Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore, vzdávam ti holt. Takhle svěží, adrenalinovou akční jízdu leckdy nedokáže natočit ani zkušený áčkový režisér. A tobě stačilo vzít zajimavé prostředí, namíchat trochu té lovestory v indie stylu, vybrat správné herce - tedy famozní Ellen Page, která je snad lepší než jako Juno, dát si tam po vzoru Jacksona i sebe, řádně protřepat a film byl na světě. Bruslařské derby mi zůstanou ještě dlouho před očima, tak brutální a perfektní sport jsem ještě neviděl. A o tomhle jsem do teď neslyšel. Nebýt pár protáhnutých scén, trochu skřípající romantické linky a pitomého klišé, dávam 5. Takhle velmi dobré 4 a doufám, holky, že nás o pár let znovu překvapíte, třeba i tím druhým dílem ;-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film na mě působil hodně retro. Ellen Page poněkolikáté dokazuje jakou je vyspělou herečkou. Pokud bych se měl zmínit o sportovní rovině, tak sem moc nepochopil pravidla. A je docela možné, že celý sport byl vymyšleny pouze za účelem filmu :) Spíše než komedii film připomíná rodinné sportovní drama. Toho humoru zde mnoho není. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale to bruslení mi přišlo stejně stupidní jako třeba NASCAR závody. Já tý holce z Texasu samozřejmě přál nějakou zábavu, když už má tak blbou rodinu i práci, a ať se každej honí za čem chce, ale bruslit dokolečka na okruhu?:) Zkombinováno s tisíckát viděnou romantickou zápletkou znamená, že mě výsledek nijak zvlášť neuchvátil. Takže největší podíl na mém hodnocení má jako vždy okouzlující Ellen Page, ale už by teda taky mohla začít brát jiné role. Protože tu roli holky, která se poprvé zamilovala, už jsem jí moc nevěřil. Spousta scén ale působila dost jako křeč, falešně, například bitka s jídlem, bazén, z toho jsem měl hodně rozporuplné pocity... A co třeba celá ta zápletka, že Skautky nikdy nevyhrály (a zřejmě jim to tak moc nevadí), ale stačí si nastudovat manuál a jsou z nich šampioni? Podobných věcí je tam dost... Hudba je taková ta úplně obyčejná, kterou uslyšíte v každym druhym indie-filmu (kromě asi 30 vteřin Radiohead). Režie je docela ok, Drew Barrymore toho za svou kariéru zřejmě dost pochytila. Takže výsledek - průměrný scénář, roztomilá Ellen Page = na jeden večer dobrá zábava, 70%. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jásám nad příslušností k žánru feel-good komedií, roztávám u rebelující Ellen Page, mému oku lahodí stylizace do časů dávno minulých – přesto nejsem u vytržení. Sílu těchto aspektů totiž v případě Whip It cosi tupí. Že by samotné bruslení, které mě prostě a jednoduše nebavilo? S nejvyšší pravděpodobností ano, scénky s konzervativní, maloměšťáckou, ne-zas-tak-nereálnou matkou (znovu geniální Marcia Gay Harden) totiž fungují dokonale. Pamatovat si budu nejspíše i podvodní rande, bitku v bistru a oční linky Kristen Wiig. Ty zejména. 70% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Go Smashley Go! Drew Barrymore je báječná dezertérka s kamerou, nechávající všechny bezvěrce na kolečkách svých bruslí a předvádějící pravou dívčí sílu v akci spolu s vynikající Ellen Page. Vyfič rozhodně není dalším Junem, ale má k němu solidně našlápnuto. Kdo by to byl do Drew řekl, že se z jednoho nejtrhlejšího Charlieho Andílka stane takováhle Režisérská Dračice. Spousta nečekaně působivých scén, z nichž nejvíc vyčnivá bazénová romantika, drží tuhle komedii od průměrných filmů na míle daleko. Díky nim z hlavy jen tak nevyfičí... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Klopená dráha byla pro natáčení zapůjčena od týmu Red Dirt Rebellion Rollergirls z Oklahoma City. (Cheeker)
  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)
  • Tým Hurl Scouts je založen na skutečném týmu Tough Cookies z Los Angeles. Oba týmy jsou tématicky založeny na amerických skautkách a mají zelené dresy. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama