Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 219)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne hodně zaujal v tom ohledu, že když se děj rozbíhal a ta malá potvora začala osnovat všechny možné plány, říkal jsem si, že je to buď ptákovina na n-tou, nebo si tvůrci naopak skutečně něco nastudovali z psychiatrie, psychologie a lidské anatomie ... Každopádně téměř až do konce jsem si říkal, že buď to vše svedou na to, že holka má IQ nejmíň 150, což je sice téměř nemožné, ale jen téměř a nebo to svedou na pravděpodobnější, ale obecně zřejmě málo známou skutečnost ... A skutečně, měl jsem pravdu, bylo to tak, jak mi to připadlo ... Samozřejmě nebudu prozrazovat víc. Každopádně film chytne a nepustí, pomalejší tempo nevadí, herecké výkony špičkové, veškeré momenty a plány té malé mrchy výborně vymyšlené a na diváka připravené, z psychologického hlediska naprostá špička ... zejména téměř naprosté zničení ženy, která si holku adoptuje ... atd. Výborná záležitost, ani ne tak horror, jako spíš thriller. Rozhodně líbilo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Solidní psychohoror, kde mě trápily pouze tři fakty. 1) Jakmile se na plátně objevil Roden, jakoby konečně přišla postava, která má koule a charisma. Do té doby to nikdo nedokázal, proto nechápu jeho zhruba 25 vteřinový prostor ve filmu. 2) Ty holce procházelo až moc "průserů", které by jinak vzbuzovaly pozornost i u naprosto stupidního otce rodiny, který skončil tak, jak si zasloužil. 3) Závěr byl tradičně přehnaný, opakující se a zabil zajímavé prvky, které jsem sledoval v průběhu. Holka navíc měla stejně síly, jako dospělá ženská, takže se téměř nedala přeprat. Duchem možná starší, ale IQ tělo nezesílí. Každopádně skvělý horor, v kterém nechybí napětí, často se hraje na lekací scény, které nepříjdou. Hlavní postava ve svých dvanácti letech ze sebe vyždímala skvělý výkon. Až na pár chybek skvělé. 70% 13.01. 2010 ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších thrillerů za poslední dobu, který sympaticky s přibývajícími minutami nabírá na tempu… Bohužel, celkový dojem trochu kazí typické thrillerové klišé kdy (menší spoiler) vrahovy všechno vychází a také její zdánlivá nezničitelnost, i když zde to naštěstí není až tak protivný. Jinak moc kvalitní a napínavá podívaná, mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten opěvovaný Orphan? Podle mě zbytečně přeceňovaný film, kterému příliš nesedí přívlastek "horor", protože se jedná spíše o psychologický thriller. Thriller, který by nebyl vůbec předvídatelný, kdyby to Češi opět nepodělali s dabingem (další důvod, proč na dabing nekoukat). Vera Farmiga mě oslovila už v Source Code, ale teprve tady si mě stoprocentně získala. Isabelle byla odporná přesně jak měla být a Saarsgard neskutečně otravný s tím svým "Ale Estherka za to nemůže". Každopádně atmosféra solidní, jen ty nové prvky jsem nikde nenašla. To myslíte to, jak už si divák měl myslet, že je Esther mrtvá, ale zase se někde objevila živá? :))) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já, klasická nehororka jsem podlehla výzvě a dala jsem Orphan, která mně byla navržena s vědomím, že moc nevydržím. Ale já jsem tu zlatou a hodňoučkou dívenku Esther sledovala až do konce i když se přiznávám, že pár momentů jsem viděla se zavřenýma očima, brrr, fuj. Isabelle to ztracené kotě zahrála excelentně i když bych asi po pár situacích začala větřit jako její adoptivní matka, že tu něco nehraje a nedala na flegmatického, laxního taťku, kterému to došlo skoro až na konci. Výborný film, tohle ještě zvládám, dál už bych asi nešla. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Ve Francii vyšel film pod názvem Esther. (Chatterer)
  • Keď Kate (Vera Farmiga) vytiahne zásuvku, ponožky sú pekne v rade, ale v ďalšom zábere sú prehodené. (GabrielGabko)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama