Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 2

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (238)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velkolepější, výpravnější a ještě více barevnější. Tím vším je High School Musical 3, který jako zřejmě definitivně poslední (čtyřka je ale pro TV v plánu na rok 2010) zamířil na plátna biografů. Hlavní motto "příběhu" abys byl sám sebou a dělal to, co chceš zabaleno v cukrkandlovém zábavném balení, opatřené chytlavými písněmi (opět nejlepší ty, které zpívají Zac Efron a Vanessa Hudgens) a nadprůměrnými tanečními čísly, kde nejvíce vyčnívá "Boys are back" určené především pro -náctileté. Nevím čím to, ale asi to bude tou spoustou odkazů (Spider-Man, tanečně-hudební čísla alá Chicago či Pomáda) nebo proto, že prostě muzikály mám rád, jsem si to náramně užil. PS: Negativní hodnocení mi velice ale opravdu velice připomíná premiéru kultovní "Pomády" v našich kinech, na které tehdejší dobová kritika nenechala niť suchou a vrcholem recenzí bylo, že je to dokonalá ukázka komerce na jednu sezónu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Do tretice všetko dobré. Oproti predošlým dielom snáď ešte znásobená zámerná gýčovitosť ma v začiatkoch takmer vyľakala, cesta k hrdinom mi však netrvala dlho a po chvíli som znova vpadol do bezstarostnej atmosféry East High. Spomienky na školské časy ešte zjavne nestihli vyblednúť a hoci High school musical 3: Senior Year neponúka viac ako len typicky americky skreslený pohľad pre násťročných, isté naivné čaro sa mu upierať nedá. Body navyše však berie až za nečakane výbornú choreografiu hudobných čísel popri ktorej oveľa ambicióznejšia Mamma Mia iba bledne závisťou, o predošlých dieloch stredoškolskej ságy ani nehovoriac. S tým čo ľudí na tejto značke z rôznych dôvodov uráža, problém skrátka nemám a keď vidím ako je bez ohľadu na skutočné kvality z princípu zatracovaná, veľmi rád jej v hodnotení prihodím. Ak divák aspoň čiastočne akceptuje samotný koncept, na povrch vyplávajú aj klady, ktoré predtým vidieť nemusel. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Taneční výstupy ujdou, ale jakmile začnou postavy mluvit (no, mluvit.. spíš vypouštět z úst přívaly bezobsažných frází), je to v háji. Taky je tu spousta nelogičností, podivností, nadneseností.. Jak se Troy dokázal objevit u své vyvolené a zase zpátky během několika málo hodin? Kdy se vlastně maturanti učili na své zkoušky a dělali je vůbec? Je normální, aby maturant při basketu křičel na tátu "Já už nejsem malé dítě! Můžu o své budoucnosti rozhodovat sám!"? Je normální, aby se zamilovaná dvojice oslovovala Buchto a Tygře? A aby si dala svůj první polibek až po nějakých třech letech vztahu? Jako by Disney vůbec nežil v tomhle světě a neposlouchal dnešní mladé. Vždyť to takhle vůbec nechodí. A tak nejen, že je High School Musical špatný film, ale je i nebezpečný. Silně dětem zkresluje mezilidské vztahy, studium, celý život.. A až pak dostanou tvrdou lekci, budou překvapeni. Mimochodem - vtipné je srovnat tento film s filmem Prci, prci, prcičky, který také zobrazuje generaci amerických maturantů. Pravdivěji. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím filmy podle toho, jestli se o píše v Bravu a jestli v nich vystupuje ulízaný klučina, jenž se stal idolem každé druhé dívky do dvanácti let věku, takže pod tři hvězdičky nepůjdu. HSM 3 je veselý, hravý, energický a co se týče schopnosti navodit člověku takovou tu nablbe optimistickou náladu, těžko se mu hledá konkurence :-) Koho (jako mě) baví tanečně-pěvecká čísla made in Bollywood, ten si určitě užije i tohle barevné středoškolské křepčení a člověk nakonec zjistí, že jediný opravdu závažný škraloup, který HSM má, je jeho přehnaná délka ve spojení s totální dějovou prázdností. Ani ta absolutní odchlípnutost od reality mi vlastně nevadila - beru ten film jako každou jinou Disneyovku a ač by někdo mohl namítnout, že není zrovna OK, když by člověka ve filmu o dospívajících teenagerech vůbec nezarazilo, kdyby se na scéně zničehonic objevil Kačer Donald a vyzval k tanci Rampu McKváka, já tohle všechno beru, pokud se mi dostává takových tanečních nářezovek, jakou je večerní řádění na vrakovišti. Co je ovšem minimálně podivné - HSM 3 je film od Disneyho, kterému chybí moralizování a poučení do života! Jasně, většinou něco takového člověka otravuje, ale já bych fakt nečekal, že film, v němž se (sic jen minimálně) nakusuje nastávající dospělost a nutnost člověka učinit zásadní a nelehká rozhodnutí, končí takovými slizkými, nikam nevedoucími kompromisy. I tak za 60% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Značně lepší od předchozích TV filmečků, je vidět, že je tam napěchováno daleko více peněz a všichni zúčastnění dospívají (nejvíce je proměna asi vidět na Olesye Rulin a.k.a. Kelsi, která dostala i nějaký prostor na zpívání. Vanessa Hudgens je opět okouzlující, ale tontokráte jí padne velice krátká sukénka. Zac je opět borec, ale jeho sólovka ve škole už nebyla tak velmi směšná jako ta předcházející na golfovém hřišti. Celkově se zvedla úroveň choreografie písní ("I Want it All" a "The Boys Are Back" byli naprosto senzační). A i dějově to bylo na vyšší úrovni. (Jednička pro mě byli 3* jen čistě guilty pleasure, ale toto je má imho velmi zaslouženě) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Oba předchozí filmy už na celém světě vidělo více než 250 milionů diváků a byly přeloženy do 24 jazyků. (adams89)
  • Velký úspěch Muzikálu ze střední proměnil skutečnou East Hight v jeden z nejoblíbenějších turistických cílů v Salt Lake City. (adams89)
  • Technicky najnáročnejšie bolo nakrúcanie scény s valčíkom na streche. Štáb musel vyniesť na 4-poschodovú budovu toľko stavebného materiálu, osvetlenia, rastlín a prístrojov, že museli žeriav naložiť 40 krát. (Tolf)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno