Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel řetězce fitness-klubů Milo Janus tajně odvádí část zisků na vlastní zahraniční konto. Jeho obchodní partner Gene Stafford však podezřelé transakce objeví. Brzy na to Milo Stafforda zavraždí a vše naaranžuje jako nehodu při cvičení v posilovně. Na dobu Geneova úmrtí si připraví dokonalé alibi. Vyšetřovatel poručík Columbo však najde několik detailů, které verzi o náhodě zpochybňují... (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudné cvičenie je výborný diel, ktorý pracuje s kontrastom prostredia, v ktorom sa odohráva a poručíkovou náturou. Samozrejme tak dochádza k niekoľkým vtipným situáciám. Vražda a jej odhalenie je výborne vymyslené, lenže v tejto časti sa asi najviac prejavuje jeden z mála občasných nedostatkov seriálu, a to nepresvedčivý dôkaz. Je to prekvapivé, lenže mňa ako sudcu by to asi nepresvedčilo. ()

Filmantomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z dílů, kde Columbo nenápadně propaguje technologii a zdravý životní styl. V každým případě je hlavní důkaz dost slabej a těžko by mu to u soudu vyšlo. Nemluvě o tom, že člověka napadne hned při první zmíňce, jak mohl vědět, že je ve cvičebním. U soudu řekne - to jsem vydedukoval z rozhovoru a tu botu si zavázal tím způsobem, protože měl velkou vanu a nejdřív je zavázal a pak nazul. Hotovo, Columbo je za vola a vrah odchází s úsměvem a vztyčeným prostředníčkem od soudu. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady mi závěrečné usvědčení nepřijde tak dobré, jak bývá u Columba zvykem, ale jinak je to zábavný díl s několika vtipnými momenty. Hlavně, když se poručík snaží držet krok se sportujícím záporákem, není nouze o zábavu. P.S. Robert Conrad je mimochodem jediným padouchem celé série, který je menší, než doutnající poručík (společně s Ruth Gordon, ať jsem přesný). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto epizóda je dobre pozerateľná a zábavnejšia než iné. Umožňuje divákovi vidieť Columba v neobvyklých situáciách, najmä pri športovaní. Jeho dobiedzajúce otázky, nehraný údiv nad všetkým, čo nemá k dispozícii na policajnom okrsku, neodmysliteľná cigara a outfit sú už neodmysliteľnou súčasťou seriálu. Ide o vydarenú epizódu, ktorá trochu trpí na záverečnú pointu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo sa znovu priplietol do prípadu, ktorý vyzerá ako jasná nehoda. V záujme vyriešenia prípadu je ochotný cvičiť a sľúbiť, že sa vzdá cigár aj čili. Manipulácia s časom vraždy a s telefonátmi je už taká kriminálna klasika, že z toho nie som až tak nadšený. –––– Ta káva tě zabije. –––– Ty doutníky, ty vás zabijou. –––– Dokázal jste si vyrobit dokonalé alibi. A to skálopevný alibi vás usvědčilo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Milo Janus, kterého hrál Robert Conrad, uvede, že je mu 53 let a že je ve skvělé fyzické kondici. Robert Conrad měl ve skutečnosti jen 39 let. (Epistemolog)

Reklama

Reklama