstraktně-debilní grafice. Kolikrát na obrazovce probíhá takový zmatek, až mi to připomínalo matějskou pouť v hodině večerní... Je tu všechno na co máte zrovna chuť. Automobilová honička po střechách mrakodrapů, plně automatické vězení, roboti, střelba ze všech možných typů zbraní a plno krve. Samozřejmě nechybí výborná zápletka a dokonalý padouch, kterým je tentokrát žena. A vůbec nejlepší na celém Dead Leaves je prostě konec a titulky typu RA-TA-TA-TA... Tohle opravdu nemá obdoby. Jen houšť! 9/10 ()

Javad 

všechny recenze uživatele

< Najzábavnejší animovaný masaker > Naspeedované - bláznivé - ani na tisícinu sekundy nepoľavujúce zo svojho zbesilého tempa. Mozog mám na cucky. Retro a Pandy sú ultimátna vševraždiaca dvojica. !Brutal! Nepúštajte to vaším deťom, zošaleli by a vyzabíjali polovicu triedy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama