Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Módní fotograf Sean Brantley se nepohodne se svou obchodní partnerkou a zároveň milenkou Dian Hunterovou, se kterou spoluvlastní prosperující časopis. Dian chce prodat svůj majoritní podíl, což pro Seana znamená konec kariéry i rozmařilého života. Po jejich hádce Dian odletí dojednávat prodej časopisu do Londýna – jenže tam na letišti záhadně zmizí. Poručík Columbo podle různých stop usoudí, že místo Dian nastoupila v Los Angeles do letadla její dvojnice, zatímco skutečnou Dian někdo zavraždil. Podezření padá na Seana. Columbovy závěry jsou opět logické, jenže jak se tentokrát ukáže, poněkud nepřesné a hlavně předčasné… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem originální díl, spolumajitelka časopisu pro muže se rozhodne prodat svůj většinový podíl, ale před schůzkou s novým majitelem zmizí. Důkazy jdou jasně proti jejímu společníkovi. Columbo má jasno, jenom - kde je ta mrtvola? Co všechno by se mělo vykopat? A pak ejhle, je to všechno úplně jinak. Tentokrát většinu filmu poručík prohrává, ale konec je už klasický. GOTCHA - aneb na tomhle mě mrzí jedině ta až moc hloupá chyba pachatele. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradiční díly Columba mám rád a často jim dávám plný počet hvězdiček. Planý poplach nebude výjimkou. Charismatický záporňák zde hraje fikanou hru s poručíkem, který na každém rohu dokazuje svůj smysl pro logiku. I tentokrát jsem Columbovi hodně fandil, aby toho nabubřelého a arogantního machýrka dostal. Musím však uznat, že plán, který si na poručíka připravil, byl do posledního detailu geniální, ovšem i z takové blamáže, jakou bylo pátrání po zmizelé (zavražděné?) Dianě, se Columbo dostal, nedal se, našel, co potřeboval a mohl pronést závěrečné "GOTCHA". ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly přelomu 80. a 90. let se mi příliš nelíbí a tento patří mezi ně. Zápletka je dost nevěrohodná - Columbo zde řeší jakési zmizení (nebo snad vraždu), ale všechno je jinak. A když už tedy k něčemu dojde, udělá to záporák přes dostatek času hodně nepromyšleně a amatérsky. Takže pointa je jen slabou náplastí na rány, které Columbo v tomto díle utržil. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Čím lepší doutník, tím lepší myšlení.“ Tenhle díl byl vyložená zrada, a to jak vůči Columbovi, tak i vůči divákovi. Sledovat tři čtvrtě stopáže něco, co je potom zcela zbytečné, vyznívá jako ztráta času. Když se konečně začne ke konci něco pořádného dít, je veškeré vyšetřování provedeno v několika minutách. Celé to prostředí jak z Playboye na mě působilo hrozně nepřirozeně, hlavně v každém záběru banda vychechtaných slepic co se neustále kroutí, jak když je někdo fotí. Rozhodně je toto jeden z nejhorších Columbových dílů. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsem se nemohl srovnat s nástupem not devadesátých let, ale naštěstí je zhruba v polovině někdo zamkl zpátky do truhly a mě už tak nic nemohlo rušit při sledování jedné z nejoriginálněji vedených Columbovek. Kdo je vyznavačem tradic, ten ať si raději pouze prohlídne tradičně velkolepou přehlídku spoilerů níže či výše uvedených a jde třeba trhat plané růže, protože tradiční jsou v tomhle filmu leda tak holky v bikinách. Samozřejmě s kalhotkami tradičně vytaženými až po bradavky. Co na závěr? Nevím, jestli ještě existuje časopis Bachelor´s World, ale pokud jo, očekávám žádost o rozhovor. Tečka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu nepřímo účinkuje postava superintendanta William Durka ze Scottland Yardu, se kterým už Columbo (Peter Falk) spolupracoval ve filmu Columbo: S dýkou v mysli (1972). (Pepinec)

Reklama

Reklama