Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Danula13 

všechny recenze uživatele

Dokument mne ničím neoslnil, dokonce ani tou plejádou vyfocených celebrit. Nesdílím zdejší všeobecné nadšení z této židovské fotografky. Ano, nejspíš umí fotit (nejsem odborník), ale není jediná na světě. Mám tedy tomu oslavnému dokumentu tleskat ? Na "stará" kolena (51 let) si pořídit dítě, potom ještě další dvě přes náhradní matku, následně defacto zkrachovat, to mi fakt hlava nebere. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dokumentarne je to zvladnute celkem dobre, ale nakonec stejne prestanete poslouchat ty reci okolo a zamerite se pouze na vsechnu tu stylizaci, samotne foceni a rozmachla gesta Annie. Je to osobnost, jeji fotografie jsou nadherne, dokument sam o sobe nicim nevynika. Nic jineho jsme ale prece necekali, ne? ;) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm... . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . ...adorují paní fotografku všelijaké >ty celebrity< hned v úvodu a pak už jen následuje konformní a rutinně vyrobená filmová směska, mající jasný cíl - i přes různé ty kontroverzní detaily ze života a marketingové plky (fakt nebudu některé ty žvásty raději ani citovat...) vytvořit jednoznačně pozitivní obraz Annie Leibovitz. No a to je vpodstatě celý... :-/ . . . D.m.s.n. však o paní fotografce více vypovídají na jednu stranu její FOTKY (některé [!] adoruji... ;-), na druhou stranu pak třeba i aktuální události kolem její chamtivosti (zde ve filmu prezentovaná doslova jako "skromná holka s foťákem" - sic!...) a z té vyplývající značně nepříjemné a z hlediska její tvorby vlastně fatální finanční potíže, jimiž našince v současnosti krmí nejen bulvární média. A tak si jen tak říkám - co že si ta fotografská hvězda aspoň nenajala nějakou tu filmařskou hvězdu, sobě >rovnou< k obrazu svému... A to teď myslím samosebou trošku jizlivě... Takže resumé: Prostě jen takový průměrný televizně-celovečerní řadový >medailonek< o mimořádné fotografce, takto světoznámé hlavně díky tomu, že prostě fotí světoznámé osobnosti (...Na druhou stranu zase ale lepší, než například nějaká ta >adorantská< sračka o božském K.G. nejmenované tuzemské >filmařky< , že...)... - - - P.S. Ale stejně - z laického zájmu i díky práci znám povícero dobrých i skvělých fotografů - když už jsme u těch žen, tak rád mám třeba vskutku syrovou Nan Goldin (úžasná výstava kdysi před jedenácti lety v pražském Rudolfinu, jejíž katalog zaujímá dodnes čestné místo v mé >knihovničce< ... ;-) i třeba >ve světě< téměř neznámých - takže vlastně o nic nejde. Z >mediální< A. L. si zkrátka na zadek nesedám... Jen od tohohle konkrétního filmu (!) jsem prostě (jako vícero zdejších >poučených< nepovrchních diváků...) pošetile čekal víc... Škoda. - - - - - (Poprvé viděno 20.9.2009 na ČT2, komentář zde jako neadoračně subjektivní mnohý - 20.9.2009) ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť na kolko ma tento dokument bavil alebo nebavil, ale pre mna ako začínajúcu fotografku bol rozhodne inšpirujúci.... Annie patrila medzi mojich oblúbených fotografov dávno predtým ako ma vobec napadlo chytit do ruky foťák..... A keď som to spravila tak sa z nej stal jeden z mojich obrovských idolov.... možno práve preto, že fotím asi z podobných dovodov ako ona..... a rovnako ako ona sa snažím zachytiť vo svojich objektoch ich vnútro, nie len povrch..... ked pojdem na turné so stounmi tak si možem definitivne povedať "my job is done here" :D Takže 4 hviezdičky hlavne za Annie! ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nejprve chci říct, že umění Annie Leibovitz vysoce respektuji a rozhodně se mé hodnocení nevztahuje na její osobu či tvorbu. Čistě jako dokument ovšem Život v Obrazech zklamal. Každé téma, a to i ta závažná jsou pouze naťuknuty a do příčiny, natož pod povrch se tvůrci respektive sestra pozorované Annie vůbec nepouští. Je to škoda, jelikož z i takto strohých informací je více než jasné, že život Annie by vydal na několik desítek hodin opravdu zajímavých dokumentárních materiálů. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama