Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 15

Recenze (401)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Zřejmě trošku nadhodnotím, protože mám slabost pro dobré muzikály, ale přesně takhle má vypadat parádní vánoční film. Jednoduše krásně vypadající pohádka, která hezky odsýpá, někdy nedává moc smysl, ale člověk se u ní zasměje a Willyho příběh ho zahřeje u srdíčka. Paul King natočil novou vánoční klasiku a zřejmě se zařadil mezi režisérské jistoty. Sice to Burtonova Karlíka nepřekonalo, ale své místo si to rozhodně najde. PS: Timmy zpívá lépe než bych čekal. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava aj pre mladších aj pre starších divákov a najlepšia je asi kombinácia oboch (teda ak ide rodič so svojimi deťmi do kina), je to rodinný film, ktorý obsahuje veľa pre všetky vekové kategórie, aj s nejakým poučením, ktoré je síce jednoduchšie, ale je a Wonka je trochu aj rozprávka. Priam osviežujúce sú muzikálne vstupy a tak isto jemné vtipné situácie, ktoré sú ale koncipované tak, aby sa človek jemne zasmial a nie rehotal na plné ústa, ale to je dobre, dokresľuje to atmosféru filmu, ktorá pohlcuje. Vôbec mi nevadí, že to úplne nepasuje do osobnosti akú by mal v budúcnosti Wonka mať, lebo v tomto filme je všetko správne tak, aby dokázal dostatočne zabaviť na vyššej úrovni. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina lidí z Česka jsem nikdy neviděl původního Wonku, ovšem ten Burtonův u nás doma frčel hodně často. Přesto to však evidentně nepřineslo nějakou větší lásku k předloze, spíše jen k filmu samotnému, protože od nového Wonky jsem nečekal vůbec nic a nijak mě nelákal do kina. A to si přitom myslím, že Paul King je výborný režisér, který natočil oba skvělé Paddingtony a Chalamet jeden z největších talentů své generace. Jen zkrátka ten motiv mně osobně nepřijde tolik zajímavý a když jsem těsně před premiérou zjistil, že půjde o muzikál (což marketingové oddělení z dobrých důvodů tajilo jak jen mohlo), mé očekávání ochablo úplně. Celkově se však rozhodně jedná o feel good snímek, který si užije celá rodina a většině to může úplně v klidu sednout a budou si to chtít pouštět každý rok, u mě tentokrát ta odlehčená a pohádková nálada nezaklapla a v druhé polovině jsem se začal docela už dost nudit. Takže za mě nakonec slabší subjektivní tři hvězdičky, i tak bych se ale Willyho nebál komukoliv doporučit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma, že je to starosvetský muzikál á la Mary Poppins (vrátane generických pesničiek a tanečných kreácií ako v starých muzikáloch), Hugh Grant je pravdaže famózny (ale je tu len asi v troch scénach), ale príbeh je strašná sprostosť. Jasne vidieť, že mágia dahlovej predlohy nie je len vo Willym Wonkovi a oompa loompoch ale rovnako aj v príbehu o Charliem a neposlušných deťoch. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jako, nechápejte mě zle. Film je pěkně natočený, kamera a výprava moc pěkná (zmiňuji tyto dvě věci, protože je to z technické stránky to nejlepší), ale absolutně mi to nesedí k té náladě, co mi to má předat. Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale preferuji Burtonovu Továrnu, jelikož tu náladu dokáže nastolit mnohem lépe. Jakto? Jde o to, že toto je takové až moc moderní, moc umělé (ale takovým tím nepříjemným stylem, jakože by v tom prostředí neměli děti co dělat, či tak), celé takové potemnělé (i přes snahu tam narvat co nejvíc barev, stále se v pozadí objevují takové černé/hnědé fleky, které prostě ubírají a vůbec mě to kvůli nim nebavilo - ono by to bez nich fungovalo, ale takhle se na to nenaladím). Jinak je to ok. Nejlepším na celém filmu je dozajista herecký výkon Timothée Chalameta a Umpalumpa v podání Hugha Granta. Zbytek je zle průměrný - a nebo jde o to, že i když se snaží, tak jejich výkony nejdou vůbec ruku v ruce s těmi realističtějšími barvami. A je to prostě škoda. 6/10 Něco ZDE: ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Paul King prirovnal Chalametovho Wonku k "nevinnej postave ako bol Charlie Chaplin, takmer ako postava prisťahovalca tuláka, ktorý prichádza na svet po prvýkrát, so žiarivým pohľadom a úplne naivný – s touto detskou zvedavosťou, ale bez žiadnych múdrostí z ulice, ktoré si vyvinie v priebehu nasledujúcich 25 rokov". (Arsenal83)
  • Hugh Grant povedal, že režisér Paul King mu "poslal maketu Oompa Loompy úplne nahého. A moje malé deti to trocha vystrašilo". King dodal: "Bolo to jedno z najviac znepokojujúcich vecí, ktoré som v živote videl. Ak by sa to niekedy dostalo von, generácia detí by bola poznačená." (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama