Reklama

Reklama

Averyho jediným životním potěšením byl jeho čtrnáct let starý nejlepší přítel člověka, pes Red. Pak mu ho zpovykaní výrostci zabili. A tím rozpoutali pomstychtivou bouři. V hlavní roli Brian Cox.Avery Allan Ludlow, veterán z války v Koreji s ošklivými vzpomínkami, žije životem stárnoucího samotáře v malém venkovském městečku, kde provozuje svůj obchůdek s nářadím. Od svého okolí nic nežádá, o pozornost nestojí, jen si chce sem tam v klidu vyrazit na ryby se svým věrným přítelem, čtrnáctiletým psem Redem. Víc nic. Právě během jednoho takového výletu se ale stane zbytečná a krutá tragédie, jejíž obětí je právě Red. Tři dospívající mladíci ho zcela bez rozmyslu odstřelí brokovnicí. Bolestí zdrcený Ave nakonec s pomocí místního novináře vypátrá viníky a žádá spravedlnost, ale jak městské autority, tak rodiče výrostků a sami teenageři se mu jen vysmívají. A tím podněcují skrytý plamen, který již dlouho nezahořel, ale i tak je stále stejně nebezpečný. Avery ví, co je právo. Ale také zná význam slova pomsta. V dramatickém thrilleru Trygvea Allistera Diesena a Luckyho McKeeho mu charismatickou tvář propůjčil skotský držitel cen Emmy a BAFTA Brian Cox. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo osobní, až příliš osobní. Někdo tu napsal, že se mu sevřel hrudní koš. Mě se stalo to samé. Do očí mi vyhrkly slzy. Nemohla jsem se nadechnout a vzteky málem rozmačkala sklenici s limonádou. Jelikož mám taky psa, tak je tenhle příběh pro mě citlivé téma, které mě srazí na kolena. Svého psa beru jako kámoše, parťáka, co mě nikdy nezradí a vždycky mě bude bezmezně milovat a vždycky na mě bude oddaně čekat a bude se radovat, že jsem konečně dorazila domů. Nepovažuju ho za kus nábytku, věc, se kterou si může člověk dělat, co chce. Je to živá bytost, která si zaslouží dobrý život bez utrpení. Tenhle příběh je sice vyhnaný do krajnosti, ale ty z*****ý zmetci si to zasloužili! Za normálních okolností vulgární výrazy nepoužívám, ale pejskaři jsou jiný lidi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nikdy to nevzdávej! Spravedlnost, která se zdá býti jen přeludem, si nakonec oblékne krvavý plášť. Po letech jsem se znovu podíval na zprvu nenápadné drama zakončené tragédií a musím si přiznat, že i tentokrát mě příběh dostal. Ztratí-li člověk naději, ztratí všechno. Není-li pro co žít, pak se život rozpadne v prach. Herecký koncert Briana Coxe ve filmu, který svou brutalitou (a nemyslím ani tak fyzickou) předčí nejeden horor. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Naozaj to pripomínalo v niečom film Gran Torino, ale nebolo to až také dobré. Príbeh je zaujímavý a popisuje charakteristiky dnešnej doby ako sú ľahostajnosť, kriminalita, nespravodlivosť, neférovosť. Musím mu však vyčítať reálnosť a uveriteľnosť, či podivnú akciu, to moje hodnotenie zráža dosť nízko. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten pes si o to řikal, když se jmenoval Red. Až ho zabili, tak už pak byl docela red. Kdyby tenhle film nebyl natočen z úhlu milovníků zvířat, mohli by z dědoucha udělat poměrně solidního psychopata, kterýho by Cox určitě uměl taky docela solidně zahrát. Novodobá láska ke zvířatům se docela dost přeceňuje (stačí se kouknout, jak mají rádi zvířátka například takoví zoofilové), ale kdyby mi někdo zabil psa, tak by mě to taky asi naštvalo. Holt bych to tak nehrotil, ale taky nejsu američan, bejvalej voják, vdovec a postihnutej rodinnou tragédií, jak ten hlavní hrdina. Film se odvíjí sice ne moc svižně, ale čék je zajímavej, jak to dopadne. Nemrzí mě, že jsem to viděl. Mrzelo by mě, kdybych to musel vidět znovu. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Dráma, ktorá ide za kovboja a nevedno, či pre navodenie atmosféry, alebo sa partička filmárov na snímok skladala zo svojho. Vcítiť sa do konania Briana Coxa je dosť drina, pretože psíka pošlú do hliny hneď po úvodných titulkoch bez bližšieho vykreslenia vzťahu majiteľ-pes. Scéna, v ktorej Cox prerozpráva reportérke rodinnú story je majstrovsky zvládnutá, iba za pomoci monológu a podmazu ( taká hustá atmosféra, že sa spotil aj subwoofer ). Sizmore je fajn chrapúň, len to celé stojí a padá na ňom a na Coxovi a tak kino škrtám, oplatí sa počkať, kým to dajú do plazmy.3,5* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. (Terva)

Reklama

Reklama