Reklama

Reklama

Stone of Destiny

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladý škótsky študent práv Ian Hamilton (Charlie Cox) sníva o slobode Škótska. Po neúspešnej petícií sa rozhodne, že bolo dosť rečí a treba konať. Jeho plánom je ukradnúť symbol škótskej národnosti "Stone of Destiny". S pomocou ďalších troch rovnako zapálených komplicov sa vydávajú do Londýna, kde kameň leží pod korunovačným kreslom anglických kráľov.

Film STONE OF DESTINY založený na skutočných udaľostiach popisuje príbeh štvorice škótskych vlastencov, ktorým sa v roku 1950 skutočne podarilo kameň ukradnúť. (Dallas)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak. Skotsko je moje srdcová záležitost a obsazení taky (Billy Boyd, Charlie Cox i Robert Carlyle). Přehlížím tedy fakt, že i při krátké stopáži má film místy až příliš pomalé tempo, a raději ocením nádhernou přírodu, libozvučný akcent a tu nejryzejší ukázku skotského patriotismu, který vás na rozdíl od toho amerického neubije přehnaným patosem. (A pokud jde o otázku skotského nacionalismu, dovolím si odkázat sem http://www.strike-it-down.cz/2013/11/o-skotskem-nacionalismu.html) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající výprava, avšak scénář je příliš jednoduchý, postavy prvoplánové, a vůbec to celé trochu připomíná spíš nějaké rodinné filmy o víle Zuběnce, kde dobro zvítězilo nad zlem a Peter Pan nad Hákem. V tom je celá slabina filmu - celé Skotsko jásá je představeno na asi pěti lidech, vše je jasně dané, nalajnované, a jako příběh je to zkrátka černobílá a agitkózní nuda. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nic objevného, navíc když na úplném začátku zněli The Real McKenzies, obával jsem se, že film bude asi tak skotský, jako je tahle kapela. Naštěstí má film tu pravou britskou atmosféru, zde navíc odlehčenou, s lehkým úsměvem po třetím panáku té pravé skotské whisky, rozumíme si, aye? :-) Plusem pak jako vždy charismatický Robert Carlyle, osobním plusem pak pocit, že před Westminster Abbey jsem stál a Stone of Destiny (společně se skotskými korunovačními klenoty) na hradě v Edinburghu osobně obdivoval. A i když člověk dopředu ví, jak celá tahle eskapáda dopadne, má to i tu správnou dávku napětí. Na horké nedělní odpoledne film jako stvořený (a nic na tom nemění ani to, že hlavního skotského rebela tu hraje Angličan, ani legrační snaha Američanky Kate Mara o skotský přízvuk). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná záležitosť. Nádherná škótska príroda, ktorá obaľuje celkom zaujímavý príbeh o tom, že keď človek chce, tak nič nie je nemožné. Aj keď na druhú stranu pochybujem, že by už dnes bolo niečo také možné. Čo je škoda. Bude tak menej hrdinských príbehov o slobode. Hudba tiež nebola zlá, dokázala navodiť príjemnú atmosférou, čo bolo zárukou pohodlného pozerania. Nadpriemer. 75/100 ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Já měla pro Skotsko a Skoty odjakživa velkou slabost, takže jsem si tento vtipný snímek se sympatickými mladými herci a navrch s charismatickým Robertem Carlylem rozhodně nemohla nechat ujít. Když jsem si přečetla, že je to všechno natočeno podle skutečných událostí, tak jsem se nejdříve trochu zarazila, protože jsem si v duchu představila, že by se takto někdo vloupával třeba u nás do chrámu svatého Víta, zvlášť pro balvan, co vážil tak tunu. Ale když jsem pak viděla, že si do toho Westminsterského opatství ta skupinka vlasteneckých studentů každou chvilku lítá zadníma dveřma pomalu jak někam do krámu, tak bylo jasné, že tam v té době to zabezpečení nebylo zase nic moc extra. Nicméně, já se bavila výborně a nehledě na to, že je tu tato komedie v modrých barvách, rozhodně doporučuji. ()

Reklama

Reklama