Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně klišé o školním otloukánkovi, jenž roste záběr od záběru a na druhé netradiční přístup k studentské tématice v rytmu klasických detektivek. Dohromday to působilo nevyváženě a předvídatelně, ale přesto to dokázalo bavit. Snad proto, že hlavní hrdina tentokráte nebyl vztek budící fracek či díky rozumně nadávkovaným vulgaritám, které filmy z americké střední tradičně provázejí. A na závěr bych zmínil skupinku školních vyvrhelů v čele s Tanyou Fischer, která mi ve své stupidnosti strašně sedla. 50% ()

Manhattan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale tenhle film se nějak v ryje do paměti a nahlodává vás a nutí přemýšlet o podstatě střední školy drogy ,sex,podvody to vše je normální realitou dnešní doby.Toto dílko spíš ukazuje své zajímavě naservírované podání ze života teenage ale o žánru se dá jen těžce spekulovat, totiž čistá komedie to určitě není spíše bych se přikláněl ke stylu drama,komedie s prvky noir. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Kriminální, parodující, středoškolské × líné, jasné vyvrcholení zápletky už od začátku. To byl takovej dětskej Phil Marlow v podobě investigativního mladého reportéra. Ale jo, pobavilo to. Sice rozluštění hádanky bylo jasné už od začátku, ale dalo se to. Teda byla to škola plná divných lidí, od ředitele Bruce Willise, (který byl suprový ve své roli), přes španělského učitele a po sebranku 4 vyvrhelů, kde každý byl něčím úchylný. Rozhodně je to film, který stačí být viděn jednou. Ale nenudí. Soundtrack dobrý. "Jmenuji se Bobby Funke. Píšu do novin. " ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

NÁHODOU! Solidně natočená parodie na všechny kriminální filmy a seriály - z prostředí střední školy! Autoři si s tím vším dost vyhráli, těch krimi klišé a stereotypů vystihli dost a dost. Rozhodně jsem se nenudil, neznámý sympatický mladík Reece Thompson se hlavní role totiž zhostil na výbornou; Bruce Willis pak v roli vedlejší jen potěšil. Fajné. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Natočit chytrý film ze středoškolského prostředí pro středoškoláky je nejspíš oříšek - vždyť cílové publikum má snad i právo žádat cosi jiného. Filmy o hloupých středoškolských časech jsou ale obvykle hloupější, než by bylo nezbytně nutné i s ohledem na ty, kteří mají kupovat lístky do kina. Assassionation je zajímavý film proto, že se tu gympláckou pitomost snaží bypassovat - marlowovským nadhledem jak z Mazaného Filipa, ironickými postavičkami [Willisův ředitel a jeho vzpomínání na Pouštní bouři], nemístně chytrými průpovídkami zejména epizodních postav a opakovanými citacemi nikoliv z Vřískotu či Muzikálu ze střední, nýbrž Čínské čtvrti, Všech prezidentových mužů a jistě dalších, na jejichž vychytání nemám patřičné divácké know-how. Parodickou rovinu si ale vychutnáte i bez studií filmové vědy - ostatně, je to přece jen film pro znalejší, nicméně stále středoškoláky. Když pomine příjemné překvapení z roubování storky o ukradených testech na noirová klišé, zůstane rozpačitý dojem, že to přes určitou originální vizi moc nefunguje. Nemá to drajv. Nápad byl uskutečněn jaksi napůl, takže toho prostě není dost a stran toho, co jsou diváci v rámci žánrz zvyklí inkasovat v míře neskromné [blbé prvoplánové vtipy], ostrouhají. Noirovou rovinu nelze brát skrze zjevnou parodičnost vážně, takže pochopitelně nevtahuje, a na obvyklý přísun blbin není místo. Zjevně to kromě zajímavého scénáře chtělo nápaditější, promyšlenější režii. Tři-a-půl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv lokace filmu není nikdy přesně uvedena, je možné všimnout si vlajky New Jersey v kanceláři Kirkpatricka (Bruce Willis). Willis dokonce vyrost v Jersey, konkrétně v Penns Grove. (KucC)
  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)

Reklama

Reklama