Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Deniel 

všechny recenze uživatele

Nejvíc uklidňující hodina a půl co jsem v životě zažil a rád si pouštím právě tenhle dokument, který mě dostane ze spárů falešného světa do jiné dimenze, kde se moje duše cití volná a čistá. Miluju post-rock, Miluju Sigur ros - uz jen z principu bych mohl dat 100%, ale prostě i kdybych nemiloval, tak tento dokument je zpracovaný tak nádherně a ukazuje čirou krásu tamější krajiny za pomocí emotivních a srdceryvných songů, které vám prostě vyryjou do paměti své místo. 100%. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Pro mě Nejdokonalejší hudební dokument co kdy existoval, a to prototo: Spojte podmanivě překrásnou emotivní hudbu s úžasným falzetem hlavního zpěváka a tu nejkrásnější přírodu, obyvatele a zemi Islandu a máte v ruce recept, za který po Vás nikdo nebude chtít třicet korun, recept, na kterém se stanete závislí, recept na to nejlepší pozvednutí nálady kdykoli to potřebujete, recept, který budete čerpat asi až do konce života - to je Sigur Rós - to je Heima - tohle je pro mě dokonalý smysl slova DOKONALOST. P.S.: Při skladbě Starálfur se vždycky roztékám blahem (nevim jak ten pocit jinak popsat). ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Serenáda pro pár barevných domečků, ledovou tříšť, vodopády, opuštěné ruiny, vraky lodí a vlaštovičník. Účinkují: vítr, mlha, mořský příboj, hrající kameny, divocí koně, ovčí hlavy, stoletá rebarbora a Sigur Rós - a máme tu Island v celé své kráse... Rozhodně hudební zážitek, který jsem však schopna plně docenit jako atmosférický dokres filmů, častý a soustředěný poslech jako takový by v mém případě zaručeně vyvolal sebevražedné úmysly, v mírnější verzi osamělé pijanství :-) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný mix dokumentárního filmu s hudebním filmem. Mapující tůru nejznámější islandské kapely Sigur Ros po jejich rodném Islandu. Chvilkami opravdu magické spojení opojné hudby s nádhernými přírodními scenériemi, kterými Island disponuje. Chvilkami jsem měl opravdu silné nutkání udělat si výlet na Island. Milovníci Sigur Ros či severské divočiny nejspíše přihodí ještě jednu hvězdičku. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Island. Země hor, ledovcových říček, kde žije jen okolo třísettisíc obyvatel. Sigur Rós. Kapela, která se se svoji atmosfericky jemnou hudbou odkazuje ke svým kořenům, tradicím. Lidé, mladí, staří, je na jejich koncertech s němým úžasem pozorují a nechávají sebou prostupovat čisté pozitivní tóny. Očisťující hudební zkušenost. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama