Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Posvítit si na vraždu (S06E01)

(epizoda)
  • USA Fade in to Murder (více)

Obsahy(1)

Televizní herec Ward Fowler se proslavil rolí detektiva Lucerneho. Jeho bývalá milenka Claire Daleyová je nyní jeho producentkou. Nikdo netuší, že tato žena Fowlera dlouhodobě vydírá a že muž jí odevzdává polovinu ze svých honorářů. Fowler proto jednoho dne v převlečení za lupiče přepadne bistro, ve kterém právě Claire nakupuje. Ženu zastřelí a stopy nastraží tak, aby se podezřelým stal manžel oběti Sid. Když se poručík Columbo ujme vyšetřování, zjistí že Fowler plynule přechází do své nejznámější role a coby detektiv Lucerne svému „kolegovi" pomáhá... (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný díl, občas i vcelku vtipný. Autoři se zde pokoušejí zaujmout od svého seriálu určítý ironický odstup, najdeme tady i pár metaodkazů a "spikleneckých pomrknutí" na diváky (nejvíce mě pobavil "žralok z Čelistí"). Na některých místech jsem se nemohl ubránit dojmu podobnosti s postupy z pozdnějších filmů Wese Cravena. Usvědčení je tentokrát na Columba nezvykle silné a přesvědčivé, ale jen díky tomu, že vrah udělal naprosto fatální, naivní a amatérskou chybu. O nějakém geniálním Columbově postřehu nebo dedukci nelze mluvit, případ vlastně vyřešili hoši z laborky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad poprvé jsem v něčem pochopil ženy, vyžaduji uznání! Většina Columbovek se totiž podobá romantickému večeru, kdy si na své přijdou obě strany, zatímco tahle epizoda jakoby se odehrála v tmavé uličce za nonstopem a netrvala déle, než okolo stačila projet šalina s dvěma vagónky. Peter s Williamem si navzdory tomu očividně užili stejně, ale co já?!?!?! Já chci vymazleného Columba, kterému záleží i na mně! ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z docela sympatických padouchů, William Shatner, který se účastnil u Columba ještě několika dalších padoušských výtržností, si tentokrát zahrál úspěšného herce, který je přinucen přenést jednu ze svých rolí do reality. Působil tak trochu studeně, jak psí čumák (ne v realitě ale ve filmu, ve kterém hrál onu realitu... ) a byl fakt dobrý. Columbo mu zdatně sekundoval, je to jeden z hodně povedených dílů. Jako obvykle, vyskytly se maličkosti, které neseděj, a vnesly do dílu i kapku sebekritiky: „To já jen tak divně působím na lidi...“. Však taky Columbo dostal zabrat: „...kvůli tomu se neposílá detektiv, který dává hloupé a nevinné otázky!“. Hodně povedené byly scény z vyšetřování, které spolu vedli dva detektivové, filmový (ten, který je v realitě herec) i skutečný (který je ve filmu reální detektiv), přičemž se bavili o třetím, tj. o tom, který je v realitě hercem, a snažili se střídavě dokazovat, proč zločin mohl, či nemohl spáchat. Uf, to jsem zas vypotil komplikaci. V každém případě je tento díl na jedničku: 5 hvězdiček - 100%... :-) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu sa objaví "kapitán Kirk" a aj som s ním celkom sympatizoval. Narozdiel od časti, ktorú natočil v deväťdesiatych rokoch. Tá scéna, keď sa Columbo priplietol do scény a prechádzal sa medzi maketami mrakodrapov, tak to bola pecka. Ale takýchto somariniek tu bolo vlastne viac. Táto časť bola taká pohodovka. Menšie úlohy si tu strihli Walter Koenig (ktorý hral Chekova v Star Treku a bol parťákom Shatnera) a manželka Petra Falka. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdičky pouze za tu docela slušnou fintu s nahráváním basebalového zápasu a celkovým posunem času. Ale jinak zcela určitě 2*, rozhodně podprůměrný díl, kde vrah, jak už jsem mnohokrát napsal, nemá ani špetku charisma. Dabing Jiřího Pragera také postavě právě nepomohl a samotný poručík Columbo, opět ve světě televize a filmu (viz Předveď dokonalou vraždu), se chová zase jako buran. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Televizní baseballová hra, která představuje baseballový tým z Los Angeles, je ve skutečnosti domácí hra Baltimore Orioles, hraná na Memorial Stadium v Baltimoru. (Epistemolog)

Reklama

Reklama