Reklama

Reklama

Silvestrovská besídka Divadla Sklep. Divadlo Sklep přináší svého založení guláš lesní moudrosti, ve kterém bude promícháno množství chutného, ale i překořeněného a zkyslého humoru tradičních sklepáckých Besídek. Folkovou rozvahou nás okouzlí proplešlý Tomáš Hanák se svou příbuznou Háňou, Jiří Burda s Davidem Vávrou zase v panelákovém obýváku zavzpomínají a opět připomenou jedinečné okamžiky televizních přenosů z fotbalového mistrovství Evropy v roce 1996. Ondřej Trojan ze svých humorných kalhot vysype lety prověřené frky a vášnivý nimrod Jiří Macháček nás zavede do tajemných lesních zákoutí. To vše za doprovodu folkové kapely Šustilové v estetice vykotlaných kmenů a zubů. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Výborná sklepácká série skečů z myslivecko-vesnické zábavy, kam přijíždí bavič Tomáš Hanák ("přitlač na ten honorář"). V paměti mi utkvěl hlavně Ondřej Trojan ("to jsou frky co?") a myslivec Macháček se svojí dobrodružnou loveckou historkou. Ovšem úplným vrcholem je skeč o dvou fotbalových fanoušcích (Vávra, Burda), kteří sledují památné Euro 96. To považuju za jeden z nejlepších sklepáckých skečů vůbec ("Ježiš von tam posílá Šmicra, to lemro křivonohý, to je spiknutí " ...Šmicer vyrovnává na 3:3 proti Rusku... "Prezident Šmicer"!) ()

Phex 

všechny recenze uživatele

"...a hrome v pušce je poslední kule. Co naplat hledám vhodný úhel a ve chvílim kdy je všech pět husí v jedné linií, no zkrátka bum prásk rána ozvěna a vše je dokonáno..." "...chci spontáně tlesknout rukama nadhlavou když v tomu - Sluka svůj klikatý let končí v mém obětí". Myslivec Macháček to je prostě přesný - přesně takhle se ty zelený mozky bavěj nad klobásou z divočáka a domácí slivovicí :-). ()

Reklama

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Moje asi první seznámení se zjevem jménem Macháček v geniální doslova ucvrkávací scénce nimroda popisujícího poslední leč a řek sem si: o tomhle cápkovi bude ještě slyšet:)Tu scénku jsem si z véháeský přehrkal pak ještě xkrát stejně jako ostatní sklepácký "mejnstrým". Pumelice - sto procent a více! sklepáci rocks!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Několik slabších míst mezi jednotlivými skeči by se našlo, ale jinak je to téměř skvostná estráda. Ondřej Trojan jako slizký frkař, David Vávra a Jiří Fero Burda, kteří předvedou naprosto odzbrojující parodii na písně Mirka Černého, Tomáš Hanák s Hanou Navarovou, kteří mě pak coby folková legenda a jeho Haňa rozesmějí k slzám, dále fotbaloví fanoušci jako vystřižení ze života, Lenka Vychodilová uvádějící tanečnice a samozřejmě Macháčkův myslivec a parodie Rangers na závěr... Těžko to popsat, musí se to vidět. Ale lidé, kterým humor Divadla Sklep nikdy k srdci nepřirostl, asi dlouho nevydrží. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, k opravdovému humoru ten poslední krůček, který třeba dokázali udělat Cimrmani, starý Semafor nebo i Uhlíř se Šípem, Sklepu i zde chybí. Komično se příliš snaží zakládat na šklebících se ksichtech, pitvoření a podobných vnějších projevech, namísto toho aby si dali práci s promyšlením a prokreslením situací, vycizelováním point... Vzniká tak šňůra nevtipných sekvencí občas přeručených povedeným gagem nebo replikou, většinou však spíše trapností. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama