Reklama

Reklama

Neusínej!

  • USA Don't Fall Asleep!
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2006, 20 min

Obsahy(1)

Jedné dívce se zdá sen o zabijákovi se zahradními nůžkami. Jelikož věří tomu, že se snu zbaví tak že ho někomu předá, její přítel se nabídne jako další hostitel. Jenže zranění ze snu se přenesou do reality. (Halloween9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přijde mi spíše jako že tady polovina lidí hodnotí protože je to Český. Nicméně tenhle film je neoriginální a celkově dost špatně natočenej. Je sice fajn že se jedná o horor kterých není nikdy dost. Ale je tu neuvěřitelně moc věěcí na vytknutí, třeba herci, ta herečka proboha to byla síla. A ty dialogy těch dvou. Nevím jestli si takhle Vojkůvka myslí že se lidi baví, ale říkám že ne. příběh je vykrádačka různých hororů což mi moc nevadilo. Některý scény byly neuvěřitelně stupidní jako třeba když se chlap jde vyhonit, to bylo fakt úžasný, co to mělo znamenat? Zklamání že mu ženská nechtěla dát? Tahle scéna byla fakt bomba. Hodně záběrů do prázdna mě celkem štvaly. No a pozitiva to je bezesporu odvaha, a pár krvavých scén, ale ta krev vypadala špatně. Na amatérský pokus to ušlo, ale VOjkůvka je špatnej vypravěč, na jedno zkouknutí dobré, ale opravdu se v tom nesmí nic hledat. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V ramci ceske amaterske produkce rozhodne to nejlepsi, co je k videni. Konecne horror, ktery se nucenou vtipnosti nesnazi zakryt nedostatky a bere se vazne. Vytky smeruji (krom technickeho provedeni dialogu) k predstaviteli hlavni role. Ten disponuje nejen ostravskym prizvukem, ale i neschopnosti zahrat vyraznejsi emoce. Ostatni slozky musim jen a jen chvalit. Pricemz na cele care to vyhrava vizualni zpracovani: kamera, filtry a strih jsou opravdu na skvele urovni. Detailu neni nikdy dost :). Navic je vse podbarveno misty az Carpenterovskou muzikou (i samostatny OST je slusny). Pro ceske fanousky horroru nutnost. ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem si od Neusínej! nic nesliboval, vlastně jsem ještě před spuštětím odhadoval, že to pošlu do Odpadu!. Zázraky se ale asi dějí, protože se z tohohle českého kraťasu nakonec vyklubala docela zábavná podívaná, která mě však naštvala dvěma věcma: Naprosto debilním zvukem a podprůměrným obrazem. Pobavil mě stupidní komentář uživatele Sabrewulfa, který dělá jakoby ho do tohohle filmu někdo nutil nebo co, a tak se to také má brát, že to můžete kdykoliv vypnout a kašlat na to. A pak ještě zveřejňuje (a u tohohle jsem se vážně od srdce zasmál), že Neusínej! vykrádá Noční můru v Elm Street, asi jenom proto, že je tam zabiják ze snu, což je ve spoustě filmů. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

I když je na Neusínej! poznat, že autoři neměli peníze na technickou část filmu, vůbec to nevadí, protože daleko důležitější je, když film dokáže zaujmout a pobavit, což je zrovna případ tohoto horrorového kraťasu. Chvílemi je strašidelný, občas vtipný a v jedné části, na domácí podmínky, i pořádně krvavý. K lepšímu hodnocení mě přesvědčil i herecký výkon Dana Březiny, který je fenomenální a (v pozitivním smyslu slova) vtipný. Co bych od (polo)amatérského filmu nečekal, jsou dobře napsané dialogy, dále musím pochválit dobrou pointu a kvalitně namaskovanou hlavní zápornou postavu. Celkově vzato mě momentálně nenapadá lepší tuzemský horrorový kraťas... 7/10 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní noční můra z elm street po česku. V naší tvorbě naprosto něco nevídaného a i když to má hodně amatérský šmrnc (nejvíce hlavní herec a zvuk), tak i přesto působí snímek docela sugestivně a některé momenty jsou nepříjemné. A o špatné pocity jde u hororu především, takže podle mého úspěch. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama