Reklama

Reklama

Bereavement

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh začíná únosem malého chlapce Martina, který trpí vzácnou nemocí, díky které jeho tělo necítí bolest. Celých pět let zůstává jeho zmizení tajemstvím, až do doby, než se Allison, mladá dívka z Chicaga přistěhuje na venkov k rodině svého strýce. Ten přislíbil jejímu otci, že v případě smrti jednoho z nich se ten druhý postará o jeho děti. Na venkově se Allison shodou okolností dostává do víru hrůzných událostí, které zůstávaly dlouho utajeny v jedné staré jateční budově. Minulost staré jateční balírny otvírá své krvavé dveře a malý Martin dostává šanci na záchranu. Pach krve a hlas nářků však zanechává svůj morbidní odkaz. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (95)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vynikající John Savage ve velice brutálním filmu, který ale rozhodně není jen o jatečním zabíjení. Protože jestliže má divák zájem a hledá ve filmu i něco víc, než jen bezduchá jatka, při sledování tohoto filmu má možnost tak učinit. V jedné pasáži se mluví o dvou teoriích, které vysvětlují sociální chování člověka. Jedna říká, že sociální charaktery jsou důsledkem genové dědičnosti, ta druhá, že důsledkem je výchova a sociální prostředí, ve kterém člověk vyrůstá a žije. Je na divákovi, aby se přiklonil k jedné z nich. Film nám dá sice jasnou odpověď. Také můj názor je ten, že sociální charakter osobnosti je tvořen především výchovou. Proto se i ve filmu dočkáme zajímavého, avšak vcelku logického vyústění. Mrtvol je celkem dost a beznaděj, která třímá nejen v obětech je umně přenášena i na diváka. Ač nám vrah své motivy nesdělí, není to na škodu. Je prostě nemocný a takový člověk mít důvod nemusí. Alespoň ne ten, který bychom jakž takž chápali. Atmosféra a kamera člověka dokážou velmi dobře vtáhnout a pohltit. Třebaže film je, dá se říct, jednoduchý. Ale jak říkám, pokud někdo chce uvažovat, zde prostor je. Výhodou horrorů je většinou jejich na první pohled jednoduchost, a proto jsou chápány většinou divácké obce. Skrývají se v nich však časté otázky různých charakterů. Každý není akademik, a proto věřím, že horror je žánr, který umí i nevysoce vzdělaného člověka vtáhnout do akademických otázek - a to jednoduchou formou. A v tom je jeho velká přednost a výhoda. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jedou připadal jak na Prozacu. Tento film (prý horror) by nezachránilo ani 3D s tím, že by ta krev cákala rovnou do mojí postele. Atmosféra na nule a Mena (btw. podle některých záběrů asi stejný nadrženec jako verbal) navíc ani neví, kdy skončit. A ta hvězda? Na začátku jsem si zrovna říkal, proč jsou všechny ty horrory tak neoriginální, že ti dobří nakonec vždycky přežijí (happyend). To pak přece není žádné umění, neboří-li se nějaká ta tabu. No a hle..... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a4*. Film není špatný, byť příběhů o zneužívaném pošahanci, který pak likviduje nebohé oběti ( nelze nevzpomenout Psycho a pak desítky filmů od 70.let) je pěkná řádka. Dobře se na to dívá, hudba navozuje napětí, špinavé prostředí zkrachovalých jatek hnus. Už jsem si zvykl, že scénáristé v poslední době vykreslují hlavní postavy jako nesympatické a protivné. Nemělo by to však být naopak? Divákovi, tedy mně, je pak šumafuk, zda všichni zhebnou. Dokonce jim to občas ve skrytu duše přeji. Co mi vadilo, jak ženské postavy neustále ječí i ve chvíli, kdy by jim mlčení mohlo zachránit život. Nevěřím, že ve skutečnosti by se takhle chovaly všechny. V důsledku je film velmi brutální. Jasně, porcování obětí za živa je v dnešním horroru na denním pořádku, ale tenhle příběh je naprosto bezvýchodný, kdy zlo bez odporu vítězí. Dítě se zakrvácenou sekerou v ruce je podtržením celé dekadence... ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Tomuto na druhy pohlad studentskemu dielu by som vycital tolko veci, kolko ich mozem pochvalit. Absolutne, a asi najvacsie pozitivum je obsadenie Alexandry Daddario a jej prsnikov. Na druhu stranu najvacsie a skandalozne giganticke negativum je, ze tieto prsniky neuvidime inak ako v tielku. Mozem byt psychopat neviem aky, a Satan ku mne moze hovorit himalajstinou...ale ak mam taketo dva prsniky k dispozicii , urcite bude ich rozbodanie nozom az moja druha myslienka. Cmooon...Mena... Chvalim rodicov maleho Martina...musia to byt v pohode ludia, ked dokazu obsadit svojho syna do takejto ulohy..Skolske predstavenia sa asi v tom obdobi nekonali. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od Bereavementu ako prekvelu k výborného Malevolence som čakal dosť, hlavne po chýroch ako Steven Mena režijne dospel, čo je pravda. Tým sa však dostal na hladinu mainstreamu na ktorý sa dobre vo všeobecnosti pozerá, ale keď scenár neprináša nič nové v rámci profilovania vraha a ani dejovo vôbec nezaujme, je to zle. Tam kde Malevolence začínal ako krimi a skončil ako slasher, Bereavement je od začiatku do konca ničím nevzrušivou lineárnou ukážkou napichovania obetí na hák s peknou hlavnou predstaviteľkou a pár podarených sekov nožom to už nezachráni. Viac nápadov ako choroba chlapca v začiatku a odkazov na podobné diela (stará dodávka flákajúca sa okolím) a bolo by fajn. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama