Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

F.man 

všechny recenze uživatele

Samotná Annie Leibovitz je osobnost v O a fotografka s F ještě o několik fontů větších. V tomhle dokumentu se o ní člověk sice něco dozví, uvidí některé fotky, Barbara taky vypíchne několik veledůležitých fotek, ke který přidá příběh, ovšem jako celek je dokument příliš rychlý a divák si tak k samotnému snímku nemá šanci vypracovat nějaký vztah, či cokoliv by mu utkvělo v hlavě. It was Rolling Stones, so it means, it was all about drugs ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná by se to mělo jmenovat spíš Óda na Annie. Je sice vynikající fotografka, a některé její fotografie jsou tak výrazné, že jsou nezapomenutelné, dokument však její práci i život představí jen velmi zběžně a spíš ji nekriticky oslavuje. A to tak, že občas připomíná spíš soubor typicky hollywoodských zdravic než dokument. Ani ona sama nedostane příliš prostoru vyjádřit se k některým klíčovým forografiím nebo životním mezníkům. Navíc film příliš pospíchá a sotva se rozpovídá na zajímavé téma, už ho vytlačí nějaká další celebrita se svou oslavnou ódou. Fotografie se míhají, bez vysvětlení či uvedení do souvislostí, takže spíš jen navnadí k tomu, aby si člověk našel nějakou jej knihu a tam si v klidu fotografie prohlédl a pochopil je. Nicméně, Annie je taková osobnost a její fotky, zejména ty černobílé, tak silné, že to prostě na třech hvězdách udrží. ()

Reklama

pijavica 

všechny recenze uživatele

6,0/10 Dokument o Annie Lebowitz svojim zameraním a spracovaním presne zodpovedá prostrediu, v ktorom azda najznámejšia popkultúrna fotografka pracuje - vyrábaniu novodobých ikon. Jeho sledovanie je ekvivalentné čítaniu rekapitulačného článku o živote a tvorbe nejakej osobnosti v lifestylovom magazíne - ľahko stráviteľné, bez hluchých miest, za každých okolností korektné (sem-tam nejaká pikoška) a totálne povrchné. Viac než hŕstku informácii a pozitívny dojem zo zabitého času jednoducho neposkytujú. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nixon sa po afére Watergate prace z bieleho domu. Nežná harmónia zdobená láskou-(nahý) Lennon/(odetá) Ono. Objemná muskulatúra ostrých rysov "lyžiara" Schwarzeneggera. Moore a jej zaguľatené bruško. Clooney (už zase) pri Robertsovej nohách, koncertná (kokainová) šnúra po boku tria Jagger, Richards, Wood. Časopisy Rolling Stones, Vanity Fair aj Vogue. X svetadielov, Y kulís. Ten, tá, to._______"Sightseeing" jedného tých najhlbších fotografických umení aké sa kedy vyštveralo na samotný vrchol verejnej mienky. Historické aj aktuálne, Poľahčujúce i experimentálne. Také je orientovanie tohto svetoznámo žijúceho objektívu. Annie Leibovitz a jej expresívna reč tucta žargónov. Pod kožu a do srdca sa vrýva, z pamäti či duše neuniká. Médium osobného príbehu-FOTKA, nahliadnete a neoľutujete. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tohle vlastně není dokument. Je to jen audiovizuální profil. Dozvěděl jsem se pouze základní bio fakta. Annie Leibovitz prošla nejlepším hudebním obdobím (nepočítaje dekádu před tím), stále byla a je v úzkém kontaktu s vrcholným showbyznysem, a proto jsem čekal nějaké inside příběhy. Buď z časopisu Rolling Stone či turné Stounů. Nějaké epické vyprávění jak byl Richards nehorázně na močku někde v hotelovym pokoji s tuctem šlapek. Dál její pocity ohledně fotografování Lennona před jeho smrtí nebo aspoň něco z focení tolika celebrit a zajímavých osobností. Přece musí mít plno "zábavných příběhů z natáčení". Bohužel... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama