Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné a ve své podstatě drsné drama o lidské vůli a síle, ale to, proč je tak lidsky významné a odlišné, než ostatní, se dozvíme až v poslední minutě filmu a přiznám se, že jsem to takhle vůbec nečekal. V ten moment vyzní všechno jinak a já jsme pochopil proč Kate nepodlehla a držela se i přes strátu všeho. Nejkvalitnější film Kate Beckinsel, ale musím zmínit i starouše Aldu. 4,5* Jen škoda, že to nemělo ještě nějaký dojezd, na který bych byl velmi zvědavý. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rod Lurie .. Rod Lurie má reportéry v lásce. Jeho vytvořené investigativní novinářce budete prostě fandit, protože skálopevně brání svůj zdroj proti zájmům národní bezpečnosti. Námět nebyl vůbec špatný, realizaci ovšem proběhla s velkými rezervami. V průběhu jsem měl dvě otázky. Jednu zájmovou a jednu logickou. Kolik za tohle mlčení může dostat vazby / vězení a kdo je tím zdrojem, který tak chrání. Obě dojdou naplnění, jenže zejména ta odhalující mi sílu příběhu oběti pro správnou věc spíše devalvuje. Schválně na kterou stranu se postavíte? Dále jsem nebyl zrovna nadšený z vlezlé kamery do obličejů herců a režisérská střídmost, která cokoliv ostřejšího skryje mimo záběr. Příliš nezaujal ani Alan Alda, zato Kate Beckinsale tuhle roli, která vyloženě nestaví na její kráse, odehrála hodně dobře. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrá politická dráma. Herecký perfektné obsadené a zahrané, ale predovšetkým perfektne napísané a zrežírované, kde divák stále čaká na postupné odhadovanie deja. Začiatok sa síce ťažšie rozbieha, ale keď sa film rozbehne tak konečne stojí za to. Rovnako tak ako záver filmu, ktorý fakt prekvapí. Nothing But the Truth je film, ktorý ocenia a ktorý si vychutnajú len diváci, ktorý majú radi tento žáner, pretože obyčajný divák moc na politické drámy nie je. Rovnako ako ja. 70% - 3* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Politické drama s thrillerovou atmosférou uvozenou relativní bezmocí hlavní postavy a "vtíravou", místy neposednou kamerou, která si ráda věci zabere pěkně zblízka. Nothing But the Truth si skutečně zakládá na objektivním vhledu do problematiky, divák může dát za pravdu oběma stranám a nevnímat reportérku výhradně jen jako mučednickou oběť, film tedy nevyužívá prostředků citového vydírání. Kromě nich však možná trochu pozapomněl zatlačit více na pilu, co se týče působivosti a síly diváckého zážitku. Proč? Člověk totiž nemůže být omámen utrpením/morální obětí hlavní postavy, když její dilema nebylo tak neřešitelné, zvlášť když informátorem byl víte kdo... Jednou z hlavních atrakcí filmu je také krásná Kate Beckinsale, která zde překračuje hranici latexové barbíny a předvádí velice solidní výkon. Přesto si však myslím, že Vera Farmiga má herecké schopnosti lepší. 7/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie slzopudná, civilná novinárska dráma s uveriteľnými výkonmi veľkých hviezd v malom filme o tom, ako ľahko je možné stratiť slobodu. O ústavných zákonoch, ktoré nemyslia na všetko, o orgánoch, ktoré zabúdajú na ľudí tam dole. O záludnej zdanlivej demokracii, o nedomyslenom systéme, o absencii jasne stanovených pravidiel, o chýbajúcej etike a morálke. O ctižiadostivých novinároch bez chrbtovej kosti a o štátnych úradníkoch, ktorí fungujú ako mlynček na mäso Mladá, hrdá ambiciózna novinárka Rachel Armstrong je symbolom boja do poslednej chvíle, zdanlivým mementom obhajoby pochybných ideálov mediálneho biznisu, konfrontovaného so zodpovednosťou za vlastné činy. Možno drsné, chladné, emočne neprístupné (s výnimkou záveru, ktorý je akoby z iného filmu a oslabuje silu výpovednej hodnoty a spoločenskej dôležitosti) - prosto presne také, aké by to malo byť. Perfektná kamera a minimalistická hudba. Jeden z posledných poctivých filmov na tému vnútroštátnej politiky, ktorá sa týka nás všetkých bez ohľadu na čas a miesto. Bez príkras a bez nadbytočných prvkov, jednoducho nič než pravda. 80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Rod Lurie o založení filmu na skutočných udalostiach: "Musím povedať, že film nie je o žiadnej skutočnej žene ako Judith Miller alebo Valerie Plame, aj keď ich príbehy určite ovplyvnili vytváranie postáv a situácie, v ktorých sa ocitnú." (Arsenal83)
  • Ve skutečnosti byl film inspirován skutečností velmi, velmi volně. Novinářka Judith Miller strávila ve vězení pouhých 85 dní a Pulitzerovu cenu ve skutečnosti opravdu dostala. Ovšem ta neměla s touto kauzou nic společného. Získala ji totiž před tímto incidentem. (Martrix)
  • Floyd Abrams, ktorý vo filme hrá sudcu a je tiež považovaný za technického poradcu, je skutočným právnikom Americkej únie občianskych slobôd (ACLU), pre ktorú viedol súdne spory týkajúce sa práv prvého dodatku a národnej bezpečnosti, ktoré sú podobné tomu, čo je ústredným motívom filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno