Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vrah zavolá v deset (S04E06)

(epizoda)
  • USA A Deadly State of Mind (více)

Obsahy(1)

Psychiatr dr. Mark Collier se specializuje na experimentální léčbu s pomocí hypnózy. Jeho klientka Nadia Donnerová je zároveň i jeho milenkou. Nadiin manžel Carl však jejich vztah odhalí. Dojde k potyčce, při níž Collier zabije soka pohrabáčem. Přesvědčí Nadiu, aby před policií lživě tvrdila, že jejího manžela přepadli dva zloději. Jenže případ dostane na starost poručík Columbo, a ten věří spíš vlastnímu úsudku než výpovědi psychiatrovy pacientky... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z těch slabších dílů. George Hamilton je v columbovských příbězích poměrně známý padouch, vždycky dodá filmu takovou tu správnou slizkou atmosféru. Příběh je ale přesto nemastný a neslaný, nicméně závěr je ve vysokém stylu - vrah, který je zároveň očitým svědkem, to je něco! Škoda jen toho dabingu. Haničinec je dobrý herec, ale k Falkovi se prostě nehodí. Jinak je to jediný film, ke kterému jsem byl schopen přes Google Earth najít reálie. Podle profilu pobřeží, když k domu přijížděl doktor Collier, jsem nalezl onen dům na pláži (no jo, Kapitol se vždycky hledá jednodušeji...). A že to dalo práce... :-) 4 hvězdičky - 80%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemerný columbovský príbeh so zaujímavým odhalením. Ale už tá vražda na začiatku nie je ani tak celkom važdou. (31.8.2017) –––– Nedalo mi to, a tak som sa na druhýkrát dokázal lepšie sústrediť a viac som si vychutnal postupné dopracovanie k odhaleniu. Môžem tak kľudne zvýšiť hodnotenie z troch na štyri. (2.9.2017) ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri tejto casti musim vyzdvihnut stopaz, lebo dnes sa mi to obzvlast hodilo. Fakt to ubehlo a pritom som opat raz stravil vecer s Porucikom Columbom, s majitelom zahranicneho auta. Zapletka musela byt jednoduchsia, ale zaverecne usvedcenie bolo celkom zaujimave. Proste klasicky skvele natocene. Tu jeho otravnost a roztrzitost zeriem. Prekvapila ma zmena herca, ktory ho daboval. To ma na zaciatku trochu vyrusilo. Inak super "pozeranicko". ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mne naopak jedna z nejlepších usvědčujících scén.Docela bych veril, že by na tuto past skočil i zloduch v realite. Tu chuť vykřiknout: vzdyt ten svedek je slepej, co to ten Columbo zkouší, jsem měl take. Motiv v jednání padoucha bych viděl ve snaze zakrýt svůj neetický milostný vztah - přeci jenom ženu, kterou brání před násilnickým manželem posléze sám zabije. Navíc téma tajuplné hypnózy a diskuze nad tím, k čemu se dá a k čemu nedá hypnóza použít je mi blízké. Za mne 90 proc. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

myslím že jeden z najlepších dielov Columba.... skvelý George Hamilton v (asi) svojej najlepšej roli, ktorá mu presne sadla... uznávam, že zápletka má aj niektoré spochybniteľné miesta (napr. samovražde cez telefón proste ťažko uveriť...), a rozumiem aj tomu, keď niekoho záverečná scéna usvedčenia znechutila, no pre mňa je to jedna z najlepších (a najzapamätateľnejších) scén celej columbovskej série. Aj keď v podstate neusvedčila nikoho z vraždy, iba z prítomnosti na mieste činu v približne rovnakom čase, pre mňa je to proste nádhera. Ten výraz prekvapeného, inak nadmieru sebaistého vraha, celkové zosnímanie scény, kedy má divák naozaj pocit, že vrah "vbehol do pasce".... je to proste jeden z najzaujímavejších okamžikov Columba. 5* a miesto v topke (columbovskej, samozrejme:).... a k plusom tohto dielu je pre mňa aj dabing Petra Haničince, ktorý síce "na skóre" (čiže počtom dabovaných epizód) prehráva s Dalimilem Klapkou, ale "jeho Columba" mám predsa len o niečo radšej. Nedáva možno postave až toľko komickosti, podivínstva a žoviálnosti, ale zase to vynahrádza (pre mňa) väčšou hĺbkou a "ponorením sa" do úlohy. Proste Haničincove dabingy Columba mám "o kapku" radšej ako Klapkove (možno aj preto, že ich je menej :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Jedna z mála epizod, kde je vražda provedena z afektu (spontánně). V ostatních epizodách jsou vraždy pečlivě plánované. (ČSFD)
  • Dle amerických zákonů by celý tento incident mohl být považován za ospravedlnitelný, kdyby ovšem doktor okamžitě zavolal policii. (Epistemolog)

Reklama

Reklama