Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian (Mark Ruffalo) a Paulie (Na Cenu Akademie® nominovaný Ethan Hawke – Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Training Day, 2001) jsou dva celoživotní přátelé, kteří vyrůstali jako bratři v drsných ulicích jižního Bostonu. Začínali jako pouliční násilníci, ke rvačkám se brzy přidaly drobné krádeže a přestupky, které byly časem větší, až se oba dostali do sféry vlivu bosse kriminálního podsvětí Pata Kellyho (Brian Goodman). Nyní Briana stále více ničí závislost na drogách i různé 'kšefty' a své věrné ženě (Amanda Peet) a jejich dvěma synům připravuje jedno zklamání za druhým. Rozpolcení mezi touhou být dobrým manželem a lákadlem snadného výdělku nakonec Briana donutí k nejtěžšímu rozhodnutí jeho života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (56)

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky natoceny pribeh. Co sa vlastne cudujem, ked ho napisal sam zivot, vsak? Musim pochvalit herecke obsadenie, peknu kameru a hlavne mam slabost pre old school "kriminalno-mafianske" filmiky, ala Sopranovci :) V tomto filme s tymi zlymi sympatizujete, aj ked vam moralny imperativ non stop tuka v hlave a varuje vas: Toto su ti zli, Toto su ti zli... Ale pre mna na konci vyhral aspon jeden a drzala som mu palce. Vyborne... ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběh na jedné straně s velkou snahou po lepším životě, na druhé straně s touhou získat nelegálně peníze loupežmi či černého obchodu s drogami. Dílo, které ukazuje, že vše zlé je k něčemu dobré se mi velice líbilo. Zvlášt výkony obou hlavních herců. Ať už Ethan Hawke či snad ještě lepší Mark Ruffalo se dokázali do rolí toho příběhu skutečně vžít a spolu s bezchybnou kamerou dokazáli vše realisticky připravit. To všechno je podpořeno ještě tím, že jde o zfilmovaný skutečný příběh, což se mi zamlouvá ještě více, než kdyby to byl prachobyčejný výmysl scénáristy. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Podobných žánroviek je naozaj dosť, no ja som vždy rád, keď narazím na ďalšiu z nich. Ide o príbehy z drsného prostredia pouličných kriminálnikov, ktorí ale nie sú bez duše a tak sa dennodenne trápia (možnými) následkami svojich činov. Tento je síce kvalitne obsadený, ale aj takých je nemálo. Zásadný problém vidím jedine v tom, že sa do tých 100 minút snaží vtesnať príliš veľa udalostí a musí preto robiť unáhlené skoky v čase. Hudba tohto pre mňa neznámeho skladateľa a debutantská réžia, si však jednoznačne pozornosť zaslúžia. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, tak další obyčejnej film. O dvouch kriminálnících, se kterejma nejde v jejich situaci soucítit, protože to je spodina lidstva. Jestli je to fakt podle pravdy, jak se tvrdí na začátku, tak nechápu, jak jim může v americe fungovat sociální systém a celej zasranej systém. Jak se příběh odvíjí, zjišťujete, že vám to vůbec nic nedává. Jenom to plyne a plyne á.... a plyne. A drogy a loupeže a zločinnej život jsou špatné, áno? ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dvaja mladíci urobia pár vykrádačiek a tu zrazu: ' buch, buch ' a " 15 years later " . A to už následuje potom rýchlo pekne za sebou: rýchly cash, nejaký ten koks, trochu rozšafnosti s mladými kočkami - no mafiánsky štandart, ktorého konsekvencie vedú do väzenia. Prišlo mi to veľmi plytké. Vôbec som sa necítil byť súčasťou tohto príbehu. Skôr som bol nezaujatým pozorovateľom. Nestrhlo ma ani puto priateľstva dvoch hlavných hrdinov - Briana ( Mark Ruffalo ) a Paula ( Ethan Hawke ), pretože som ho nemal šancu ani na okamih pocítiť. No a záverečná scéna, ked Brian je na zápase svojho syna Seana ako už konvertovaný, poriadny otec rodiny, mi prišla ako vyumelkovane stupídny ' happy end ' . No a potom som si uvedomil, že to malo byť podľa skutočného príbehu a zrazu mi prišlo ľúto celého filmu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Motivem filmu a základem příběhu jsou zážitky režiséra Briana Goodmana z poloviny 90. let. (oje)

Reklama

Reklama