Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 402)

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Vlastně bych mohl zkopírovat hodnocení z jedničky. Zack Snyder pokračuje v mixu Sedmi statečných a Star Wars a to zcela okatě a bez nějaké výraznější invence. Akce je poměrně dost, film má celkem tempo, ale v ničem nepřekvapí a hlavně v ničem moc výrazně nezaujme. Snad je několika nelogickými kroky. Je to škoda, sci-fi není nikdy dost, nicméně na trojku určitě netrpělivě čekat nebudu.

plakát

Kde zpívají raci (2022) 

Příběh opuštěné dívky, která sama vyrůstala v mokřinách Severní Karolíny. Její srážky s ostatními lidmi, nepochopení, ale i láska a nakonec i solidní krimi. Za mě velmi povedený snímek, který ještě umocní samotný závěr, po kterém je o čem přemýšlet.

plakát

Zabiják (2023) 

Ano, je to dobrý film o nájemném vrahovi, který udělá zásadní chybu a pak se pustí do boje, aby ochránil sebe a svou milou. Řemeslně velmi dobré, chladné, Michael Fassbender s tím věčným německým kloboučkem vlastně taky fajn, některé akce jsou super (skvělá scéna s Tildou Swinton), některé jsou zase do detailu vymazlené. Ale.....tohle je přeci David Fincher a od něho to je prostě za mě málo, tady bych čekal na vysoké úrovni celých 118 minut. Solidní 3*.

plakát

Wonka (2023) 

Povedený mix pohádky, fantasy a muzikálu ve skvělém výtvarném kabátě. Tak takhle tedy Willy Wonka začínal a tak moc mu kartel házel klacky pod nohy. Ale je tu Umpa Lumpa a hlavně celá řada přátel. A pak samozřejmě ty báječné čokoládové pralinky. Pokud se Vám zrovna chce snít, pak se Vám Wonka bude líbit. Alespoň mně se to líbilo.

plakát

Hud (1963) 

Paul Newman v hlavní roli nepovedeného syna pana Bannona, rančera, který je zásadový a Hudovo nedodržování žádných pravidel těžce nese. Mezi nimi je pak mladý Lon, který tak nějak neví, na čí stranu se má vlastně přiklonit. Pomalé tempo sedí k prostředí ranče a přesto ukáže dostatek emocí. Povedené několika generační drama se skvělým Paulem - jak jinak.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Vlastně nakonec velmi povedený prequel. Sice přerod Coriolanus trochu drhne a šlo to udělat hlouběji, ale i tak je dobrý. Film nabízí řadu zajímavých odkazů a bodů pro původní díly Hunger Games. Přestože jsem se původně bál těch 157 minut, nakonec jsem se rozhodně nenudil.

plakát

Táta (1989) 

Milý, citlivý a dostatečně emoční rodinný film, který toho díky dobrým hereckým výkonům ukáže překvapivě dost, asi i víc, než jsem původně čekal. Speciálně Jack Lemmon drží film hodně vysoko. Snad si nikdy nebudu muset vytvářet svůj vlastní svět, kam budu utíkat.

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

My všichni jsme Gogo. Mýdlo a ručník. Operace kvůli šek. A samozřejmě spoustu mrtvol, které vypadávají při otevření jakýchkoliv dveří. K tomu báječný Lubomír Lipský st. v hlavní roli Georga Camela nás baví od začátku do konce. Skvělá komedie.

plakát

Pyramida boha slunce (1965) 

Pokračování Pokladu Aztéků není žádná velká sláva, záporné postavy postupně odpadají, napětí moc není a bohužel tentokrát chybí i kouzelné prostředí, které funguje v jiných mayovkách. Navíc občas zarazí některé chybičky (co to oslepení Verdoji střepinou u jednoho oka, proč neviděl druhým okem), k tomu občas moc nepovedené kulisy, to vše film sráží na slabé 2*.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Rozporuplné pocity. Na jednu stranu tleskám za námět a herecký výkon Simony Pekový, Český lev je ve správných rukou. První polovina filmu je skvělá, má napětí a očekávání, kam až tento sociální souboj dojde. Ale pak už se dostavují prvky až trapnosti a konec mi k tomu vůbec nesedl a celý film poměrně srazil. Ale i tak je celkový výsledek nakonec mírně pozitivní.