Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vrah zavolá v deset (S04E06)

(epizoda)
  • USA A Deadly State of Mind (více)

Obsahy(1)

Psychiatr dr. Mark Collier se specializuje na experimentální léčbu s pomocí hypnózy. Jeho klientka Nadia Donnerová je zároveň i jeho milenkou. Nadiin manžel Carl však jejich vztah odhalí. Dojde k potyčce, při níž Collier zabije soka pohrabáčem. Přesvědčí Nadiu, aby před policií lživě tvrdila, že jejího manžela přepadli dva zloději. Jenže případ dostane na starost poručík Columbo, a ten věří spíš vlastnímu úsudku než výpovědi psychiatrovy pacientky... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další pěkná jízda, ovšem tentokrát se mi zdálo, že jsem v poslední brance viděl špicara, takže udílím trestné body. Souhlasím s tím, že Hamilton je slizák k pohledání, jenže jakmile mezi Columbem a záporákem není přátelský vztah plný bonmotů, metafor a vtípků, schází tomu všemu ta pravá chuť. No a ještě bych rád navázal kontakt s uživatelem Allanem. Jasně, deadly state of mind se vážně překládá trošku jinak, ale pokud jsi tuhle epizodu doopravdy viděl, nemůžeš tvrdit, že v ní někdo někam volal v půl jedenácté... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Problém vaší teorie je v tom, že nemáte žádný důkaz." Tak to bych poručíku Columbovi rozhodně do tváře nevmetl. Jenže namyšlený doktor Collier nezná finty vychytralého majitele stále ještě trochu pojízdného francouzského vozu a unáhlil se. No to je jeho problém, ale mám takový podivný pocit, že z předvedeného důkazu by ho vymotal i opilý právník s propadlou licencí. Columbo do toho tentokrát zkrátka nevložil tolik důvtipu, a své vrozené vlezlosti, a tudíž nabídl o něco méně zábavy než bývá v jeho okrsku zvykem. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď je vrah George Hamilton, tak viete, že nebudete mať morálny problém s jeho usvedčením, pretože niekoho tak slizkého v Hollywoode nájdete len ťažko. Je to samozrejme jeho zásluha, že dokáže postavu zahrať takýmto žiadúcim spôsobom, my potom poručíkovi obzvlášť držíme palce. Príbeh má spád už kvôli tomu, že sa odohrajú hneď dve vraždy, nie je potom od začiatku jasné, kam bude smerovať. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každou opakovane videnou časťou Columbovskej série klesá môj celkový dojem. Na diferenciáciu hodnotení jednotlivých častí ostáva iba záverečná pointa, pretože tie bezdomovecké nechutnosti, donekonečna opakované gestá a šablóny sú neodmysliteľnou súčasťou každej časti. A záverečné pointy bývajú pozoruhodné, ale aj také, ako v tejto časti. Preto na viac ako na tri hviezdičky nepomyslím ani pri hypnóze podporenej amobarbitalom. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri tejto casti musim vyzdvihnut stopaz, lebo dnes sa mi to obzvlast hodilo. Fakt to ubehlo a pritom som opat raz stravil vecer s Porucikom Columbom, s majitelom zahranicneho auta. Zapletka musela byt jednoduchsia, ale zaverecne usvedcenie bolo celkom zaujimave. Proste klasicky skvele natocene. Tu jeho otravnost a roztrzitost zeriem. Prekvapila ma zmena herca, ktory ho daboval. To ma na zaciatku trochu vyrusilo. Inak super "pozeranicko". ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Dle amerických zákonů by celý tento incident mohl být považován za ospravedlnitelný, kdyby ovšem doktor okamžitě zavolal policii. (Epistemolog)
  • Jedna z mála epizod, kde je vražda provedena z afektu (spontánně). V ostatních epizodách jsou vraždy pečlivě plánované. (ČSFD)

Reklama

Reklama