Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (712)

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy, v ktorých sa mihá kriminalita, akcia, napätie (bez ohľadu na infantilný scenár) a všetky ostatné položky dôležité pre budovanie krimi-akčného thrileru. Samozrejme, že vás nič neprekvapí, samozrejme, že po prvých piatich minútach poznáte koniec, je jasné, že psychouš Travolta na vás vychrlí príval stupídnych fanatických rečičiek, ktorým nerozumie ani on sám. Zapla som si film, pri ktorý som nešla hľadať chyby a rozmýšľať nad tým, že už bolo natočených x takých filmov s podobnou tematikou, jednoducho som sa chcela baviť. Nie je to prvotriedny akčný film, ide skôr o vytváranie napätia súhrou dialógov, no Travoltovi tieto úlohy sedia a Scottove remeselné zručnosti zbožňujem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak to bolelo. Pesimismus jsem nechal před návštěvou kina (díky ČSFD za předpremiéru!) doma, a stejně se mi ke konci nezadařilo zbavit se pocitu, že podobný tuctový thriller jsem už nejméně desetkrát viděl jinde... Ono se to má tak: začátek se velmi pěkně rozjel, sliboval nadupanou atmosféru. V půlce se dostaví první totálně debilní dialogy a scénář, a ke konci jsem už začínal počítat ovečky. Po Deja vu bych navíc od Tonnyho očekával velkolepější akční scény, než jen pár záběrů na policisty na motorkách, kteří se na cestě při převážení peněz vymelou na dvacet způsobů. Jak vidno, NYPD má nejspíše řidičáky načerno. Suma sumárum je The Taking of Pelham 1 2 3 prachobyčejnou kriminálkou s jednou dvěma fajn scénami, neobvyklým Washingtonem a nadprůměrným Travoltou. Ale zase to uteklo, to jo... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na začátku je Travolťák fakt sexy a je vidět že s přibývajícím věkem chlap zraje jako víno, ale zase aby jste se neradovali pánové zbytečně, to platí jen pro mě a pro Travoltu, ostatní chlapi nám dvoum nemaj šanci konkurovat. Samotný film sice nemá šanci konkurovat nejlepším filmům v oboru, ale i tak, buďme rádi, že jsme v tmě, na pohodlných sedačkácha a před náma to barveně bliká. Samozřejmě některý scény zaujmou víc, třeba jak se v tunelu metra prochází Travolta a jeho pohunci za plnýho provozu, jak na nějaký lazeňská kolonádě. To jo, to se mě hodně líbilo. My kluci tady v Praze vlečem holku na Petřín a než se na ten posranej kopec vydrapem, jsme propocený, unavený a nasraný, že jsme na pokraji sil aniž by jsme vrzli a přitom stačí vzít holku do tunelu metra nejlépe v dopravní špičce a je to. Takovou procházku tunelem, mezi stanicema Muzeum a I.P. Pavlova považuju za vrchol romantiky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I GOT 99 PROBLEMS BUT A BITCH AIN'T ONE." ----------- Oproti predchádzajúcim Tonyho filmom, čo sa akcie, ako aj celkového dojmu týka, podstatne slabšie. Nebolo zrejme z toho všedného scenára čo vyťahať. Herecké duo veľmi dobré, Denzel po dlhej dobe zatienený výkonom svojho kolegu. Travoltovi tá naštvaná, psychopatická, ale zároveň inteligentná rola pekne sadla. O fúzikoch nehovoriac. Hudba slušná. 1 2 3 nič nové neponúkne. Nenadchne, ale ani neurazí. Čistý priemer. ---------- https://imgur.com/bbbfa15 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moderní hi-tech verze klasiky z roku 1974. Stylizovaní záporáci byli nahrazeni Johnem Travoltou a jeho potetovaným tělem a několika neznámými poskoky s plánem, který překvapí nejednoho znalce původního filmu. Tato inovace není ke škodě, ale Tony Scott opět svými vizuálními choutkami trochu zabíjí své filmy... Už se o tom mluvilo u Domina, kde to opravdu přehnal, ale zde jen zbytečně "machruje" aniž by zvyšoval uměleckou nebo formální váhu svého díla. Chvílemi jsem se musel ptát, proč policisté, co míří odstřelovacími puškami na vlak metra prostě nepostřílí v jedné salvě všechny "špatné" kluky, ale asi by to bylo moc riskantní...:). Obyčejný a zapomenutelný thriller ve větší míře zkvalitňuje jenom duo Waschington-Travolta. Slabé 3*. PS: Google Earth tam fakt být nemusel, stejně už byl v Cranku:) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Během filmu si můžeme všimnout, že Blue má na ruce hodinky se třemi malými bílými ciferníky v hlavním černém ciferníku. Když se ale Blue na hodinky dívá, tak v detailních záběrech místo těchto vidíme hodinky Breitling s celým bílým ciferníkem, takže jiné, než má ve skutečnosti na ruce. (MrAldridge)
  • Denzel Washington musel kvůli své roli výrazně přibrat. Nabral zhruba 16 kilo díky nočnímu pojídání hamburgerů a dalších pamlsků. (don corleone)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama