Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tahle loupež se skutečně podařila. Bez jakéhokoli respektu nastoupili do vojenské základny Camp Pendleton, ukradli tam přes čtyři miliony dolarů a nakonec se jim podařilo uniknout uneseným nákladním letadlem. A přesto nakonec přišly potíže - jeden člen komanda, Bert, se rozhodl podrazit všechny ostatní a vprostřed útěku vyskočil s padákem a především s celým lupem kdesi nad floridskými kukuřičnými poli. Že by ztrestání jednoho odpadlíka nemělo být pro takové profíky kdovíjakým problémem? Inu, nemělo, kdyby se ale Bert rozhodl vyskočit kdekoli jinde. Jenže tohle místo je jiné. Zvláštní. Nelidské. A ožívají tam běsy z těch nejhorších snů ztělesněné do postav vraždících polních strašáků, kteří neznají smilování. Proč? Jak? To všechno jsou otázky navíc, protože na téhle farmě v zemi nikoho nepřicházejí odpovědi. Zde se jen umírá. Syrový a vynikající atmosférou ve stylu Romerovy Noci oživlých mrtvol prosycený horor natočil v roce 1988 americký režisér kubánského původu William Wesley. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém uležení dospívám k rozhodnutí, že asi musím Strašákům ještě ubrat, protože mi nic moc nedaly. Ta parta mi charakterově vůbec nesedla a dlouho trvalo, než jsem se začala pořádně soustředit na děj. Vadilo mi věčné mluvení do vysílaček, kvůli čemuž jsem neměla přehled, kdo je kdo a kdo mluví. Nejvíce ale asi vytknu to, že jsem se prostě nudila. Strašení je zde sice dobré, ale je ho málo a moc se řeší okolní omáčka. Nechci na to tolik nadávat, protože někomu to může klidně sednout. Já se ale těžko soustředila, protože mě osud postav nezajímal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že strašáci jsou nedílnou součástí amerického strašidelného folkloru. Minimálně skoro stejně, jako klauni. A tahle osmdesátková řezničina je taková... taková průměrná, no. Zápletka i samotní strašíci nejsou zrovna špatní (když mění hlasy, až z toho mrazí), nějakou tu krev i klasickou osmdesátkovou atmosféru to má, ale ten začátek je docela špatný. Jeden ze zlodějů hovořící vnitřním hlasem je docela do očí bijící postup, jako pěst na oko. Ale samotný závěr se docela povedl. 2,5* ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film jistě ocení především milovníci horrorů 80.let. Kukuřice, vrány (pravda, vycpané, ale jsou tam!), strašáci a banda lumpů, co se ztratila. Pěkná kamera (kupodivu občasná ručka nevadila), příkladná hudba (Terry Plumeri) a slušivé efekty doprovázené temně červenými šplouchanci. Nejlepší je samozřejmě, kromě ušmiknutých rukou a rozpáraných hrudí (ty zkrvavené peníze bych vybírat nechtěl...), noční atmosféra. Líbila se mi i myšlenka, že se na onu farmu nedostali náhodou...vojenský experiment není vyřčen naplno, ale nabízí se. Očividná je inspirace filmy jako: Zombie 2, Mlha od Carpentera a Predator. Celkově bych dal 3*, ovšem jednu musím přihodit za pejska krmícího se vnitřnostmi...ňam! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko, které nadchne především klasickou osmdesátkovou atmosférou a na tu dobu i slušnou porcí brutality... Rozřezaná těla, sekaní hlav, rukou, ničeho se tenhle kus nebojí a neuhýbá cudně kamerou... Což je jen dobře... Strašáci jsou perfektní, určitě dokáží mnoho kusů i vyděsit, mě osobně trochu štvaly jejich nadpřirozené schopnosti, to si tvůrci mohli odpustit... Každopádně, horory se strašáky mám rád a tenhle patří mezi ty lepší... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nalákán zmínkou v 1 komentáři k mnohem lepší Dark Night of the Scarecrow a díky faktu, že nenápadný hororrový subsub (to není překlep) žánr o ne tak přátelských Strašácích, jest můj oblíbený, jsem tuto krávovinu na entou shlédl, páč jsem se těšil a to jsem neměl. Varování...pokud se vám líbil výše zmíněný film či např. Husk, zde máte smůlu, páč dostanete dementní a dohromady nefungující, švihlou kombinaci Predatora a thrilleru s asi tím nejlepším na celém filmu, tj. několikerých záběrů na 3 různé xichty Strašáků, které byly opravdu působivé a jako jediné, vyvolávaly nějakou tu atmosphéru. Krvavých efektů je zde pomálu, ale když jsou, stojí to za to. Ale je toho i na tu stopáž fakt málo. Většinu filmu totiž strávíte sledováním děje z pohledu noktovizoru, takže hrozí zelený zákal. V 1 scéně se dokonce! jí samotný kukuřičný klas. No toto jsem snad v žádném Scarecrow horroru dosud neviděl. Hahaha. Ta banda těch žoldáků? vojáků? či co? je partou tupounů (snad až na 1) a ta jediná ženská v jejich partě HIC, to moc nevytrhne. I když má asi nejvtipnější scénu s oním ženským rukojmím, když jí dá zrcátko, aby se mohla upraviti a tím jí psychicky pozvednout náladu, což mě opravdu pobavilo. Včetně těch bankovek, napíchaných v okolí domu na pilotech, uprostřed kukuřičného pole, na kdejaké větvičce a ti debilní zuřivci, jsou z toho zjištění celí brunátní a já se mohl uchechtati k smrti.:))) Malé plus za to, že přežila jediná postava, které jsem to opravdu přál. Tak aspoň něco. Já chápu, že se tvůrcům nechtělo strkati do tohoto druhu hororu opět partu mládežníků ,ale tušil jsem již ze samotného popisku, že s tou skupinkou excelentních romů, to nebude zrovna ten nejlepší nápad. Nebo tam mohli třeba dát partu důchodců, když už.;-) Jen ne ty macho drsné+ozbrojené blbce. Takže těch 50% jest za ty klady (hl. za vskutku originální způsob úschovy peněz), které jsou umně rozesety v tomto dietním komentu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasy Film v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Film bol natočený už v roku 1984. Natáčanie trvalo 24 dní a prebiehalo neďaleko mesta Davie na Floride. Po dokončení bol film predaný produkčnej spoločnosti Manson International Pictures, avšak tá o 7 mesiacov zbankrotovala. Film sa tak vďaka producentovi Cami Winikoffovi dostal do distribúcie až o 4 roky neskôr a zarobil celkom 3 milióny dolárov, oproti pôvodnému rozpočtu 425 tisíc. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama