Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 2

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (1 100)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak takhle se na to musi, naprosto perfektni animak. Pribeh sice neprinasi nic noveho, takovej mix mezi Indiana Jonesem, Flynnem Carsenem a podobnejma, s uvodnima titulkama pripominajicima Chyt me, kdyz to dokazes, ale krome toho si nemam na co stezovat. Animace vam naprosto vyrazi dech, nic lepsiho jsem asi jeste nevidel, navic bezchybne vystihnuta hranice mezi jeste precejen kreslenou postavou a realnou animaci, takze postavy nepusobi nejakym zmutovanym dojmem, ale naprosto prirozene. Navic i ten nejmensi detail v pozadi neni nijak odflaklej a vypada to proste nadherne. Film navic hodne svizne odsejpa, nikde zbytecne nedrhne a kazdej dialog vyvazi nejaka akce, ktera je castokrat docela originalni a hlavne choreograficky vypiplana do nejmensiho detailu. No a film se ani nebere zase uplne smrtelne vazne, takze neni nouze ani o spoustu forku a jako celek to je akcni a zabavny dobrodruzstvi a ja jsem naprosto spokojenej, jako uz jsem dlouho u Spielberga nebyl. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak to byla paráda. Dobrodružný film se vším všudy, nechybí tady absolutně nic. Závratné tempo, které se nezastaví od začátku do konce. Dobrý příběh a hlavně je dobře vyprávěn. Ve filmu navíc naprosto perfektně funguje humor. Uznávám, je to možná trochu jednoduchý humor a místy i lehce dětinský, ale kdybych napsala, že jsem se nesmála, lhala bych. Spielberg techniku už dovedl k téměř dokonalosti, perfektní mimika tváří a v jednom záběru Tintina jako bych viděla skutečného herce. Po dlouhé době jsem vyrazila i na 3D, nejsem moc zastánce 3D, respektive nemám ráda filmy, které 3D využívají pouze jako svou atrakci, tohle ale samozřejmě není Spielbergův případ, tady po pár minutách naprosto přestanete 3D vnímat, dokonale vás to vtáhne a to je pro mě známka opravdu dobrého 3D. Vlastně asi nemám vůbec co vytknout a myslím, že by si měl Spielberg pomalu udělat na poličce další místo, protože oscara za animák roku už má téměř doma. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Něco tam nebylo... Něco, něco, něco... Ale co? Film měl spád, byl vtipný i napínavý, animace dokonalá, Williamsova hudba bez výhrad (jak se mi stýská po těchhle poctivých orchestrálkách, ach) a Steven Spielberg své pověstné hračičkovství povýšil na novou úroveň. Pokud se taky ptáte, proč nebyl Tintin natočen s živými herci a v reálném prostředí, odpověď je snadná: Spielberg by přišel o kameru, se kterou si může dělat naprosto co chce, a to by byla obrovská škoda. Právě díky ní nám naservíroval slušnou řádku bez přehánění nezapomenutelných scén (kromě všemi zmiňované honičky v Maroku bych rád vyzdvihl hlavně dechberoucí námořní bitvu, která se vyrovná nejzběsilejším eskapádám Verbinského karibských pirátů, a finální bombastický duel jeřábů), kvůli nimž se na tohohle belgického pisálka rozhodně vyplatí vyrazit do kina. Na 3D. Jestli někomu vadí nevýrazný hlavní hrdina, určitě to není chyba filmu - Tintin trojrozměrný je prakticky totožný s tím papírovým, čili Mirek Dušín hadr a nikdo s tím jednoduše nic nenadělá. A je to dobře. Alespoň více vynikne kapitán Haddock, který je beztak hlavní postavou. Proč tedy nedávám plný počet, když jsem se vším tak spokojený? No, bude to kvůli závěru. Poslední minuty s "hledáním a nalezením" mi přišly až podivně roztahané a popravdě jsem se dost divil, že má Tintin "jen" hodinu a tři čtvrtě. Stopáž jsem totiž předem neznal a při zmíněném závěru jsem ji tipoval tak na dvě hodiny (a něco).__P.S. Parodie na Čelisti byla božská.__P.P.S. Hergého digitální cameo zrovna tak. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem se fakt těšil, speciálně proto, že Spielberga stále považuju za světovou špičku, co se týče režie. A musím říct, že mě nezklamal. The Adventures of Tintin je opravdu fajn animák, který i když neznám předlohu, mě zabavil, pobavil a hlavně navnadil na případná pokračování. Pod Stevenovou taktovkou bych si jeden či dva díly tohoto dětského Indiana Jonese nechal líbit. Myslím, že vše ostatní u napsali jiní a lépe, takže stručně a jasně - 90 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hravé, prekvapivo neinfantilné (alkoholizmus je srandovný!) a najneskôr od grgnutia do nádrže aj ohromne zábavné, miestami dokonca strhujúce. A áno, má to aj tú atmosféru a celkový šmrnc, ktoré Kráľovstvu krištáľovej lebky chýbali. Akurát že namiesto šťavnatých postáv sú tu iba sympatické figúrky. Nie je to málo, ale... niečo ako rozhovor otca so synom nad mamkiným prsným plátom v Ako vycvičiť draka tomu chýba. Technicky samozrejme dokonalé, animácia nádherná. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Na začátku filmu se Tintin nechává portrétovat na bleším trhu. Malíř, který ho kreslí, je ve skutečnosti postava vytvořená podle autora původních knih Hergého. Za Tintinem je možné si všimnout i dalších kreseb, na kterých jsou postavy z komiksu. (Elyon)
  • Hergé postavu Tintina stvořil v roce 1929 v podobě komiksového stripu pro magazín "Le Petit Vingtième", dětskou přílohu belgických novin "Le XXe Siècle" (Dvacáté století). (POMO)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama