Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý fotograf Freddy Brower jednoho dne vyhraje v loterii několik milionů dolarů. Jenže je ve složitém rozvodovém řízení, a kdyby si výhru vyzvedl před oficiálním ukončením manželství, musel by se o ni rozdělit s manželkou Nancy. Proto se dohodne se svým strýcem, majitelem klenotnictví Leonem Lamarrem, aby výherní tiket předložil on. Freddy netuší, že strýc přišel o majetek hraním na burze a že mu výhru nikdy nemíní vrátit. Leon naopak Freddyho omráčí a utopí ve vaně, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda. Falešné alibi mu obstará právě Nancy, která je jeho milenkou. Poručík Columbo tak má před sebou další těžký oříšek… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký typický 90kový Columbo, nie je to úplne na plný počet, aj keď príbeh je skvelo vymyslený a záverečná pointa je "obzvlášť vypečená". Opica nie je najlepší priateľ človeka, ale pes. Škoda, že si to vrah neuvedomil skôr. Najdôležitejšími atribútmi Columba sú záporák, pointa a občasné suché fóriky. Všetko perfektne funguje, ale na najlepšie časti to nestačí. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z povedených dílů. Výhra v loterii nemusí být zrovna výhrou, když je váš strýc na dně a pár peněz se mu hodí. Jenže co když se mu v tu chvíli nehodíte vy? Skvěle vystavěný příběh, ze kterého mě pokaždé zamrazí (zvlášť ze scény ve vaně... ). Columbo se do toho opět pustil s vervou, neplánovaně si málem i zainvestoval - scéna v aukčním sálu stála za to: „Mám čtyři sta padesát tisíc od pána v pršiplášti!“ Věru bez pršipláště do aukcí nelez... :-) Závěrečná pointa byla velice dobře vymyšlená, většinou se totiž hledají otisky vraha, tentokrát ale vraha usvědčily otisky někoho jiného. Tleskám a smekám. Opět zcela nekritických 5 hvězdiček - 100%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda z desiatej série amerického kriminálneho televízneho seriálu "Columbo" sa volá "Smrť berie jackpot" (Death Hits the Jackpot). Zámožný majiteľ klenotníctva Leon Lamare chladnokrvne zavraždí svojho synovca Freddyho Browera, aby sa s ním nemusel spravodlivo podeliť o výhru v lotérii. Jedná sa o sumu tridsať miliónov dolárov. Chce si ich nechať všetky len pre seba, preto spácha tento ťažký zločin. Zaistí si aliby a pokúsi sa to narafičiť tak, aby to vyzeralo ako sebevražda. Je si istý, že z toho vyviazne bez trestu. Má však smolu, pretože tento prípad začne vyšetrovať inšpektor z oddelenia los angeleskej polície poručík Columbo. Ten ho svojim typickým, nekonvenčným štýlom usvedčí a odovzdá spravodlivosti. **** ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Prosím vás, pane, nesmíte mávat katalogem.“ Tento díl mi nesedl a to z několika důvodů. Především mi vadila naivita a hloupost zavražděného, ale zase se tu pěkně potvrdilo pořekadlo, že kdo chce víc, nemá nic. Dále mi byla nelibá veselá hudba, která hrála i v momentech, kdy se dělo něco napínavého. Nejvíce nepříjemní mi byla skupina spolubydlících zavražděného, kteří působili, jako by vypadli ze seriálu Přátelé (a tento seriál já nemám rád). Naštěstí mi to trochu vynahradil tradičně výborný Columbo, hlavně jeho zmatené mávání na dražbě. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne a ne a ne, tenhle přístup mi vážně nevyhovuje. O co více pozornosti věnovali tvůrci prostředí a rekvizitám o to odbytější je samotný příběh. Jistě, důkaz s otiskem je pěkný a falešné "vodoodolné" hodinky taky, ale nějak to není ta "spousta drobných nesrovnalostí", které jsme u Columba znali dříve. Samozřejmě, že všechny ty "vizuální efekty" jsou pěkné, ale detektivka je to slabá a plná neuvěřitelných "náhod"... 65% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se ve Freddyho (Gary Kroeger) bytě sejdou jeho přátelé a drží za něj pietu, zpívají všichni zúčastnění píseň „Where Have All the Flowers Gone?“. (majky19)
  • Columbo (Peter Falk) nám v tejto epizóde prezradí, že s pani Colombovou je ženatý skoro 25 rokov. Tento diel je z roku 1991. To znamená, že v dobe prvého príbehu inšpektora Columba s názvom Vražda na predpis (1968) spolu boli len asi 2 roky. (ČSFD)

Reklama

Reklama