Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoký policejní důstojník Mark Halperin pomůže svému sousedovi a příteli Hughu Caldwellovi, který během hádky v afektu zabil svou ženu. Halperin vše nastrojí jako zabití při nepovedeném vloupání. Za svou pomoc však žádá velkou protislužbu – sám zavraždí svou ženu kvůli penězům z dědictví a donutí Caldwella, aby falešně svědčil v jeho prospěch. Poručík Columbo má od začátku o případu pochybnosti. Tentokrát však podezírá člověka, který je jeho nadřízeným... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda. Policejní šéf je dobrý poručíkův protivník (mnohem lepší než ten jeho přítel a spolupachatel), škoda jen, že to mezi ním a Columbem tak nejiskří, jako s jinými vrahy. Humorná byla vsuvka v podobě Columbova (ne)pojízdného auta. Závěrečné odhalení se záměnou bytů (jehož princip byl v sérii použit ještě několikrát, akorát třeba s auty - Columbo na univerzitě) je naprosto brilantní. ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem kromě jednoho nebo dvou všechny díly Columba a tento pokládám za nejlepší. Velice propracovaný a přitom nikoli překombinovaný příběh, dobře napsané vedlejší postavy (hlavně ten zlodějíček, s nímž se dá Columbo dohromady), působivá dynamika mezi Columbem a jeho nadřízeným (ve skutečném světě by ale musel mít poručík v podobné situaci extrémně dobře nabito, jinak by to byl jeho poslední případ). Narozdíl od většiny ostatních epizod, kde se vše podstatné odehraje v první třetině a pak se to už jen tak nějak pomalu okecává, zde se příběh postupem času stále vyvíjí, nejede na klasického columbovského autopilota. Usvědčení tentokrát velice mazané, jen do toho kutlochu bych s prominutím nevzal ani šlapku, natož paní Columbovou. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod seriálu. Velice charismatický padouch, který, jelikož je vysokým policejním důstojníkem, ví jak spáchat dokonalou vraždu. Nic dramatického, jde prostě jen o nějaké dědictví. Ovšem chybička se vloudí, k případu se dostane poručík Columbo a Halperin má na problém zaděláno. Zvlášť závěrečná scéna korunovaná překvapením padoucha, který je sice podle svého plánu ve správném bytě a s těmi správnými důkazy, a nakonec zjistí, že vše je úplně jinak, stojí za to. Jinak Columbovi v tomto dílu třikrát vyplivlo auto, což žel jeho nadřízené nepřimělo k zvýšení platu, aby si mohl koupit nové. Aspoň že dostal skvělou nabídku k odkoupení svého modelu... :-) 5 hvězdiček - 100%. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netypický diel o Colombovi, ktorý rieši hneď dve vraždy a do toho musí ešte usvedčiť vlastného nadriadeného. Zamotaný prípad dvoch vlámačiek, ktoré však precíznemu a detailami sa zaoberajúcemu poručíkovi nedávajú zmysel a na drobných detailoch sa ukáže, že je všetko úplne inak ako sa snaží tváriť. Znova tu chýba priamy a rukolapný dôkaz, ale ako to často krát býva, vrah sa nachytá sám. 75% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Máte hlášení?“ ,,Ne, ještě nemám.“ Tento díl nám představuje trochu jiný typ vraždy. Vyšetřování je, co se týče poručíka, úplně standardní, stejně jako usvědčení pachatele. Jen cesta ke konci je možná trochu krkolomnější než obvykle. Oproti jiným dílům je zde trochu víc akčních prvků a také vrahoun v trochu neobvyklém vztahu ke Columbovi. Obojí tomuto dílu sedí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pohřební dům, který se nachází ve skladu, není v Kalifornii. Je to luxusní vila se zahradou Ephrussi de Rothschild v Saint-Jean-Cap-Ferrat na francouzské riviéře. Toto místo se objevuje ve filmu Jamese Bonda Nikdy neříkej nikdy (1983). (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno