Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že starší film je ve všech ohledech propracovanější, složitější a smysluplnější než remake. Gene Wilder je ve své roli úžasný a scény jako neskutečně intenzivní psychodelický průjezd "kouzelným" tunelem, který by mohl být v nějakém hororu, člověk z hlavy nevymaže. K dokonalosti chybí jen, že polovinu stopáže trvá, než se do té továrny dostaneme. Sice se stihnou opravdu vybudovat charaktery, takže všichni zúčastnění působí i přes zaškatulkování jako relativně reální lidé, jinak jde ale o poměrně dlouhé čekání. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Burtonovu verzi mám radši, ale ani tahle ze sedmdesátek vůbec není k zahození. Své kouzlo rozhodně má, dívá se na ní dobře a líbí se mi, že se podrobněji věnuje hledání kupónů a celé té mánii okolo nich. Gene Wilder je jako Willy Wonka skvělý, ale přece jenom mi Johnny Depp sedl víc. Dokonce i ty písničky tady byly ok. Jediné, co mi vadilo bylo to, že část v továrně na čokoládu sice má zajímavé a na svou dobu dobře zpracované nápady, ale celá ta prohlídka podle mě byla probraná až moc rychle, což moc nešlo dohromady s tou pomaleji podanou první polovinou. Ale jinak se mi i tahle verze líbila, své kouzlo jistě má a klidně bych se na ni podíval znova. Silné 4* ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

čekal jsem na ikonický meme s Willym Wonkou, jen abych zjistil, že celej film je jeden velkej meme [viz. psychedelická scénka na loďce, bublinky, nebo mrdkomobil].... zároveň jde o geniální disstrack na buržousty a diabetiky, no prostě jakožto average čokoláda milovník nemůžu hodnotit jinak. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Pro tohle mám jenom jedno slovo: creepy. Na jednu stranu Wonka působí jako ještě větší pošuk než Depp v remaku a chvílema fuckuje své svěřence a jejich rodiče docela stylově, na druhou stranu i když má film několik pěkných melodií, tak děti co neumí zpívat, by zpívat neměly. Vizualizace je holt poplatná době, s tím se nedá nic dělat, ale i tak je to docela dobře vymyšleno. Vedle Wildera, který je skvělý, ztvárnila ostatní děcka své archetypy ad absurdum docela pěkně, kromě Karlíka, který vypadá jak opožděný zpomalený árijec. Jinak pěkné. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tohle první zpracování zkazky o páně Wonkově čokoš ládovně :-) v muzikálovém hávu myslím si už poněkud zestárlo. Nu ano, příběh odsýpá jak správný čokostroj, občas se tu zpívá a choreograficky hýbe, ale celé to pomalu začíná nudit a na hollywood poněkud laciná kašírovanost kulis už po pětatřiceti letech taky neoslní. Ano, je to takový milý malý americký muzikálek pro nedělní rodinné odpoledne, když venku leje a kdesi umpalumpové se potýkají s vermicidními knídami... ;-) ()

Galerie (128)

Zajímavosti (45)

  • V roce 2015 se vydražil ikonický zlatý kupón Willyho Wonky (Gene Wilder) za 35 000 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Peter Ostrum, který hraje Charlieho Bucketa, nanatočil nikdy jiný film a později se stal veterinářem. (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama