Reklama

Reklama

Neusínej!

  • USA Don't Fall Asleep!
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2006, 20 min

Obsahy(1)

Jedné dívce se zdá sen o zabijákovi se zahradními nůžkami. Jelikož věří tomu, že se snu zbaví tak že ho někomu předá, její přítel se nabídne jako další hostitel. Jenže zranění ze snu se přenesou do reality. (Halloween9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

I když je na Neusínej! poznat, že autoři neměli peníze na technickou část filmu, vůbec to nevadí, protože daleko důležitější je, když film dokáže zaujmout a pobavit, což je zrovna případ tohoto horrorového kraťasu. Chvílemi je strašidelný, občas vtipný a v jedné části, na domácí podmínky, i pořádně krvavý. K lepšímu hodnocení mě přesvědčil i herecký výkon Dana Březiny, který je fenomenální a (v pozitivním smyslu slova) vtipný. Co bych od (polo)amatérského filmu nečekal, jsou dobře napsané dialogy, dále musím pochválit dobrou pointu a kvalitně namaskovanou hlavní zápornou postavu. Celkově vzato mě momentálně nenapadá lepší tuzemský horrorový kraťas... 7/10 ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem si od Neusínej! nic nesliboval, vlastně jsem ještě před spuštětím odhadoval, že to pošlu do Odpadu!. Zázraky se ale asi dějí, protože se z tohohle českého kraťasu nakonec vyklubala docela zábavná podívaná, která mě však naštvala dvěma věcma: Naprosto debilním zvukem a podprůměrným obrazem. Pobavil mě stupidní komentář uživatele Sabrewulfa, který dělá jakoby ho do tohohle filmu někdo nutil nebo co, a tak se to také má brát, že to můžete kdykoliv vypnout a kašlat na to. A pak ještě zveřejňuje (a u tohohle jsem se vážně od srdce zasmál), že Neusínej! vykrádá Noční můru v Elm Street, asi jenom proto, že je tam zabiják ze snu, což je ve spoustě filmů. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní debut (pravděpodobně?) Romana Vojkůvky - českého exploitation režiséra - jsem viděl až po jeho prvním celovečerním filmu.. a musím potvrdit, že Někdo tam dole mě má rád bylo opravdu přehnaně dlouhé. Proč? Protože tady to na těch 20 minutách celkem s přehledem fungovalo. Opominu-li technické (především pak zvukové) nedostatky a toporné neherectví, musím uznat, že jsem se celkem slušně bavil - příjemná navíc byla ta atmosféra dýchající z podobně laděných filmů jiných (zahraničních) režisérů a odkazů na ně. Jsem zvědav, co nám režisér ukáže svým Total detoxem.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V mezích amatérského počinu parádní záležitost, ze které sálá autorská láska ke všemu bad. Filmových a komiksových odkazů jak u Tarantina, závěrečné titulky á la Rodriguez, nejednoznačný konec odkazující na Cronenberga… prostě neskutečné kvantum filmů, které mají autoři nakoukáno, snímku jenom prospívají. Škoda necharismatických hlavních představitelů (jemu jsem nevěřil ani to telefonování a ona mi připomněla neoblíbenou třídní pipku) a blbého zvuku, který zamrzí hlavně v úvodním rozhovoru. Zato moc gut je kamera a střih (pomocí nichž režisér umě buduje funkční napětí) a jako třešnička minimalistická hudba ze synťáku páně Carpentera. Chci regulérní devadesátiminutovku, jejíž kvality prověří velké plátno! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodnotit v podstatě amatérské snímky (notabene české) je hrozně těžké. Veškeré dobré nápady, obrovské zapálení, chuť a tvůrčí intence zpravidla podkopou věci, které se v daných podmínkách nedají zase tak moc ovlivnit (neboť to není ve finančních či technologických – často i zkušenostních - silách tvůrců) – myslím tím hlavně technické či herecké zázemí a dostatek financí. I ty zkušenosti se nějak a někde musí získat, takže počátky mnohdy prostě nedopadají tak, jak by si tvůrci přáli. To je zrovna případ i Vojkůvkova kraťasu. Příběh není nějak extra originální, ale jde vidět, že Vojkůvka ví, co chtěl natočit a v mezích svých schopností a možností to i natočil. Pohrál si s čím se dalo, projevil cit pro hororovou tvorbu a budování hororového děje (a zdá se mi, že i mnohem více, než v pozdějším NĚKDO TAM DOLE MĚ MÁ RÁD). Co film sráží na kolena je docela otřesnej zvuk, kdy herci a herečce občas není vůbec rozumět a částečně i samtné herecké výkony. Lenka Bucková je mnohem přirozenější, než hlavní hrdina, přesto však jimi pronášené věty mnohdy vyznívají jako strojově naučené věty, postrádají tu všední přirozenost. Přesto se NEUSÍNEJ! rozhodně řadí mezi ty nejlepší české hororové amatérské kraťasy, co jsem viděl. Dejte Vojkůvkovi více peněz a technické zázemí a možná se dočkáme ještě dobrých českých hororů. Při svém hodnocení záměrně opomíjím technickou stránku (hlavně zvuk) filmu, jinak bych musel jít alespoň o * méně. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama