Reklama

Reklama

Historické drama, kronika života aristokratky Georgiany Cavendish, vévodkyně z Devonshiru. Georgiana (Keira Knightley) byla na 18. století, ve kterém žila, velmi moderní a pokroková žena. Její patriarchální manželství podle konvencí, s morózním, uzavřeným manželem (Ralph Fiennes), neschopným projevit jakýkoliv cit, ji neuspokojovalo. Ona milovala společnost, byla výbornou hostitelkou a společnost milovala ji. Nevyhýbala se hazardu a zamilovala se  do mladého politika  Charlese Greye. Manžel však, i když měl poměr s její nejlepší přítelkyní, donutil Georgianu, aby se své lásky kvůli dětem vzdala. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (562)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Historická love story, která je o třídu lepší než film Marie Antoinette, který má mnohé splečného s Georgianoou z Devonshiru. Ač se jedná o druhý film Saula Dibba, jeho pohled na knihu historičky Amandy Foreman je dokonalý. Skvělá výprava a kostýmy pomáhají odvyprávět drama, jeohž tématem je "nenaplněná" láska. Keira Knightley musí milovat nošení historických kostýmů. Začínám ji mít v těch kostýmech zafixovanou od Pride & Prejudice přes Atonement až po tenhle film. Rozhodně to není film pro ledajakého diváka a musí mít tenhle historický žánr mít v oblibě. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Usedlé, nevýrazné, ale na druhou stranu ani na chvíli nudící či urážející životopisné drámo o holce, co se narodila ve špatný čas na špatném místě, a co hůř, provdala se za špatného muže. Keira Knightley nasazuje jak svůj oblíbený kukuč uraženého štěněte, tak tvář naštvaného jezevčíka (viz. Domino), vcelku bez výkyvů proplouvá historickými reáliemi s parukami připomínajícími kedlubnu a zamilovává se do unylého maníka z Mamma Mia, aby se nakonec musela podřídit dobovým koncencím a historii a z nich vycházejícímu scénáři, který nezapomene v závěru vytasit stereotypní "jak to s nimi dopadlo" titulky. Slabších 7. Hlavně za skvělého necitu Fiennese. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Upřímně říkám, že jestli by mi chlap, který se právě vyspal s mou kamarádkou řekl, že on plní své manželské povinnosti (myšleno střecha nad hlavou, jídlo atd.) a já nikoli (zplození syna), tak mu ho bez milosti ufiknu a donutím ho, ať ho sežere!! Vévoda nevévoda!! Obdivuji Georgianu! Byla to silná žena, která pro své děti obětovala sebe. Která žena by to ale neudělala? Vévodkyně kromě tíživého příběhu je symfonie překrásné hudby a nádherných kostýmů a vyvážených hereckých výkonů. Po tomhle filmu můžu být ráda, že ti chlapi v dnešní době sice stojí taky za starou bačkoru, ale můžu si dovolit jim dát aspoň facku a vybrat si s kým chci a nechci spát!! :D ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I love you in the way I understand love..“ Svázanost korzety i konvencemi, vášeň proti rozumu, pokrytectví svěcené mocí.. Kostýmní přehlídka, která měla několikrát prostor k vnesení patřičných emocí, ale Saul Dibb byl proti. Fiennes má aristokratický chlad v krvi, herectví K.Knightley založené na těkání očima, mimických pohybech zkratovaného androida a poměřování brady s Robertem Z'Darem však vstřebávám jen stěží.. Tak mě napadá, mít v té zvláštní době malou kliniku s ultrazvukem a sálem k provádění potratů, vyděláte majlant.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £13,5miliónaTržby USA $13,848,978Tržby Celosvetovo $40,294,717Tržby za predaj DVD v USA $8,092,211 //počet predaných kusov 482,205║ Až moc jednotvárny intrigánsky dej, bez nejakej strhujúcejšej výstuže, proste dej, ktorý dohromady nemá čo ponúknuť. /40%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby dosáhly 13,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 43,3 mil. (z toho 11,9 pocházelo z Velké Británie). (NIRO)
  • Michael O'Connor vytvořil modrý kostým ze scény schůze Whigů na základě portrétů a politických komiksů Georgiany (ve filmu Keira Knightley) ze začátku 18. století. (ČSFD)
  • Modrý kostým Keiry Knightley (Georgiana) je založen na dobovém portrétu skutečné vévodkyně. (Aknah)

Související novinky

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama