Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Letové a bojové sekvence za jasných 5 hvězd - za takové scény by se nemusely stydět ani Star Wars. Ale ta animace postav - bída. Chůze divná a vzhled figurek velice laciný. Nijak originální příběh, zato však originální prostředí... budiž! Tři a půl hvězdičky - pohodička. Znovu už to ale vidět nemusím. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 5/10/// PLUS: originální zpracování, příběh podobný snímku Avatar, překvapivě ale přišel před ním, akční spád, dávka emocí, které působí na diváka, napětí MÍNUS: snad i v době vzniku lehce nadprůměrná animace, která snad díky 3D mohla zaujmout, ovšem v současné době a konkurenci se jedná o čistý průměr, který bude nejvíc patrný na samotných postavách./// Shrnutí: Neuvěřitelně působivý snímek především po stránce obsahové a faktu, kolik se toho do tak malého (poměrně krátkého) filmu vešlo. Je rovněž zajímavé, že je film určen především pro děti: popkulturní odkazy a pomrkávání na dospělé tu nehledejte. Přesto film přináší jasné poselství o záporech lidstva, což může na děti působit hodně silně. Ostatně není to komedie, je to akční podívaná, za kterou by se nemusel stydět leckterý ambicióznější projekt. Skutečnost, že jsem se několikrát pořádně polekal a koukal na film s otevřenou pusou něco znamená./// Celkem 79%/// ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Everything different scares them. Nemá to animaci jako Pixarovky. Nemá to příběh plný morálních zásad jako Dreamworks. A i přes to všechno působí Terra velmi originálně a nebál bych se ji komukoliv doporučit. Velmi vydařená žánrovka! ------- Podoba s Avatarem je na místě, že by James pokukoval po inspiraci ? ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Podobný námět a hlavní myšlenku už jsem někde viděl. Že by v Avataru? Ano. A jak je to možné, když tento neznámý animák vznikl dříve, než Cameronův 3D (s)hit ? Starý lišák Cameron totiž obšlehnul film za miliony dolarů a já pak nemam plagiátořit seminárky! Dost o Jimmym...tomuhle filmu chybí lepší animace, ale to je kompenzováno originalitou příběhu, takže s místním hodnocením souhlasím 70% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad maximálním hodnocením. Jedinečnost, kterou tento animovaný film oplývá, by si to zasloužila. Boj mimozemských obyvatel planety Terra s příchozími lidmi, má podobný (a jednoduchý) charakter jako Avatar, vyznívá však tak nějak přirozeněji. Originální svět, na který se dobře dívalo, dobrá a nenásilně působící hudba. Že je animace jednoduchá mi nevadilo. Na druhou stranu mě to ani vyloženě neoslnilo, takže 4*. ■ Dost dlouho jsem čekal na DVD a když ho mám, vytkl bych mu, že sice avizuje i 2D, ale jinak, než v 3D, se na to dívat nedá a že přestože avizuje české titulky, nedají se zapnout. Takže bylo na výběr jen mezi angličtinou a českým dabingem. Naštěstí se té angličtině dá rozumět. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama