Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 1

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (1 100)

Falko 

všechny recenze uživatele

Pocas tohto animaku som musel asi najcastejsie mysliet na vsetky casti Indiana Jonesa, pretoze vsetky tie dobrodruzstva, akrobaticke kusky, Williamsova hudba a podobne mi to vsetko pripominalo, ale nieco mi tu predsa len chybalo. Mat tak 12 rokov, mal by u mna Tintin jednoznacnych 100%, ale teraz uz to nebol ten zazitok a od Spielberga som mozno ocakaval aj nejake tie emocie, aj ked samozrejme to tento animak nevyzadoval, len akcne, svizne a humorne dobrodruzstva. Avsak musim pochvalit animaciu, ta je jednoducho grandiozna, takze pri dalsej moznosti si urcite Tintina znovu zopakujem na HBO a ktovie, mozno este hodnotenie prehodnotim na 100%. Dnes sa uz neviem dockat na War Horse. _________ Jamie Bell - (Tintin) +++ Daniel Craig - (Ivanovich Sakharine) +++ Simon Pegg - (Inspector Thompson) +++ Cary Elwes - (Pilot) +++ Andy Serkis - (Kapitán Haddock) +++ Toby Jones - (Silk) +++ Nick Frost - (Thomson) +++ Sebastian Roché - (Pedro) +++ Mackenzie Crook - (Tom) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Peter Jackson, Kathleen Kennedy +++ (Videl v 3D kine 04.11.2011) +++ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na Tintina jsem se netěšil, takže z výsledku nejsem nijak zklamaný. Vlastně mi návštěva kina v jednom velmi hektickém týdnu celkem sedla. Je to takové pěkné na pohled, nenáročné, odpočinkové, zábavné... Humor sice dost často za hranicí trapnosti, ale svým způsobem funguje. Překvapila mě animace - kdyby nebyly postavy výrazně stylizované, tak bych v několika scénách nepoznal, že se nedívám na reélné prostředí (třeba hned v prvních minutách na tržišti). Nic co bych zamiloval, ale na jednorázové pobavení ok. PS: Včera jsem v televizi zahlédnul několik scén ze čtvrtého Indyho a uvědomil jsem si, že Spielberg v posledních letech asi ztratil cit pro míru. Takhle přepísklá akce mě už nebaví. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Spielbergovi prestávka od rodinných filmov prospela a servíruje nám jedno z najlepších dobrodružstiev za posledné roky, pre všetky vekové kategórie. A aj keď som nemal šancu vychutnať tretí formát, tak zábava to bola naozaj veľkolepá. Vtipy a hlášky fungujú, či už tie slovné alebo vizuálne, režisérsky veľmi oku lahodiace, je to akčné, je tam humor, rozprávkovosť, proste rozkošné prevedenie viac-žánrovej zábavy. Verím, že postava Tintina je natoľko rozmanitá a jeho dobrodružstvá natoľko početné, že pokračovanie na seba nenechá dlho čakať. 90%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Technicky perfektná jazda s množstvom vizuálnych nápadov, ale vnútorne neosobná, a ftipná už vôbec nie. Vám snad prilnula niektorá z postáv k srdcu? Či vás rozosmiala dvojica frňákových “Kadlecov”? Mám podozrenie, že je to celé iba prvá z upútaviek na budúcu turistickú atrakciu v Universal Studios. GENIÁLNA akčná jazda v Maroku tomu len nasvedčuje (spolu s opernou scénou jediný highlight filmu). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Spielberg umí pořád ohromit, proto je Tintin fakt skvělá podívaná. Technicky jde navíc skoro určitě o nejpokročilejší film (že tu pokročilost nevyužívá tak dobře jako Avatar, je věc jiná). Neseděly mi humor (neustále opakování vtipů na jeden motiv) ani mdlá, typická Willimsova hudba, ale oboje se dá svést na záměrnou nostalgii a tak trochu brakovost. Kvalit Indyho "staré trilogie" ale Tintin rozhodně nedosahuje, jen ji připomíná. Má to stačit? Asi musí, protože nástupce je v nedohlednu. Měl bych se ještě přiznat, že jsem ze začátku moc nevěřil animaci - rozpohybovaná ale vypadá dobře (i když nechápu, proč je někdo vyveden realisticky a jiný naopak silně stylizovaně). Rozhodně zajít a rozhodně do kina! Jen nečekat zázrak - ten se nekoná. Možná proto, že při vší té náročné technice a očividné velkoprodukci už jen těžko můžeme uvěřit v nějakou upřímnost, která je k tomuhle přístupu (záměrné brakovosti) asi nutná, jinak působí výsledek strašně chtěně. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • V scéne v meste Bagghar, keď u šejka vystupuje operná speváčka Bianca Castafiore, tak zaspieva áriu Júlie z opery Charlesa Gounoda "Roméo et Juliette - (Je veux vivre)". Zo začiatku pred jej spevom však hrá "Una voce poco fa" - ária od autora Gioachino Rossini. (ViktorS)
  • Na začátku filmu se Tintin nechává portrétovat na bleším trhu. Malíř, který ho kreslí, je ve skutečnosti postava vytvořená podle autora původních knih Hergého. Za Tintinem je možné si všimnout i dalších kreseb, na kterých jsou postavy z komiksu. (Elyon)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama