Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Shit, každý druhý už tu zase napsal to, co jsem chtěl ke konci svého komentáře zmínit i já: totálně parádní scénka sexu v bazéně! Díky ní je film nezapomenutelný... Největší pochvalu si pak zaslouží Drew za to, že její režijní debut je snímkem, za nějž se rozhodně nemusí stydět. Právě naopak, té holce se povedl natočit jeden z nejkrásnějších rodinných příběhů, jaký jsem za dlouhou dobu viděl. A to nemusí znít vůbec hrozně. Není moc závažné, že je to občas docela zívačka s několika scénami, které by se daly vystřihnout, když je to na konci tak úžasně podané. Navíc scény na bruslařské dráze - okořeněné těmi správnými rockovými písničkami - mají šmrnc pokaždé, když si Ellen Page nazuje svoje kolečkáče s barbienama a udělá první kolečko. Page samotná sice herecky nijak nevyčnívá, ale ani nemusí. Všichni hrají tak nějak samozřejmě a jde vidět, že na place vládla úžasná atmosféra: znatelně se to otisklo do finálního sestřihu. Moc rád jsem po dlouhé době viděl "Harryho ze Sám doma"... A Juliette Lewis je čím dál tím hezčí, ve Vyfič! je z ní taková -píp-, že jsem se asi zabouchnul. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Poctivý „osmdesátkový“ chick-flick. Z hlediska feministické filmové teorie musejí dámy u tohoto filmu chrochtat blahem, i když ani zde se na režijní sesli debutující Drew Barrymore nevyhnula vyobrazování ženského charakteru jakožto atrakce, což je vzhledem k hereckému obsazení (Zoe Bell, Kristen Wiig a Ari Graynor) zase potěšující pro nás muže. Ovšem ta ženská postava není POUZE atrakcí (podívanou), nýbrž jasně (a poněkud šablonovitě) vykresleným charakterem s motivacemi, jehož charakteristické rysy se neskrývají za jistou mytizaci (viz. femme fatale ve filmu-noir). Karta se tentokrát obrátila a hybatelem děje je žena, která směřuje k určitému cíli, kdežto kvantitativně oslabení muži jsou vykresleni buď jako vytoužený ideál (partner-muzikant), komická figurka (kouč „rollerek“) nebo kmet (otec hrdinky). A světe div se, já se u tohohle veskrze holčičího filmu více než dobře bavil, za což vděčím především svižné režii Drew, která zvládá jak akční sekvence z bruslařských utkání, tak i intimnější scény, které zavání teen romantikou. Scénář je prošpikovaný vtipnými momenty, občas zahraje na dramatičtější notu a i když je prolezlý ohranými klišé a tak trochu připomíná Karate Kida na bruslích (či spíš jeho humornou obnož), tentokrát mi to vůbec nevadilo a upřímně jsem si tuhle příjemnou a hlavně vkusnou komedii vychutnal. 80% ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nic extra a až na pár dobrých vtipů, není zas tak co vychvalovat, průměrný snímek, který nenudí, ale není ani nijak extra vtipný, místy naivní. Jako režijní debut Drew Barrymore ve kterém si i sama zahrála výborné. Čekal jsem pořádnou odvazovou akci plnou koček, ale dostal jsem pokérkované - čtyřicátnice, které sotva dovedli bruslit, ale na úlet dobrý. 60 % ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku až do konce! Síťované punčochy, eyeliner, tetování a barevné vlasy-to je moje, ale tady to všechno funguje spíš jen jako lákačka pro někoho, kdo se rád podívá na rádoby drsňačky. Co se týkalo neshodů Bliss s rodiči a jejího osobního života, tak mě to ještě docela bavilo (hádky alias"tetované dívky si těžko hledají práci"mi jsou známé a snadno jsem se s hlavní hrdinkou ztotožnila), ale celou dobu se tam nic neděje, je to dělané podle klasické šablony filmů, kde se chce nějaký teenager věnovat plnění svého snu, ale jeho rodiče mu to nechtějí dovolit..Utahané dialogy, nudné derby (ne,prostě nikdy nebudu nadšeně jásat u žádného sportu)a neustálá kontrola času. Ellen je dobrá herečka, ale tady se o žádném výkonu mluvit nedá. Fandila jsem jí jedině, když s těmi svými strašnými vlasy na začátku něco udělala a obarvila je na modro:-)Ani si nejsem jistá, za co dávám tak "dobré"hodnocení. Šíleně přeceněná podívaná, bohužel.. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že se dobrovolně budu dívat na režisérský debut své neoblíbené herečky Drew Barrymore. Zaprvé jsem si nevšimla, že tam bude taky hrát. A zadruhé jsem doufala v trošku toho inteligentního feminismu, což bylo hodně naivní. Tentokráte jsme se proměnu dozvěděli, že v životě mladé ženy neexistuje nic mezi princeznou, jejíž život závisí na její vizáži a drsňačkou libující si v agresivním sportu a chlapáckém chování. Ech. Abych si zase pustila Přízračný život, u toho se člověk necítí jako nula. :-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Ze všech týmů ve filmu je skutečný pouze tým s názvem Holy Rollers. (Cheeker)
  • V úvodu ve scéně, kdy Bliss Cavendar (Ellen Page) zalže o svém věku a uvede 22, ve skutečnosti uvádí svůj reálný věk. Později ve scéně, kde Iron Maven (Juliette Lewis) nechává Bliss hádat svůj věk, i ona poté uvede svůj pravý věk 36. (8Dandee)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama