Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 3

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 101)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN MLADÍK...KDOPAK TO JE?“ ...,,TO JE PŘECE TINTIN, TOHO ZNÁ KAŽDEJ“..... /// Tenhle chlapík s dětským ksichtíkem se živí kladením otázek – je to totiž žurnalista. A jelikož je zároveň investigativní, o dobrodružství nemá nouzi. Pak je tu ještě kapitán (doufejme, že nepřijde i potřetí o svoji loď) a téměř dokonalej psík Filuta, kterej se určitě bude dětem líbit. Dokonale dobrodružnej animák, kterej zákonitě musí připomínat Indiana Jonese (vlastně je klika, že nepřipomíná Ryana...). Možná to chtělo ,,3D“, protože nevím, kde jsem udělal chybu a občas se – přes všechnu tu akci – nudil. A i teď mám pocit, že vlastně není vo čem psát. Jestli si můžu vybrat, tak příště půjdu radši na Huga. P.S.: 3a½! (dal bych 4*), ale mám touhu hvězdně oddělit tyhle dva filmy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy o Tintinovi od Gergese Remiho (co si říkal Hergé) číst nebudu. 2.) Zjistím, jestli je dobrý vyměnit oční víčka za splacení dluhu z karet. 3.) S tímhle koněm jsem u dětí moc neuspěl a dostal jsem druhou šanci. 4.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása po Spielbergovsku. Všechny neduhy tohoto filmu vyplývají už z předlohy, a jelikož jsem ji jako menší žral a ani teď ji nepohrdnu, když mám příležitost, v pohodě dokážu dát plný počet. Čistokrevné dobrodružství se skvělými byť jednoduchými postavami (Filuta rozhodně do síně nejmilejších a nejroztomilejších filmových bytostí), neustále přímo vpřed se hnajícím dějem (větší délka a rozložitější scénář by neuškodily, no beru to tak, že tvůrci chtěli do posledního písmene přesně vystihnout předlohu... a vlastně se jim to svým způsobem povedlo) a hlavně dokonalou, hravou, vynalézavou, technicky brilantně provedenou akcí.. U scény v poušti či v Maroku jsem nedýchal. Doslova. Spielberg vyždímal z technologie co se dalo, proto je film po vizuálu naprosto nádherný (směju se teď všem co tvrdili, jak moc velký je to Zemeckis) a hlavně taky naplno využívá možností, které se díky technologii otvírají. Kamerové průlety, oblety, prolínání scén - vše je prostě čistá exhibice filmařského umu. A k tomu všemu hraje neoposlouchatelný Williams, který asi vytáhl druhou mírně do dětských motivů upravenou verzi OST k Jonesovským dobrodružstvím a vytvořil přesně k filmu padnoucí soundtrack - jednoduchý, nijak odlišující se, ale stále připomínající staré dobré časy, kdy Spielberg vládl. Není to kvůli na začátku zmíněným problémům (i ta urychlenost děje dělá své no) čistých 5, ale kvůli nezpochybnitelné legendárnosti komiksu, vypravěčskému umu Spielberga (trailer opravdu nelhal), revolučnímu nádechu filmu a akce to je přesto 5. Ehm a samozřejmě kvůli Filutovi. PS: 3D velmi dobře využité, ale to asi není překvapení. Zato dabing překvapil opravdu velmi příjemně. Jsem za to kvůli sobě ale i kvůli filmu rád. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Technicky perfektná jazda s množstvom vizuálnych nápadov, ale vnútorne neosobná, a ftipná už vôbec nie. Vám snad prilnula niektorá z postáv k srdcu? Či vás rozosmiala dvojica frňákových “Kadlecov”? Mám podozrenie, že je to celé iba prvá z upútaviek na budúcu turistickú atrakciu v Universal Studios. GENIÁLNA akčná jazda v Maroku tomu len nasvedčuje (spolu s opernou scénou jediný highlight filmu). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hravé, prekvapivo neinfantilné (alkoholizmus je srandovný!) a najneskôr od grgnutia do nádrže aj ohromne zábavné, miestami dokonca strhujúce. A áno, má to aj tú atmosféru a celkový šmrnc, ktoré Kráľovstvu krištáľovej lebky chýbali. Akurát že namiesto šťavnatých postáv sú tu iba sympatické figúrky. Nie je to málo, ale... niečo ako rozhovor otca so synom nad mamkiným prsným plátom v Ako vycvičiť draka tomu chýba. Technicky samozrejme dokonalé, animácia nádherná. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

TINTINOVA DOBRODRUŽSTVÍ jsou geniální, ale rozhodně jinak, než jsem očekával. Spielberg totiž udělal něco, co si předtím - alespoň ne v takové míře - nedovolil. Opětovně se sice jedná o precizní pastiš formálních postupů a žánrů konkrétního kinematografického období (v tomto případě 60. let), ale tentokrát stylisticky a intertextově odkazující nikoliv na americkou, nýbrž evropskou kinematografii, popř. alespoň díla evropských tvůrců. Nehodlám zde vyjmenovávat, na co se všechno upomíná (jednak nejde o hru na rozpoznání aluzí, a tak ty nejsou dávány okázale na odiv, jednak by tím potenciální divák mohl přijít o radost z jejich odhalení či uznalého pokývání hlavou nad jejich zapracování do výsledného filmového tvaru). Nerad bych i opakoval, co napsali jiní (souhlasím s tím, že motion capture animace je zdařilejší než u Zemeckise, ačkoliv i u něj v rámci zvolené stylizace funguje; 3D slouží vyprávění, jelikož vede k větší imerzi zplastičtěním více prostorových plánů a sebereflexivní tematizace dívání se skrze skla je velmi vtipná; rendering animovaného filmu umožňuje větší stylistickou volnost, a tak četné nájezdy, objezdy a průlety prostory jsou nemálo opojné). Spíš mě - vzhledem ke značce Spielberga jako výborného "storytellera", s čímž pracuje i propagace - zaráží, že v první pětině se věci spíše odříkávají, než aby se odvyprávěly, vedlejší linie s kapsářem zůstane i přes bressonovsou expozici ledabyle neuzavřena a motivování flashbacků u jedné postavy je vnitřně rozporné. To jsou ale jediné výtky, které k této dobrodružné podívané, jež je zajímavým příspěvkem k otázce paměti a touhy poznávat nové věci, mám. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Hergé je umělecký pseudonym Georgese Remiho. Vznikl jako slovní hříčka na základě francouzské výslovnosti jeho iniciál v opačném pořadí: R. G. Jeho komiksové sešity o Tintinovi byly přeloženy do více než 100 jazyků a prodalo se jich více než 250 milionů výtisků. A stále se prodávají. (POMO)
  • Štáb, který se na vzniku filmu podílel, zahrnoval odborníky z více než tuctu zemí, mimo jiné z České republiky, Jihoafrické republiky, Německa, Itálie, Francie, Spojeného království, Nového Zélandu, Austrálie a Spojených států. (POMO)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama