Reklama

Reklama

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (712)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Umírněný Scott, kterého Helgelandův scénář váže na řetěz snesitelnosti, co se smrtících útoků na první signální soustavu týče, tentokrát sází hlavně na herce, kteří ze sebe v rámci žánrové banalitky o boji dobráckého dispečera se zákeřným únoscem, těží maximum. O psychologické portréty hrdinů, nestřílející snipery a několik dalších otazníků nemá smysl se přít. Hlavně, že to rychle uteče. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I GOT 99 PROBLEMS BUT A BITCH AIN'T ONE." ----------- Oproti predchádzajúcim Tonyho filmom, čo sa akcie, ako aj celkového dojmu týka, podstatne slabšie. Nebolo zrejme z toho všedného scenára čo vyťahať. Herecké duo veľmi dobré, Denzel po dlhej dobe zatienený výkonom svojho kolegu. Travoltovi tá naštvaná, psychopatická, ale zároveň inteligentná rola pekne sadla. O fúzikoch nehovoriac. Hudba slušná. 1 2 3 nič nové neponúkne. Nenadchne, ale ani neurazí. Čistý priemer. ---------- https://imgur.com/bbbfa15 ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je bezpochybně vynikající herec, který podepisuje "jen" silné scénáře, ale tu ho asi Tony Scott zbudil velmi pozdě v noci. John Travolta se vrátil už delší dobu do první ligy a tu zahrál velmi dobrého záporáka (skoro bych ho nepoznal). Akce tu nechyběla, ale v závěru jsem čekal daleko větší jízdu, protože jsem usednul k akčňáku, který má velkou diskuzi v mém okolí. Zatímco jsem čekal velkolepý závěr začínali závěrečné titulky. Scottův snímek Unstoppable měl vetší šťávu a chuť', kde jsem hltal zvuk a smrtící rychlost vlaku pod neustálým adrenalinem a napětí, ale pořád se držím pravidla - pokud bude v kině akční snímek s obalem Tonyho Scotta nebudu váhat ani chvilku. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Helgelandův scénář by strašně rád uháněl kupředu, ale bohužel je jedinou součástkou, která se tím směrem výrazněji pohybuje. Scott, Washington, Travolta... dokonce i Harry Gregson-Williams jedou na setrvačník a doufají, že vagón plný rukojmí dorazí do poslední zastávky pouze za pomoci provařených trademarků, přebytečného "madrfakrování" a siláckých gest. Což se dá promíjet u bezmozkového akčňáku postávajícího na rovině sci-fi a čisté fantasmagorie, ale ne v papírově chytrém thrilleru, v němž se přes pokusy o sociální přesah těžko hledá čas na všechno ostatní. Zbytečný film... pro všechny. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tony, 1 2 3, to sem nepatří, 4 5 honorář vrátíš zpět.. Preventivně jsem se před začátkem zakousl do dřeveného klacíku, ale blikající hračička Scott se tentokrát vcelku mírnil, tak jsem si ho zase vydělal, ať můžu nerušeně zívat. Pokud máte ploché postavy, plytké dialogy a nulové napětí, tak i jindy silně osobitý režisérský styl se náhle může státi slabinou a nepomůžou ani nabraný Denzel s mlíkem v igelitce a uřvaný Travolta, který kdyby za každé slovo "fuck" zhubnul jedno kilo, tak se ještě možná nasouká do svých kalhot z Horečky sobotní noci. Mimochodem Johne, zkus si toto v Praze mezi stanicemi Muzeum a I.P.Pavlova a primátor z Pamíru Pája ti v rámci ochrany pražských voličů.., pardon občanů, jedním mocným máchnutím cepínem rozpoltí lebku.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Říká se, že Ramos způsobil srážku metra, když začal používat sirup na kašel – odkaz na Mr. Greena, stejnou postavu ve verzi z roku 1974, pro kterého je typický chronický kašel. (CrypzzXD)
  • Ve filmu je zmíněno, že je postavě Luise Guzmána 39 let. Ve skutečnosti bylo hercovi v době natáčení už 52 let. (Stanley619)
  • Ryder (John Travolta) ve filmu řekne, že pochází z New Jersey. Z New Jersey pochází i jeho představitel John Travolta. (AlfaNumerO)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama