Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebestředný, ale úspěšný mladý filmový režisér Alex Bradley je specialistou na trikové filmy. Jednoho dne jej ve studiu navštíví kamarád z dětství Leonard Fisher. Není to však příjemná návštěva. Leonard se léta domníval, že jeho sestra se kdysi zabila při dopravní nehodě. Teď má však důkaz, že k tomu došlo při natáčení Alexova amatérského filmu. Alex se v zájmu kariéry chtěl vyhnout skandálu a nechal zraněnou raději zemřít, než aby přiznal svůj podíl na její nehodě. Ze strachu před prozrazením teď Alex Leonarda zavraždí, a to elektrickým proudem ve venkovní dekoraci městské ulice. Tělo odklidí na vzdálenou pláž. Avšak poručík Columbo najde na místě nálezu stopu, která jej zavede do Alexova studia… (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, nestačí slabé nepřímé důkazy jako video o nepomoci podezřelého jeho umírající sestře, jeho jednodenní let za podezřelým přes celé Státy, jeho smrt ve studiu podezřelého, svědectví sekretářky o lži podezřelého a další nepodstatnosti. Je potřeba sehrát naivní scénku, která vše dosvědčí. Chabé. 50%. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A sme opat vo filmovych studiach, po par rokoch Aj ked je to z hladiska technickeho vybavenia poriadny skok, z hladiska kvality pribehu je to porovnatelne kvalitne. Z tychto prvych dvoch novsich casti mam vsak pocit, ze nieco tu nie je tak super ako v starych castiach. Ale to uz velmi vrtam. Tato cast bola skvela aj vdaka zaporakovi. Stevens mi pride ako sympatak, pamatam si ho zo Zajtrasich Novin a z Cisla 5 zije, no teraz si zahral uznavaneho a dost slizkeho rezisera. Bol dobry ako najskor spracoval obet a zaujimavo to riesil aj na porucika, ale vyzret na neho proste nemohol. Zaver bol super, porucik si ho celkom vychutnal. Pobavil ma valcik na tom "reziserskom zeriave". Opat sa tesim na Stredu a na CT1. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého jeden z nejlepších dílu seriálu. Pravda, padouch je sice poněkud slizký a trpí iluzemi, nicméně na druhou stranu hvězdičky jako Molly Hagan, filmu dodají trochu toho kouzla. No a je tady inspektor, pardon poručík, který prostě umí. A má rád svůj vůz - scéna, kdy stojí mezi svým vozem a nějakým luxusním bourákem, on je porovná a pak tu svou káru rukávem přeleští, nemá chybu. Za zmínku nepochybně stojí závěrečná scéna, která je v duchu iluzí celého příběhu - vidět Columba oblečeného v něčem jiném, než v jeho klasice, to je jeden z mála případů celého seriálu. A taky jedna malá filmová chybička - když Columbo sehraje Alexovi scénku se sklenkami, jsou plné, ale v dalším záběru už prázdné. V každém případě ale dávám vraždě, kouři a stínům poctivých 5 hvězdiček - 100%... ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záporák z tohto dielu je pre mňa jeden z najslizkejších z celej série. Polemika o realite a fikcii - ilúzii bola v istých momentoch zaujímavá (najmä záver filmu), no väčšinou nahlúplo užvanená a teatrálna (v podaní zápornej postavy). Pomerne slabá však bola samotná detektívna zápletka a postup vyšetrovania, ktoré ma ani napriek zaujímavému prostrediu hollywoodskych štúdií nedokázali naplno strhnúť a zaujať. Douglas by možno povedal, že režisér vytvoril tak dokonalý fikčný svet zápornej postavy, ktorý zmiatol aj mnohých divákov, ktorí hodnotia túto epizódu slabšie. Proste film v nás vzbudil taký odpor k postave vraha, že podvedome si túto averziu ventilujeme nízkym hodnotením :) K tomu však treba dodať, že režisér poskytuje divákovi aj určité zadosťučinenie vo vzťahu k negatívnej postave, keď postupnou gradáciou sa slučka okolo vraha zviera stále viac a viac až do teatrálneho finále. Človek ktorý príliš sebavedome narábal s ilúziou sa na nej nakoniec sám popálil... napriek všetkému ale vydarený 4* diel s čerešničkou na torte, Columbom ako cirkusovým principálom :) ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených epizod, hlavně kvůli zajímavému filmařskému prostředí. Když jsem si přečetla pár komentářů, zjistila jsem, že jsem asi jediná, komu byl pachatel sympatický. Byl to takový milý a pohledný chlapec - tak jsem ho aspoň vnímala já. Napomáhal tomu i dabing. Skoro jsem ho litovala.  Záporáky si představuji jinak. V některých epizodách jsou opravdu odporní už od pohledu. Jeden pohled a už vím, kdo bude vrah. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama