Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už v pátý minutě tady toho dokumentu půjdete z Annie Leibovitz na prdel ! Já si myslím, že až tenhle dokument skončí, že budete celkem spokojený parchanti. Fotografická branže je narvaná naivníma kreténama, co si myslej, že budou s věkem zrát jako víno. Jenže víno se změní na vocet a pokud si myslíš, že jsou lepší portétový fotografové než Annie, tak nejsou. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Zase tak fascinující, jak říká distributor, to nebylo, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že mě dokument o vyhlášené fotografce nudil. Je dobře, že Annie Leibovitz zařazuje své fotografie do souvislostí s historií, ale velká škoda, že něco podobného nedělá dokument s hlavní aktérkou. Výjimkou je fotografování z natáčení filmu Marie Antoinetta, který pojednává o pocitech osamělé ženy. Obě dvě (Annie a Marie) jimi svým způsobem byly. ()

Reklama

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť na kolko ma tento dokument bavil alebo nebavil, ale pre mna ako začínajúcu fotografku bol rozhodne inšpirujúci.... Annie patrila medzi mojich oblúbených fotografov dávno predtým ako ma vobec napadlo chytit do ruky foťák..... A keď som to spravila tak sa z nej stal jeden z mojich obrovských idolov.... možno práve preto, že fotím asi z podobných dovodov ako ona..... a rovnako ako ona sa snažím zachytiť vo svojich objektoch ich vnútro, nie len povrch..... ked pojdem na turné so stounmi tak si možem definitivne povedať "my job is done here" :D Takže 4 hviezdičky hlavne za Annie! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Její Výsost Fotografka. Majitelka geniálního oka, kterým to musí začít a pak uděláte úchvatnou fotku i Lubitelem ze šrotu. Ale dřív se to oko musí domluvit se srdcem. I to ona má a tak udělá i ryze komerční fotku, z který se padá na prdel. Načichlá časákem Rolling Stone, vylomeninami tehdejší éry a zkušeností let focení vzbuzuje i v celebritách respekt, s nímž se neptají "za kolik?" ale "kdy?". Dokument o ní byl fajn, ale neměl její kalibr. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Samotná Annie Leibovitz je osobnost v O a fotografka s F ještě o několik fontů větších. V tomhle dokumentu se o ní člověk sice něco dozví, uvidí některé fotky, Barbara taky vypíchne několik veledůležitých fotek, ke který přidá příběh, ovšem jako celek je dokument příliš rychlý a divák si tak k samotnému snímku nemá šanci vypracovat nějaký vztah, či cokoliv by mu utkvělo v hlavě. It was Rolling Stones, so it means, it was all about drugs ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama