Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 15

Recenze (396)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je Tim Burton- o parník dál, Timotheé je ale skvělý, UmpaLumpa taky fajn, výprava pěkná, ovšem další obsazení je slabé, Olivia Colman sice trefná je, jako vždy, jinak se to násilně zavděčuje aktuálním obsazovacím trendům, zkrátka ošklivá dívka s knírkem byla děsná a je mi fuk, jaké barvy je, no a zbylý casting představil plejádu nezajímavých tváří, do jednoho zanikli ve všudypřítomné čokoládě. Na to, kam se posunuly za ty roky trikové možnosti, strčil Burton Kinga do kapsy levou zadní. Děti to bavit bude, u dospělých si nejsem nadšením jistá. Scénář totiž není nic moc. Laskavost a poetika z Karlíka nehrozí ani omylem. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Usmívala jsem se od začátku do konce a to je pro mě hlavní, protože to bylo ve správné míře kouzelný a magický, ale zároveň film nepůsobí (jak jsem se obávala) pateticky. Samotný příběh na mě fungoval a vizuál moc potěšil. Bylo fajn být po dlouhé době v relativně plném kině (což je u nás a na poslední den promítání poměrně překvapivé). A přestože je to film, který je pro menší i větší, nejsem si jistá, zda si to užily i ty úplně malé šesti leté děti, byť se tam "hezky zpívalo a mělo to hezký barvičky", kde bylo poznat, že je to na ně už moc dlouhý. Ale když se rozsvítilo, vypadly šťastný. Stejně jako my nudný dospěláci. A nenapadá mě víc, co chcete od filmu dostat... :) ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Tvůrce Paddingtona si tentokrát vzal na paškál další rodinnou zábavu v podobě muzikálového originu Willyho Wonky s tváří Timothée Chalameta. Zdá se to být jako tutovka a tutovka to také je. Zábavná a barevná podívaná s parádním hereckým obsazením a která je rozhodně hodně přístupná, i přes věci, které se v ní dějí. Hugh Grant jako umpalumpa výborný. Tady mi ta jeho pitvořící poloha vůbec nevadila a dobře se sem hodila. Tohle snad nemohlo skončit ani jinak než hitem a uvidíme, co bude dál. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Já musím za sebe říct, že jsem byl spíš zklamaný. A problém asi vidím ve výkonu Timothée Chalameta, který tu roli podle mě upitvořil. A ve snaze po originalitě z ní udělal spíš mužskou verzi Mary Poppins. Nebudu srovnávat Burtonova Karlíka se současným Kingovým muzikálem. To nejde. A toto je prequel původních dvou filmů o Wonkovi. Ale srovnáme, jak roli Wonky hrají Chalamet, Depp a i v prvním zpracování Wilder. Depp i Wilder jsou v té roli uvolnění, oni tím Wonkou prostě jsou. Hlavně Depp. Chalamet umí být dobrým hercem a tohle patrně vzal jako výzvu, nabídku, co se neodmítá. Ale pohádkový Wonka je už mimo jeho herecký rozsah. Je to vidět, když přijde okamžik epizodní role Rowana Atkinsona, jak ten film hned nabere jiný drajf. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Opět jsem si po nějaké době řekl, že to v tom světě je přece jen v pořádku, když můžeme před Vánocemi zajít do kina na něco tak čistě pěkného, jako je nový Wonka. Přestože je to naivní rodinná pohádka, získává si vaše sympatie svým kouzelným prostředím, chytlavými texty a povedenými žerty, které dělají žánru všechnu čest. Vyzdvihnout se však musí Timothée Chalamet, který nejen že je jedním z největších talentů nastupující herecké generace, ale nikdy bych neřekl, že mu muzikálová role sedne takovým způsobem. Hugh Grant jako ukázkový Oompa Loompa je už je třešničkou na tomto čokoládovém dortu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (16)

  • Timothée Chalamet priznal, že bol spočiatku voči filmu skeptický: "Ako mnoho ľudí, keď ide o remaky, cítim veľmi ochranný vzťah k pôvodným postavám a verziám, ktoré máte radi. Vaše obočie sa zdvihne so skeptickým pohľadom na to, či ide o legitímny, hodnotný príbeh alebo cynický pokus získať peniaze." (Arsenal83)
  • Pre režiséra Paula Kinga bol Chalamet prvou voľbou, pretože ho zaujali jeho výkony vo filmoch Daj mi tvoje meno (2017) a Lady Bird (2017). King ponúkol hercovi rolu bez konkurzu po tom, čo videl jeho stredoškolské vystúpenia na YouTube, čo dokázalo jeho vokálne a tanečné schopnosti. (Arsenal83)
  • Paul King prirovnal Chalametovho Wonku k "nevinnej postave ako bol Charlie Chaplin, takmer ako postava prisťahovalca tuláka, ktorý prichádza na svet po prvýkrát, so žiarivým pohľadom a úplne naivný – s touto detskou zvedavosťou, ale bez žiadnych múdrostí z ulice, ktoré si vyvinie v priebehu nasledujúcich 25 rokov". (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama