Reklama

Reklama

Averyho jediným životním potěšením byl jeho čtrnáct let starý nejlepší přítel člověka, pes Red. Pak mu ho zpovykaní výrostci zabili. A tím rozpoutali pomstychtivou bouři. V hlavní roli Brian Cox.Avery Allan Ludlow, veterán z války v Koreji s ošklivými vzpomínkami, žije životem stárnoucího samotáře v malém venkovském městečku, kde provozuje svůj obchůdek s nářadím. Od svého okolí nic nežádá, o pozornost nestojí, jen si chce sem tam v klidu vyrazit na ryby se svým věrným přítelem, čtrnáctiletým psem Redem. Víc nic. Právě během jednoho takového výletu se ale stane zbytečná a krutá tragédie, jejíž obětí je právě Red. Tři dospívající mladíci ho zcela bez rozmyslu odstřelí brokovnicí. Bolestí zdrcený Ave nakonec s pomocí místního novináře vypátrá viníky a žádá spravedlnost, ale jak městské autority, tak rodiče výrostků a sami teenageři se mu jen vysmívají. A tím podněcují skrytý plamen, který již dlouho nezahořel, ale i tak je stále stejně nebezpečný. Avery ví, co je právo. Ale také zná význam slova pomsta. V dramatickém thrilleru Trygvea Allistera Diesena a Luckyho McKeeho mu charismatickou tvář propůjčil skotský držitel cen Emmy a BAFTA Brian Cox. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

whack 

všechny recenze uživatele

"Celostátně jsou pachatelé násilí na zvířatech a jejich zabíjení pokutováni v průměru jen 32% z maximální výše pokuty a stráví pouhých 14% z maximální sazby dnů ve vězení. Většina útočníků se nikdy nedostane před soud." Keď zákony pre bohatých neplatia, kto by sa zachoval inak ako Avery Ludlow? "Podle zákona je zvíře jen majetek, povinná pokuta je sto dolarů." ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Vyborne natocena komorna drama z dobrym scenarom a kamerou. Pribeh je sice nie je originalny ale dobre natoceny a ani nenudi. Brian Cox, ktory hra vacsinou zaporne postavy je vo svojej ulohe dostatocne presvedivy a uloha mu evidetne sadla. Trosku mi vsak vadilo pomale tempo, ale na druhu stranu tento maly snimok ma vela silnych scen ( zabitie psa, prestelka v lese ). Styri hviezdicjy s akurat. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. Red je jméno psa, kolem kterého se odehrává celý příběh. Film o brutalitě, cti a morálce dětí i rodičů. Film o současné prohnilé společnosti. CITÁT - Moji kluci jsou moji kluci a budu si je vychovávat sám.......... Je těžké v tomto světě najít spravedlnost. Když jsem četl román "Po sezoně", který napsal Jack Ketchum už v roce 1981, byl jsem překvapen, jak už v té době dokázal napsal knihu plnou brutality, krve a beznaděje. Dokonce to vedlo až k vystříhání některých pasáží. Knihu Red jsem nečetl, ale film splnil mé očekávání, co se týče Kotchumovi morálky a cti. CITÁT - To byl den.......... Konec filmu se mi moc nelíbil. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně syrové drama, které zaujme hlavně svou realičností. Brian Cox jako dost nekonfliktní stařík, co toho má už za sebou víc než tucet stejně vyzrálých penzistů, podává snad jeden ze svých nejlepších výkonů ve své kariéře jinak bohaté spíše na záporáky velké i malé. Občas si sice scénárista vybral slabší chvilku a počty s věkem ve filmu dokonce nesedí!!!, ale díky zbytku je to hned odpuštěno. V obsahu je pomstychtivá bouře naprosto zavádějící, když je hlavní hodnotou filmu absence touhy po pomstě :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh vzdialene pripomína film Clinta Eastwooda Gran Torino. Nezmieriteľnosť boja núti k zamysleniu nad peripetiami života, ktoré nás občas donútia riešiť otázky priorít, zlé zhodnotenie aktuálnej situácie potom môže viesť až k fatálne tragickým koncom. Film má pomalšie tempo, ale nemyslím si, že je nudný. Naopak, vystihuje všetku tragiku života starého muža. Silný film, silný zážitok. Mne sa to páčilo. Veľmi zaujímavý film, ktorý vo mne zanechal hlboký dojem. V hlavnej úlohe sa predstavil Brian Cox, ako vojnový veterán. Postavy sú výborne napísané a zahrané, atmosféra by sa v niektorých scénach dala krájať. A aj keď sa to celé odvíjalo úplne iným smerom než akým som myslel že to bude smerovať, tak som vcelku vlastne veľa spokojný, už len vďaka tomu drsnému záveru. Škoda až veľmi pomalého tempa, ktoré to miestami naozaj dosť brzdí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. (Terva)

Reklama

Reklama